Kurenie na poschodi

Dobry den Planujeme stavbu poschodoveho domu a chceli by sme podlahove kurenie aj hore na poschodi ...pec plyn kotol alebo TC.. Je dobre dat na poschodie tiez podlahove kurenie alebo radiatory? Dom 200m2..strecha sedlova..lokalita Orava Dakujem
Odpovedať
Ak TC vzduch-voda tak podlahovku aj na poschodie. Alternativne vobec netahat nic na poschodie a dat tam ako kurenie/chladenie TC vzduch-vzduch. My mame v strede podlahovku a hore radiatory. Ale hore mame aj TC vzduch-vzduch a radiatory vobec nepouzivame.
Odpovedať
@pier TC vzduch-vzduch - znamená vzhľadom a technologiu niečo ako klimatizáciu? Tiež ma čaká dodatočné spojazdnenie podkrovia. 3 miestnosti a spoločný priestor spojený galeriou schodiska s vykurovaným prízemím. Má to tam zmysel? Je to investične a prevádzkovo oveľa náročnejšie riešenie ako plyn. kot. + radiatory?
Odpovedať
@gordonblue ano aj klimatizacia je TC vzduch-vzduch. Jediny rozdiel je, ze tie starsie klimy dokazali iba chladit. Sucasne vedia aj kurit. Niektore klimy su vyslovene konstruovane na kurenie do -30 stupnov. Cenovo multisplit pre 3 miestjosti vyjde asi na 5-6tis. € (daikin), ine znacky vies zohnat asi aj lacnejsie. Ale take minimum je asi 3tis € (3x klima na kurenie). Netusim kolko by stalo natahanie trubiek a radiatorov do podkrovia. Vyhodou je, ze v lete tym mozes aj chladit. A urcite je to kacnejsie, ak by si mal radiatory napojit na elektrokotol. Klima oproti elektrokotlu na kurenie spotrebuje iba 0,25% elektriny, voci elektrokotlu.
Odpovedať
@janci1181 Všade podlahovku. Nemiešaj hrušky s jablkami. Sa čudujem, že dnes ešte niekto uvažuje ako z pred 20 rokov dozadu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?