Kúrenie peletovymi teplovodnymi kachlamy.

Zdravym strechaci predpokladať ze sa to už preberalo len som to tu nenasiel.tak moja otázka znie ze ci je potrebna akumulacka k týmto kachliam .diky za odpovede.a poprosim vysvetlite aj dovod.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@martin25 nie je potrebná, pretože sú schopné regulovať výkon plynule, ale potrebujete exp. a poistný ventil.
Odpovedať
@martin25 Ahoj. Zcela jistě akumulační nádobu nepotřebujete. Nicméně, kdybyste se zeptal kteréhokoliv prodejce, tak toto by vám zcela jistě sdělil. ;-) Ale pokud s tím chcete ohřívat i teplou vodu, tak tam se bez akumulačky, případně nepřímo ohřívaného bojleru neobejdete. :-)
Odpovedať
@martin25 uz su kupene? Vies, aka je to ujovina? Nestaci teplovzducny?
Odpovedať
@peto99 preco by to mala byt chujovina?? Kto nema plyn, komu zamietnu ziadost o silnejsi istic pre el.kurenie a nema moznost kurit drevom, tak pre toho su pelety super (najlepsie pec v pivnici s externym zasobnikom.
Odpovedať
@peto99 zdravym nie este su neni kupene zatial mam kachle romotop riano 01.ale uvazujem nad peletakom.
Odpovedať
@jan45 a neznizuje sa tým životnosť ?
Odpovedať
Kurim interierovymi teplovodnym kachlami MCZ Ego Hydro na pelety uz 5 rokov priamo do radiatorov a funguje to super, takze akumulacku nepotrebujes. Nastavim si teplotu na termostate aku chcem a ked tu teplotu dosiahne, kotol sa vypne. Zapina sa automaticky 1-2 krat za den. Iba dosypam pelety do zasobnika a raz za tyzden povysavam popol.
Odpovedať
@luccass A máte radiatory ci podlahovku.aky dom vykurujete a aku mare spotrebu?
Odpovedať
@martin25 ak je bungalov na fotkach tvoj, mas uz kachle, neviem, na co bude vodnik. Instalacia a udrzba narocna, samotny krb drahy. Kurenie mas uz teraz v poriadku, idealne je setrit v mrazoch kachlami, v prechodnom klimou. Vies uz cenu?
Odpovedať
@stowasser na elektrokotol staci 3x25 A, prave mi to vysvetlil elektrikar. V bungalove robit z obyvacky kotolnu? Kachle su na sviatky, na obdobie mrazov, a obcas pre potesenie. Nie na dennodennu lopotu.
Odpovedať
@peto99 tak je to koli tomu ze toto je nasa druha vykurovaca sezona a uz nas niejak.nebavy nakladat do kachiel.ci mam radsej zainvestovat do klimy?
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 neviem to posúdiť, teoreticky je životnosť daná počtom zapálení, a to je ovplyvnené ďaľšími faktormi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martin25 podlahova plocha 110 m2 a spotreba cca 1500 kg peliet na rok, radiatory, je to uz starsi dom. Naklady na kurenie skoro ziadne. Rocne za pelety 350 Eur.
Odpovedať
@luccass predpokladam, ze kotol na pelety nemas v obyvacke, ci? Lebo TO je hlavny dovod neinstalovat ho v dome bez kotolne. V kachliach sa obycajne kuri prilezitostne a pocas mrazov. @martin25 pokial su kachle funkcne, nemenit. Ak nemas kotolnu, je kurenie peletmi blbost. Velky, stary, nezatepleny, podpivniceny dom s velkou kotolnou je ina tema, novy bungalov toto nepotrebuje. Ano, klima kuri pocas teplej zimy velmi lacno, v mrazoch zakuris v este skoro novych kachliach.
Odpovedať
@luccass a ake izolacie mate použite na dome?a ako casto musite dosypat do kachiel pelety?
