Kúrenie radiátormi pomocou elektrického kotla

Profilova fotka
Ahojte, riešime prestavbu staršieho domu a keďže nemôžeme mať podlahové kúrenie (kvôli výške stropu) plánujeme radiátory. Voda by bola zohrievaná elektrickým kotlom, lebo plyn nie je natiahnutý. Rozloha domu je 140m2. TUV chcem riešiť tep. čerpadlom Ariston nous 110. Mám možnosť aj zavedenia plynu, stálo by to však o cca 1700eur viac. Viete mi niekto poradiť koľko by som mohola mesačne ušetriť s plynom vs radiátory, oplatí sa mi zaviesť plyn? - Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa rozhodujete medzi len medzi dvomi variantmi ....tak plyn.. ;-)
Odpovedať
@bababazar nie, nikto ti nebude vedieť poradiť koľko budeš môcť ušetriť kúrením plynom, lebo to závisí od tepelných strát domu a môže to byť v rozsahu od Veľmi veľa, až po minimum kedy sa to už ani neoplatí ( :-) ) Dá sa to celkom dobre spočítať a nestojí to ani veľa peňazí. Keď budeš porovnávať len kúrenie tak skoro vždy (až na kvalitné domy) bude kúrenie plynom výhodnejšie. Ak ale budeš porovnávať celkovú energetickú potrebu (kúrenie, chladenie a spotreba el. energie na prevádzku) tak vo veľa prípadoch vyjde elektrina výhodnejšie.
Odpovedať
Treba poznat tepelne straty vasho domu . Ale pri starom dome budu vysoke a rovnako preplatite aj gate za elektrinu.
Odpovedať
@bababazar su samozrejme aj ine moznosti ako elktr.ci plyn....interierove kotle na pelety alebo drevo ...kurenie,TUV, a pozitok ohna.....ziadne tzv." studene teplo.
Odpovedať
@bababazar plyn bude s pripojkou drahy, kupit tepelne cerpadlo vzduch voda aj na ohrev TUV. Do stareho domu je elektrokotol riziko, vysoka spotreba. Aky problem s podlahovym kurenim? Da sa zmestit do 5 cm aj s poterom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?