Kurenie sporakom + radiatori

zdravim, uvazujem nad zakupenim sporaka s ohrevom TUV do radiatorov. (pripadne aj do akumulacky). taketo nieco https://oravakrb.sk/teplovodny-sporak... Vie niekto odhadnut co vsetko potrebujem okrem sporaka a radiatorov? :) Oplati sa aj zapojenie a kupa akumulacnej nadoby? Mate niekto skusenosti s tymto riesenim? mlada 4clenna rodina, caste varenie/pecenie... dakujem
Odpovedať
Nemám skúsenosti a ani by som nechcel mať osobnú skúsenosť s takým kúrením.Treba si uvedomiť, že s kuchyne si urobíš kotolňu so všetkým čo je s tým spojené t.j. bordel, problém s popolom, sadzami, dymom a čistením.. K spaľovaniu treba velke množstvo vzduchu, musíš urobiť externý prívod, ináč ti bude trepať so všetkými dvermi. Priestor kde bude sporák bude prehrievany, tam nevydržis a varenie, pečenie bude obtiažne hlavne na začiatku kúrenia sporák bude dlho chladný a nedajbože k tomu dať ešte akumulacku.
Odpovedať
@tristann Akumulacka samozrejme. Bez nej by si musel kurit non stop. A takyto spotrebic sa velmi zle reguluje. Na malu chalupku je sporak vhodny. Pre stabilne kurenie do domu je to nevhodne.
Odpovedať
@tristann treba si overiť tiež životnosť. Možno dva roky to vydrží, ale to je málo. Treba minimálne okolo 15 rokov a záruku 5 rokov.
Odpovedať
No sporak neviem na co by bol dobry, ale napr. svokrovci cely dom vykuria jednou kachlovou pecou, samotovou:)) A je v obyvacne, ziadne extra opatrenia tam nie su, raz za par rokov sa to koplet rozobera a cisti, system maju vymysleny a neporiadok nemaju nikde ani z dreva ani nicoho... len ci sa vam bude chciet tolko "kurit", v zime prist nacas a zakurit aby bolo teplo atd... je to dost obmedzujuce. A ak na tom chcete bezne varit, tak v lete by som pri tom sporaciku nechcela vnutri stat... vonkajsi sporak mam podobnyi a v pohode sme na tom uvarili zatial vsetko, nejde to ale regulovat, co je zase obmedzujuce :D No je to proste navrat spat... doba kedy si budeme dobrovolne komplikovat zivot, takymito priam retro vecami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?