Kúrenie v bungalove - cenová ponuka

Mám cenovú ponuku na bungalov 100 m2,radiátory bez rozdelovača: 4 radiátory,jeden rebrík,rúry medené za 1700 E plynový kotol kondenzačný 1500 práca 450 komín 300 prípojka od plynomeru po dom 200 E Nie je cena za radiátory a rurky premrštená?
Odpovedať
@mirenkapalkova radiatory hej ake mas tam medene rury tie su asi drahe, ak chces daj si hlinikoplast, ziadne dpoje mas pokoj. Medene bude asi lisovat tie kolena a pod budu drahe.
Odpovedať
@sysell plynár mi povedal,že medené,že sú drahšie trochu,ale že hlinikoplast má drahšie kolená,tak že cena víde narovnako
Odpovedať
@mirenkapalkova skoda nemat podlahovku. Ponuka na plyn so vsetkym je velmi vyhodna. Napriklad pripojka za 200?
Odpovedať
@peto99 prípojka som myslela od plynomerovej skrinky k domu cca 3 metre rúru....plynovú prípojku už mám...to bolo okolo 1300 E
Odpovedať
@mirenkapalkova ak nechces nejake masivne drevene podlahy, je skoda davat radiatory, v kupelni samozrejme ano, co najvacsi. na podlahovku idu ine trubky a nestoji viac, ako radiatory.
Odpovedať
@mirenkapalkova myslím, že v dnešnej dobe a zvlášť ku kondenzačnému kotlu sa hodí podkovka. Hlinikoplast vyjde určite lacnejšie ako meď, je tam minimum spojov, lebo sa ľahko formuje. Ja som mal náklady na materiál pre podlahové kúrenie na 140m2 cca 1200e bez kotla a komína samozrejme.
Odpovedať
My máme plynové vykurovanie aj krb, je to tak lepšie. Nemenili by sme. Ak sa Vám podlahové kúrenie pokazí, čo potom ? Rozbijete celú podlahu? To je škoda. Už teraz je ráno dosť chladno a prikurujeme si v krbe, večer dáme tri polienka a do rána je v celom dome príjemne. Vetrám potom len nárazovo, na desať minút tri krát za deň. Manžel mi vraví, že začne kúriť už od 1.októbra aj plynom. Ešte má zavolať technika na každoročnú revíznu správu, chodí až z Piešťan, je to starší pán, ale poviem Vám, tieto výkyvy počasia, to je veľmi nezdravé na celú prírodu, ľudí.
Odpovedať
@mirenkapalkova Cena je veľmi predražená, poviem Vám len toľko. Toľko by som im Ja nedala. Určite to je pod 1000 euro a oni pýtajú 1700 euro, utekajte moja čím skôr. To je neseriózne.
Odpovedať
@mirenkapalkova nepchajte do podlahy medene rury 😊naco??! Dajte pexalpex dimenziu 20 a napojenia 16 hotovo. Kondenzacny samozrejme s vonkajsim cidlom a veselo si budete kurit do 55C
Odpovedať
@mirenkapalkova Nie som kurenar ale hlinikoplast sa s kolenami nedava, resp. nemusi davat, resp neviem ci vobec existuju. Mam hore radiatory ale nemam ziadne koleno v celom dome, vsak to sa lahko ohyba, nemas ziadne spoje, len na radiatore a rozdelovaci, aspon rozdelovacom by som to riesil, je blbost robit dake odbocky v podlahe. Osiera ta. radiator stoji cca 100€ rebrik podla toho aky chces ale biely mas urcite do 100.
Odpovedať
@sysell rozdelovač nechcem,nemám podlahové,príde mi zbytočný
Odpovedať
@mirenkapalkova To nema nic spolocne s podlahovym. Ked chces napojit radiatory mas na vyber tak ze das z kolta jednu ruru s tepou vodou a z nej budes robit odbocky k radaitorom. Nevyhodu su ze mas v zemi plno spojov ktore mozu zacat tiect, horsie sa reguluje system - tlakove straty. Vyhodu to ma v uspore materialu ale nie pri 100m tam to je jedno. Rozdelovac ma vyhodu ze nemas ziadne spoje v zemi, mozes pekne regulovat radiatory, odpojit kazdy radiator osobitne pri poruche a pod. Nevyhoda je ze pouzijes viac rur ale to stoji par korun a za tu vyhodu to urcite stoji. Rozdelovac nie nie je drahy. Urcite by to stalo vsetko menej ako pisal chclap z medou, podsatne aj polovicu ked tepnem. Proste ho tam daj o tom nejdem diskutovat. A este zvaz podlahovku je to ozaj dobre, ja uz lutujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell davat odbocky na plasthlinik je normalna bezna vec vsade. to akoze ked robíš z plasthliniku vodu tak co?! stačí použiť kvalitne fitingi ako HERZ SANHA KOMISA a problem nemôže byt po tlakovej skuške.
Odpovedať
@gkrivanek jaj hej pravdu mas, ale s rozdelovacom je to urcite lepsie.
