Kúrenie v nízkoenergetickom dome

Prosim o vyjadrenie hlavne ludi co uz realne byvaju v NED a su ochotni sa podelit o skusenosti. Zaujimaju ma informacie: • aku tepelnu stratu domu mate vypocitanu • aky typ/kombinaciu kurenia ste zvolili • ake su vase realne naklady na kurenie a pripravu TUV • co by ste urobili inak s odstupom casu Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke - cca 3kW - podlahovka , TC - minula zima/rok, kurenie 750kWh, TUV 950kWh - kurenie by som urobil 2 okruhove denna / nocna cast domu
Odpovedať
@majkoj ako to myslis s tymi 2 okruhmi? co ti nevyhovaje momentalne?
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik85 keby som dokazal vykurovat nezavisle dennu cast domu, kde chcem mat teplejsie, a nocnu cast, kde chcem mat chladnejsie, vedel by som system lepsie nastavit. Teraz je to o kompromise. Nie zeby sme nejak trpeli :-D, ale proste da sa aj lepsie.
Odpovedať
@majkoj cize by si to riesil 2 nezavislymi rozdelovacmi?
Odpovedať
Profilova fotka
@pemix ano 2 rozdelovace, dve obehove cerpadla, moje TC vie riadit 3 okruhy. Ale ako som pisal, je to skor krok k dokonalosti ako nutnost.
Odpovedať
@majkoj jj ale v pripade (uvaha) ak mam kotol s obehovym cerpadlom (nijake ine, nikde inde-rozdelovac) tak 2 nemaju vyznam, uz len regulacia prietokov pre zvolene okruhy ... ?
Odpovedať
Profilova fotka
@pemix ano, ale to riesenie by bolo zlozitejsie ako by sa mohlo zdat. Potrebujes totiz druhy regulator a ten musi vediet zapnut kotol aj ked si mysli podla teploty v prvom okruhu, ze netreba. A treba mat obehovku, ktora zvlada pripadne zatvorenie vsetkych ventilov.
Odpovedať
No tak, neverim, ze je na fore jediny NED...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?