Kúrenie - podlahovka + radiátory s trojcestným ventilom či bez?

Profilova fotka
Ahojte Zaujíma ma váš názor na podlahové kúrenie kombinované s radiátormi, pričom sa predimenzujú radiátory a nepoužije sa trojcestný ventil. Tým pádom pôjde do podlahovky aj do radiátorov voda o teplote 45 stupňov. Je to v pohode?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my to tak mame. kotol posiela jednu tepolotu do podlahovky aj radiatorov. vyhovuje nam to. rucniky to vysusi. radiatory su letne ked ide kotol. kotol ide samozrejme iba urcitu dobu pocas dna. riadiator je teply iba ked ide kotol. potom uz vychladne. mame dva okruhy teda dva termostaty a dva rozdelovace. radiatory nie su na tom istom okruhu ako je podlahovka v kupelke. lebo ak ide podlahovka v kupelke, tak uz tam je aj tak teplo a s radiatorom by to bolo prilis teplo.
Odpovedať
Profilova fotka
A prečo z každého radiátory nepustíte spiatočku do podlahy? Predimenzovať nemusíte nič..
Odpovedať
silviu si nejako protirecis, ako ti kotol posila rovnaku teplotu vsade ked mas 2 termostany? Naco su ti potom dva? A ze nemas podlahovku v kupoelni na rovnakom okruhu? vsak si pisla ze je vsade teplota rovnaka, vobec nechapem co pises. A ty kally zmen temu na diskusiu inak sa tui neda pisat viac krat. Ja mam 3 cestny lebo neviem aky maju radiatory vykon pri takom mlaom teplotnom spade, som to nikde nenasiel a nechcel som tam davat velke kravy. Ale prave dnes som prvy krat zapol kurenie a nechal vodu do riaiatorov cca 40°a boli na pocit celkom teple, ale bohie ako rychlko to nekurilo, dom sa sice zohrieva z 9° a treba vsetko vyhriat ale zase vonku je dost teplo. Osobne by som asi dal ten ventil pre lepsiu moznost regulacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?