Odpovedať
@sysell ale drahšie....
Odpovedať
@mirenkapalkova Je to veľa! Dajte všade podlahovku, vyjde podstatne menej. Aj kond. kotle existujú lacnejšie...
Odpovedať
@blacksr podlahovku nikdy....všade kde ju majú mi je zima..... :-)
Odpovedať
@mirenkapalkova Drahsei ako co? Med? Asi nie. Je ti luto dat sto dvesto eur radsej ako mat spoje v podlahe a spekulovat s roznou hrubkou potrubi a pod? Ja mam asi 5 okruhovy a stale daco cez 100. Ak ti je zime kde maju podlahovku tak s tym nevedia kurit ale s tym tanejdem presviedcat radiatory su tiez ok
Odpovedať
@mirenkapalkova asi ju mali vsade vypnutu... Podlahovka ma najlepsiu tepelnu podlahu, vsade rovnomerna teplota, argument, ze vsade kde ju mali vam bola zima, nieje argument... Asi ste tam boli ked nekurili...
Odpovedať
Mne sa paci ta pripojka 3m za 200€. V robote robime s 15% marzou a zakaznici nas preklinaju :) a tu kurenar ma na material asi 500% marzu a hodinovu sadzbu 100€ a s kludnym svedomim :) len nechapem, preco ludia frflu, ze je tu zle..
Odpovedať
@stowasser az take ruzove to nieje😊 Len prechodky a hranicky vyjdu na cca 60Eur. Kde je kyslik zvaranie do domu Bohuzial do toho 90% z vas nevidi ale reci ma☺
Odpovedať
@mirenkapalkova Tak asi nemajú dobre navrhnutú resp. kúria na nižšiu teplotu, než vy. Nie je nad to, keď máte podlahovku a v dome 24°C, decká v slipoch a celé to ročne stojí 180 €. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dostal blocky na material od kurenara vsetky zvlast, marza teda 0. Robota bola drahsia, ale bolo jasne co je co a tak si myslim, ze to ma byt :) @stowasser
Odpovedať
@gkrivanek ja mam od plynomeru k domu plast a potom prechod na Cu trubku, ta ide cez stenu ku kotlu, ziaden kyslik a flase, ale maly horak a nerobil to majster plynar, ale jeho pomocnik, lebo majster si medzitym telefonicky vybavoval dalsiu zakazku. A pomocnik to zvladol s prstom v nose a aj so zaizolovanim tej medenej trubky asi za hodinu. Ked som sa zlahka zacudoval tej sume, majsterko ma dodrbkal, ze on ma kopu skoleni za vela penazi a tiez vybavenie za desiatkytisic eur, tak som radsej drzal hubu :) PS Najviac ma pobavil argument montaznikov dveri - "to my sme si nevymysleli sumu 45€ za montaz zarubne a dveri sami, to tak nastavil trh a je nasa sikovnost, ze namontuje za den aj 10-15 zarubni"..
Odpovedať
@stowasser neviditeľná ruka trhu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser heh a preto som si vsetky dvere namontoval sam :).
Odpovedať
@majkoj no tiez u nas kus montuju za 40eur niejeto malo ale ked si zoberes ze ich niekto namontuje zarubne nakrivo a nebudu dvere sediet tak je pruser😊
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek no ved prave, zaplatis 40€ a budu nakrivo :). Namontovat zarubne nie je ziadna kvantova fyzika. Len to chce trosku trpezlivosti a zodpovednosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirenkapalkova nechápem ľudí ako si ty, že si dajú v dnešnej dome do nového domu povešať škaredé radiátory na steny, ktoré keď kúria, tak na jednom konci izby je 24C a na druhom konci je 22C... podlahovka ti vykúri dom na toľko - koľko si nastavíš na termostate - takže argument, že v domoch kde je podlahovka je zima je jednoducho BLBOSŤ a len to svedčí o tom, že tomu nerozumieš a nedáš si to ani vysvetliť - máš jednoducho niečo v hlave a nikto s tebou nepohne... P.S.: ja som bol v troch domoch kde mali radiátory a bola tam strašná zima... a v mojom dome, kde mám podlahovku mám príjemne teplúčko milá @tinika11 ja mám podlahové kúrenie aj krb a predstav si, že bez kúrenia som mal dnes ráno v obývačke 23,3C a cez deň tam mám v pohode 24-24,5C - takže argument daj si radiátory a krb a môžeš kúriť je strašne múdry a praktický... rozumnejšie je riadne dom zatepliť a nemusíš hneď ako sa vonku ochladí ísť nakálať drevo a rýchlo prikúriť :-)
Odpovedať
@tinika11 ked sa pokazi trubka od radiatora v stene rozbijes celu stenu? @mirenkapalkova ked si nastavis kurenie na nizku teplotu bude ti zima ci mas podlahovku,ci radiator. My kurime na 23-24st, suseda na 27 - kazdy ma ine potreby na tepelnu pohodu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?