Kúrenie v novostavbe

Profilova fotka
Oplatí sa kúriť lepšie s elektrikou alebo plynom klasika radiátory. Ďakujem za každú radu zálohové platby 130 eur mesačne.
Odpovedať
@salichat22 urcite plyn, ak ho mate privedeny na pozemok, elektrinu len ak idete stavat pasivny dom..
Odpovedať
@salichat22 keď klasika radiatory, tak to bude asi klasika dom a vysoké straty a v takom prípade bude ten plyn efektívnejšie riešenie. Treba zrátať straty a dať na posúdenie a návrh kúrenia. 130 € je dosť, toľko nemáme ani v starom rekonštruovanom dome, sme tak na polovici, čo je to za novostavba?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ide o novostavbu r.d 130eur mesačne je veľa ? Ak dáme plyn tak isto chcem dat zálohové mesačné platby 130 eur. Ak by sme dali elektrické tak isto 130 e. Nechcem mať nedoplatky s elektrikou by som aj varila aj kurila. a niekedy by sa prikurovalo krbom. Preto sa pýtam či ma niekdo skúsenosť. Ked si zratam mesačne platiť plyn či elektrinu nevyde to rovnako ?
Odpovedať
Profilova fotka
@benco nemáme spravenu pripojku.
Odpovedať
@salichat22 nevyjde to rovnako, e to o stratách objektu. Pri malých stratách objektu sa cenový rozdiel drahšej elektriny od lacnejšieho plynu pomaly stráca a po zarátaní investičných a prevádzkových nákladoch je elektrina zaujímavejšia. Ale pri veľkej strate objektu je ten rozdiel veľký v neprospech elektriny.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Takže plyn ? Ak by sme teraz dali elektrické kúrenie radiátory atď a rozhodli sa potom pre plyn treba dávať zas iné rúry na plyn ?
Odpovedať
a my máme klasický poschodový dom, dole podlahovka, hore radiátory. kondenzačný kotol, 3sklá okná a 170e úžitkovej plochy. koľko asi tak budeme platiť????plus minus..viem že to nebude presne. ale doteraz sme bývali v 50m byte a mali sme vlastné kúrenie a platili sme 50e mesačne :-(( nový byt, nový kotol....tak teraz neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@pancake to máte elektrické ?
Odpovedať
nie. plyn
Odpovedať
Profilova fotka
Nájde sa niekto kto má elektrické kúrenie ?
Odpovedať
@salichat22 130e ci za plyn ci za elektrinu co sa vykurania tyka je na tak maly dom vela.
Odpovedať
@salichat22 ak budete mať teplovodné ústredné kúrenie na elektrický kotol, viete ho vymeniť za plynový kotol po pritiahnutí plynu a nič iné meniť nemusíte (okrem komína samozrejme :-) )
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav a čo myslíte koľko budeme asi platiť my?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska myslite že je to vela ?
Odpovedať
Profilova fotka
ja trochu odveci :-D dom okolo 200m2 uzitkovej plochy,podlahovka vsade,kurime peletami rocne naklady na pelety 700eur :-D mesacne cca 60eur.A to nemame ani krb,takze ziadne prikurovanie s niecim inym. My sme nemali privedeny plyn,a elektrikou sme urcite kurit nechceli. dajte plyn.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Dakujem potešili ste ma :)
Odpovedať
@salichat22 a mate ten plyn aspon niekde blizko hranice pozemku? ak by ste museli tahat dlhu pripojku, nemuselo by sa to vyplatit, v opacnom pripade byva plyn zvycajne druhy najlacnejsi zdroj tepla hned po dreve.
Odpovedať
a mne nepoviete koľko asi budem platiť? prosííím
Odpovedať
Ano je to vela,kolko m2 ma dom? aninie 100?
Odpovedať
atlaska prosím vyrátaš mi približne sumu? máme 8x12m dom poschodový s plynovým kúrením, dole bude podlahovka, hore radiátory. kotol kondenzačný
Odpovedať
Profilova fotka
@benco mame ale chceli sme zrealizovat pripojku buduci rok na jar tak neviem este presne ako sa rozhodneme :-|
Odpovedať
@pancake ja ti sumu nevyratam, zalezi na oknach, tenosti dveri, zatepleni,polohe domu, velkosti okien............toto mas mat v projekte kurenia vypocitane. Ale salichat 22 stavia malicky domcek, 130e na vykurovanie je vela,isto budu mat mensie naklady.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska vnutorná rozloha je 90m2
Odpovedať
@pancake asi nie, lebo nie sme veštci. môže to byť od 50 do 150, načo ti je také strieľanie? ak máš kvalitný projekt s dobre určenými stratami a teplom na vykurovanie dá sa to dopočítať.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tak podla teba mozem dat mensie zalohove platby ? nechcem mat vysoke nedoplatky :-|
Odpovedať
okná 3sklo a dvere hliníkové. tehly 30ky plus 15cm polystyrén. v projekte to nemáme, alebo máme ale bol robený že dvojsklá, iný kotol a tak....
Odpovedať
@pancake , @salichat22 ved to musi byt v projekte,na zaklade coho robite kurenie,len tak od buka do buka?
Odpovedať
no ja rátam že ked sme mali na byte nové kúrenie a iba 50m, tak sme platili 50eur, takže ked budeme mať 160m, tak budeme platiť 160eur mesačne.... a plynár čo nám robí kúrenie tvrdí že budeme platiť 50e za celý dom...podľa mna kecá
Odpovedať
@atlaska máme iný kotol ako v projekte, máme iný zásobník na vodu , mali sme mať iba radiátory, teraz robíme dole podlahové hore radiátory....
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska mame plynove v projekte ale tento rok neviem ci stihneme zateplit atd urcite budu vecsie straty prvy rok kurenia
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?