Kurenie na tuhe palivo - izolacia, teploty - ake mate?

V pivnici mi tahali kurenie. Trubky nie su zaizolovane, pouzivate izolaciu na trubkach z akumulacnej, do akumulacnej, bojlera atd.? Na aku teplotu vyhrievate akumulacku? bojler? aku teplotu pustate do podlahovky? Na aky tlak mate natlakovanu vodu v kureni?
Odpovedať
Takže vyzerá, že majstri sa znova sekli a prácu si nevykonali ako treba. Izolácia potrubí sa vždy odporúča. Čo používate na uhlikovanú oceľ? Použit polyfoam, minerálnu, kaučukovú alebo klasiku?
Odpovedať
@radoslavc mne dali paroc-section-alucoat-t pekne to vyzera.
Odpovedať
@serzo33 co vsetko vam izolovali, viete dat foto?
Odpovedať
Všetky rury,
Odpovedať
@serzo33 pekne urobena kotolna. Oporucam kazdemu si to pekne oblozit a pripravit pred montazou vsetkych trubiek, kotla. Ja som sa na to nie dobre pripravil a uz ked je to vsetko potahane sa tazsie taha omietka aj dava obklad. Pozeram, ze teplota nesmie prekrocit pri tej izolacii 80 stupnov. To je celkom malo, ked viaceri akumulacku nabijaju na 90 stupnov?
Odpovedať
@radoslavc Mne nakazali kurenari nachystat kotolnu, ze najlepsie oblozit za kotlom vsetko aj s podlahami obkladom. Nechcel som zasekavat rury. Ale robili kamaratovi on chcel zasekat vyzera to lepsie ale je to predsa kotolna nie izba. Ked prekurujem drevom nabijam na 90C. Je pravda ze po piatich rokoch som si vsimol ze ta samolepka na izolacii sa miestami odliepa. Vyschlo lepidlo teplom asi. Ale kupil som hlinikovu pasku a prelepil nanovo. Myslim si ze ta izolacia znesie velmi vela, ved je to lisovana sklena vata.
Odpovedať
@radoslavc No riesenie je jednoduche, izolovat treba celu kotolnu kde moze unikat teplo. Kazdy volny kusok zaizolovat. V predajniach na to urceny sa da orientovat a urcite vam poradia. Treba mat skusenost na robenie kolien ,oblukov a ohybov. Tuto prplacku miluje moj brat :)
Odpovedať
@petermu tie kolena sa robia tiez z tychto rovnych kusov alebo su na to specialne?
Odpovedať
@radoslavc vyrezavaju sa but cez sablonu alebo kto ma grif a oko vie to vyrezat len nozom. Robi sa to z rovnych celych kusov. Bud sa lepia potom chemoprenom, to vacsinou je skarede lebo vsetko sa polepi,alebo teraz maju izolacie pasiky ktore ked odlepite zlepia sa steny a hotovo. Odlepuju sa az na mieste kde to ma byt. Alebo su na to sponky alebo lepiaca paska. Ine varianty nepoznam.
Odpovedať
@petermu a aky typ najcastejsie davate na centralne kurenie?
Odpovedať
My nakupujeme v predajni na to urcenej. Pytam izolaciu a co presne to je akosi do detailov neriesim :) v predajni vam poradia a zaizolovat to treba...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?