Kurenie na ekohrasok, peletky

Profilova fotka
Zdraviim nejake skusenosti s pecom na ekohrasok, peletky ?? Vystaci ako samostane kurenie? Popripade kolko vyjde kurenie s nim ?? Dik
Odpovedať
1
2
@chrumkacross vystačí, ale má to zmysel?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav preco myslis ze nema ?
Odpovedať
@chrumkacross neviem, prepočítaj cenu systému, paliva, prácnosť... do nového domu by som to asi netlačil, hľadal by som komfortnejšie riešenie. Ale niekto potrebuje riešiť "EKO", aj keď podľa mňa spaľovanie nie je najekologickejšia činnosť.
Odpovedať
@chrumkacross @slavoslav urcite peletky ak nechces kazdy tyzden umyvat kotolnu od toho hnusneho maleho uholneho prachu. Kurenie ta vyjde podla tepelnych strat objektu takze moze aj vela aj malo. AK mas plyn urcite chod do plynu
Odpovedať
@fricko pri plyne a elektrine kotolňu pratať netreba, miestmi ju netreba ani mať :-) Kúriť uhlím, v dnešnej dobe? Prepáč, vážne?
Odpovedať
Ma niekto skusenosti s kurenim na peletky? Dali sme si namontovat kotol na pelety, mali sme el. kurenie, kvoli spotrebe sme sa rozhodli zmenit to. No ta nam vychadza dost vysoka. Kotol je 25kW, obytna plocha cca 85 m2, kurenie na mesiac cca 160 eur. Servisaci kotol nastavovali niekolkokrat, ale stale nam ta spotreba vychadza rovnaka. Vie mi niekto poradit ako ten kotol nastavit, aby sme spotrebu znizili????? Pri montazi mi bolo povedane, ze cela vykuovacia sezona ma vyjde cca 700 eur, no pri tejto spotrebe je to cca 1300 eur. Dakujem za radu.
Odpovedať
@zuzulienka178 nic nenastavis,peletky su drahy prepych a ak este kuris do akumulacky ako tu vsetci doporucuju tak 120/mesiac je este malo...
Odpovedať
@chrumkacross vystaci cca 90eur /mesiac v severnej casti Slovenska
Odpovedať
@daralbajda Kurim do akumulacky 800 l. A som zo stredneho Slovenska. Ta spotreba je prilis vysoka.
Odpovedať
@zuzulienka178 Aky kotol? Horak iba na peletky? Ma Lambda sondu?Vie sa sam zapalit? Nieje 25kW zbytocne vela?
Odpovedať
@zuzulienka178 odpojit akumulacku ,kurit napriamo ,naco ti je ked kotol je automat ,to ako keby si mala plynovy kotol a kurila by si este 800 l akumulacku,vsak kotol si ide sam a ma utlm,je stale v pohotovosti...ale 25 kw na 85 m2 je moc ,15 kw v pohode musi stacit..
Odpovedať
@daralbajda Je uplne jedno, ci nahrieva akumulacku alebo kuri napriamo - ak sa bavime o nakladoch na kurenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nesúhlasím,každé ďalšie ukladanie tepla spôsobuje náklady straty,aký význam má akumulačné pri automatických kotloch?uznam pri veľkých výkonoch aby malo kde teplo ísť ,ale pri kotlíkový?poznám zopár ľudí čo po 2 sezónach vyhodili pec na pelety a šli na plyn a boli to bohatí ľudia.Sam osobné som doma mal akumulačné a kutil som ekohraskom,po jednej zime som to odstavil upíra cca 30%aku bola 2,4m3
Odpovedať
my tiez máme v pláne na peletky kotol vcera som sa stretla s kurenárom a ten ci nezvázime tepelné cerpadlo ze to vyjde cenovo tak isto kdeze o tie pelety sa treba starať atd. tak začínam byť v pomykove a neviem akým smerom sa zacat uberat.