Odpovedať
Teplovodné kachle na pelety teda interiérový peletový kotol mám v obývačke. Kotol má zabudované obehové čerpadlo, expaznú nádobu, automatickú reguláciu, zásobník na pelety, termostat. Napojil som ho do systému vykurovania a na komín bez ďalšlch investícii, zapálil a za 20 min. mám horúce radiátory a ešte mi aj svieti oheň v obývačke. Teraz ked mrzne tak nasypem každý deň 15 kg vrece peliet v prechodnom období mi vydrží vrece aj 2-3 dni. Každú sobotu povysávam vysávačom popol z ohniska a popolníka a inak nemám z toho žiadny prach a neporiadok. V kotolni som si spravil saunu, čím som ušetril ďalšiu miestnosť. Keby som chcel kúriť klímou, tak by som ju musel umiestniť v obývačke a to by mi nevykúrilo všetky miestnosti. Drevo nerúbam ako môj sused, ale idem miesto toho na dovolenku. Je to starši dom, zateplený 20 cm polystyrénom a boli tu už radiátory ale keby som staval nový uvažoval by som o podlahovke pre ušetrenie miesta aj ked tie radiátory sa rýchlo rozohrejú a keby sa niektorý pokazil, tak ho ľahko vymením.
Odpovedať
@luccass Prehovorili ste ma:)
Odpovedať
@luccass sused moze ist na dovolenku za usetrene peniaze rubanim lacneho dreva oproti drahym peletam :-p
Odpovedať
@doors454 ked si myslíš, že sused ušetril toľko na "lacnom" dreve oproti "drahým" peletám aby mohol isť za to na dovolenku, tak ťa nebudem prehovarat. Ani nikoho nechcem prehovárať, napísal som iba moju skúsenosť a komu vyhovuje rúbať drevo, tak bude rúbať drevo.
Odpovedať
@luccass ja som len na to alergicky nemam nic proti peletam ale nemam rad ked niekto porovnava to co sa neda porovnavat ... pelety mozes porovnavat s plynom
Odpovedať
@luccass posli nam foto tej obyvackovej zostavy ;-)
Odpovedať
@peto99 musis pockat kym povysáva :D
Odpovedať
@peto99 pozrite si googly kachle : focus in glass idro 12kw.žiadna kotolňa v obývačke.
Odpovedať
Kurim Edilkaminkami tretiu sezonu . Spotreba 1400kg peliet na sezonu plus minus vrecko .Pelety 150e tona .....Akumulacka 500L(podlahovka ) s medeným hadom na kurenie TUV v zime . V lete OK bojler 100L za 49,99 v akcii . Mesacne 50e SSE .Ziadne TC za 10 000e . Cistenie v nedelu 2minuty vyhodit pol kila bordelu zo zasobnika a vycistit pre romantiku sklo ...Ziadny bordel v obyvacke ani smrad ani nic podobne .Ked si clovek hodi elektrostaticke ventily , napoji ich na termostaty v miestnostiach , hodi pec na auto zapalovanie a celpadlo na termostat , tak uz sa nemusi o to vobec starat .Teraz vymyslam ako by som z technickej miestnosti vymyslel automaticke doplnanie peliet do kachli :) a uz to bude dokonale .
Odpovedať
Pozrieť kachle ktore som pisal v predchadzajucom prispevku ja rozmyslam nad takymi.su osadene v stene takze zasobnik by som mal v kotolni
Odpovedať
@peto99 ak ta to naozaj zaujalo, tak si to pozri na www.mcz.sk alebo www.mcz.it maju tam viac modelov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@kollega Možem sa spýtať, váš príspevok je už starší, máte ešte tie pelet.kachle ? Sú interierové ? Mám podobne zapojený kotol, podlahové aj akumulačnú nádobu s hadom. Ale výsledky kúrenia iné 🙂)
Odpovedať
@haska11 Ano kachle su bez vacsej udrzby v prevádzke 5 rokov , kazdy rok spalim cca 1400kg peliet , kuria 200m2 plochy - dva radiatory hore a podlahove v prizemí . Denne v zime 12 - 15kg spalenych peliet. Jediná starost je kazdy den vycistit kelimok a raz za tyzden povysavat .Aku mam 500L ,zonove termostaty v izbach termostaticke ventily na rozvadzaci .
Odpovedať
@kollega mame Edilkamin Kira H 18 kw, v izbe, pod izbou v pivnici rozvody do akumulacky. Spálim 23 kg peliet a v izbach 21, 5 st. Máte tu akumulačku zateplenu , aj rurky k nej ? Aky typ pece a výkon máte?
Odpovedať
@haska11, zdravim fuha to mate dost velku spotrebu peletiek ja mam ifily a vrecko na den a akumulacku mam 300l a podlahove
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?