Kurenie teplovodnym krbom

Zdravim vsetkych,rad by som sa informoval ohladom teplovodneho krbu ako hlavny zdroj kurenia, kolko by ma to stalo.Mame 180m2 ...4 izby..2 kupelne...obyvak +kuchyna prepojena(bez pivnice).poprosil by som niekoho kto to ma aka je investicia. :-) dakujem.
Odpovedať
@richard124 čo sa týka ceny tak záleží na vela veciach....to máš to isté ako ked ideš kupovat napr.auto...čo si tam navolíš a pod...Ja to osobne mám a bolo to dost € v porovnaní....Máme to ale ako doplnkové kúrenie a momentálne dost často kúrime v krbe. Po čase by sa ti to malo vrátit ale tazko vypočítaš kedy :-D Máš tam o dost menšie straty ako pri teplovzdušnom. Takže asi ako všetko ostatné....Bud dáš na začiatku vela € a postupne sa ti to bude vracat alebo investuješ málo a budeš platit postupne mesačne :-D
Odpovedať
@e313 Dakujem za odpoved asi pojdeme do teplovodneho krbu... po pripade kombinovat elektrokotlom.
Odpovedať
no my máme teplovodný krb + plynový kotol, používame to druhý mesiac, plyn zatial používame len na ohrev teplej vody, neviem čo robím zle, ale čakal som od toho trochu viac vzhladom na to že to bolo dosť drahé. Krbova vložka cca 3100 eur, akumulačná nádrž 800l-530 eur, napojenie krbu na komplet 1500 eur a plus ešte obstavba krbu vykurujeme cca 160 m2. chcel som to tak to mám aj ked ma trochu odhovárali že plyn stačí ...:)
Odpovedať
@yetinb Vy mate radiator alebo podlahovku?? konecna cena cca 5000€.Taku predstavu som mal aj ja ohladom ceny,ale stale nad tym rozmyslame ako to viriesit.
Odpovedať
@e313 mas podlahovku alebo radiator.A si spokojny s tep.krbom?
Odpovedať
@richard124 máme podlahovku 12 okruhov a 1 rádiator v kupelke, spokojný aj ano, bol som pozrieť 2 domy v Novej Bani čo kúria len týmto krbom - nemajú plyn a zvykli si :)
Odpovedať
@yetinb Je okolo toho dost prace ale myslim si ze to stoji zato. Pravdepodobne dame teplovodny krb.
Odpovedať
@richard124 mame podlahovku...máme este el.kotol raja 18kw...dom má cca 350m2 aj s garazou...ale stací ked nadtavim tak 6kw....s teplivodnim krbom som spokojny...aj ked ta regulacia este neposlúcha...ked kurime s el.kotlom tak je vsetko ok ale ked s krbom akumulackou tak to zatial trochu šarapatí...asi to chce cas aby sme vychytali muchy :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?