Odpovedať
@viki120 ub peletky sú in teraz.... Podľa mňa kúriť pilinami není nič moc-peletky lisované piliny ... Niet nad plyn... . .
Odpovedať
@daralbajda Ci ma vyznam alebo nie, o tom ja nehovorim. Ja len hovorim, ze prevadzka bude rovnako draha. Pokial je zdroj tepla aj zasobnik v dome, ziadne straty nie su. Tie straty totiz tiez vykuruju dom.
Odpovedať
na tzb info porovnávali kúrenie len na automat a s akumuláciou na aktuálnu účinnosť, pri akumulácii je vyššia vždy, kotol ide stále na optimálny výkon, ked je najvyššia účinnosť, pri každom inom výkone nižšom či vyššom je účinnosť vždy nižšia, straty sú vždy len cez komín, no pri takom kúrení je zbytočne teplo v kotolni, to je nebytový priestor naviac, na investíciu rovnako drahý ako na bývanie, pri každom inom kúrení je podstatne menší.
Odpovedať
Tak to dobre vediet ze ked dam akumulacku bude vecsia spotreba lebo akurat dokoncujeme hs a otom som ani netusil. Iba ludia co vraveli ze to je super ze aj ked prestanes kurit tepla voda z akumulacky stale pojde do domu
Odpovedať
@dibko ak kuriš bez podávača , a prikladaš občas tak treba akumulačku , ak máš automat je podla mna zbytočná , dáva sa len pri velkých kotloch ked uzavrie ventil aby malo kde íst teplo lebo ohnisko je velké..
Odpovedať
@jarosujo mat teplo v pivnici kde nebývaš nie je asi usporné..
Odpovedať
Diky zase som mudrejsi
Odpovedať
@serzo33 neviem ci je to vela. Bolo mi to doporucene. Kotol je peletovy, zapaluje sa sam. Len ta spotreba.
Odpovedať
@daralbajda skusam uz vsetko. Takze dakujem za radu. Odpojit akumulacku? Bola mi doporucena zo strany kurenara a popravde videla som v tom vyznam.
Odpovedať
@zuzulienka178 nikde sme ku malým automatickým kotlom nedávali akumulačné.znacka kotla?
Odpovedať
akumulacka ma vyznam ak su peletkove kotly lacnejsieho charakteru-cize do 5000eur lebo tie pri mensom vykone nespaluju tie pelety s najvyssou ucinostou+ caste roztapanie studeneho kotla + ked je dom starsi alebo nema dostatocnu izolaciu,ze je lepsie ked kotol ide na predpisanu teplotu alebo plny vykon niekolko hodin a potom sa energia-tepla voda cerpa z akumulacky vtedy to ma vyznam-par kamaratov takto experimentovalo,ze naskor bez akumulacky a potom s akumulackou a s akumulackou bola spotreba peletiek mensia . No a potom je tu drahsia kategoria kotlikov z rakuska v cene od neakych 8000 eur a vyssie a tie vraj maju vysoku ucinnost spalovania aj pri mensom vykone a nepotrebuju akumulacku -vraj ale overene to v svojom okoli nemam .
Odpovedať
@daralbajda znacka marelli
Odpovedať
@dodik13 Tie rakuske so videl nazivo, no to uz su inac premakane kotle Len ta cena. Cela kotolna v jednej krabici.
Odpovedať
od utorka kurime a učime sa :) klimosz duo eko... momentalne sypeme ekohrasok
Odpovedať
Profilova fotka
@mmates1 pozeral som ich stránku a ceny majú že fakt zaujímavé, ako si spokojný?
Odpovedať
@mmates1 ako ste spokojny s eko hraskom? Ja som na vazkach ci ekohrasok alebo pelety. Dom je zatial iba HS a kotolna je velka a nieje problem ju predelit aby bol kotol samostatne(koli prasnosti). Druha vec ako takmer kazdy slovak ma velku hypoteku tak kazda uspora penazi je super aj naukor prachu. Preto chcem vediet ake mas s eko zatial skusenosti. Vdaka
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?