Kurenie- pokles teploty za 24h

zdravim,zevraj sa da celkom dobre odhadnut tepelna strata objektu pri vypnuti kurenia v najvatsich mrazoch(vatsej zime)...znamemu(tehla+14 eps) popadne teplota o 1C stupen(24-23) za 24 hodin,zistil to vlastne po jednom dni ked mu blbla inteligencia.. mate podobnu,,nahodnu skusenos s vasou tepelnou stratou..podelte sa
Odpovedať
@romankraner73 paci sa mi slovne spojenie: "ked mu blbla inteligencia" :-D :-D :-D
Odpovedať
@romankraner73 ak sa chcete navzájom porovnávať tak sa to nedá bez údajov o vonkajšej teplote a množstva solárnych ziskov, keď vykukne oskar. A tiež by bolo potrebné zohľadniť objemy vzduchu, hmotu objektu a teplovýmennú plochu... Ale na debatčák na fóre o nesmrteľnosti brúka stačí na deň vypnúť kúrenie a výsledkom sa pochváliť ostatným :-)
Odpovedať
@slavoslav jj,som za variantu B...nechcem z toho robit dizertacku..
Odpovedať
@slavoslav keby len to, rychlost a smer vetra vonku tiez urobi svoje a ked manzelka v ten den kolace pecie, tiez to co to vykuri :)
Odpovedať
a ci je na dome komin, alebo nieje...chystate sa porovnavat jablka s hruskami :)
Odpovedať
Ešte dodám - počet a fyzická aktivita prítomných osôb, počet a aktivita technických zariadení vydávajúcich teplo (počítač pri plnej záťaži vygeneruje pomerne slušné teplo) a pod. Tieto porovnania sú podobne smerodajné, ako keď si dvaja Škodovkári porovnávajú spotrebu s presnosťou na 4 desatinné miesta bez zohľadnenia pneumatík, povrchu cesty, vetra a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mu naozaj blbla inteligencia, tazko mu potom uverit pokles teploty len o 1°C :) Ale inak je uplne jedno, ci o 1°C, alebo o 2°C...dôlezite je, aby sa co najskôr odstranilo blbnutie inteligencie... :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?