Kurenie - dochladzovacia slučka ?

Ahojte, Chcel by som sa poradiť ohľadom jedného problem na kúrení. Doma máme kotol na tuhé palivo (attack). Tento kotol máme už 3 roky. túto zimu, ale kúrenie nefunguje tak ako má. Kotol je rozkúrený aj na 90stupnov, ale radiatory sú dosť slabo teplé. Už som vyskúšal všetko odvzdušniť. Vymenil som obehové čerpadlo a stale je tento problem. Nad kotlom máme namontovanú dochladzovaciu slučku. potrubie od kotla k dochladzovacej slučke je horúce, ale za dochladzovacou slučkou je potrubie už slabo teple a telota sa strati. Prikladám nákres ako vyzerá naša slučka (našiel som to na nete). Pravdepodobne bude problem v tejto slučke. Viete mi poradiť v čom presne je problem a ako ho odstrániť ? Bol sa na to už pozrieť kurenár a nevedel nič urobiť iba nám odporúčil demontovť celu ochladzovaciu slučku. Je možné tam niečo vyčistiť alebo vymeniť, aby to fungovalo, tak ako má ? ďakujem za všetky rady , návrhy a tipy k predmetnému problem.
Odpovedať
@genius85 Skús sem dať foto toho, čo máš v kotolni, ako je to celé zapojené...
Odpovedať
@genius85 To bol nejaký amatérsky kúrenár čo ti to zisťoval.
Odpovedať
Profilova fotka
koľko máte spotrebu vody?
Odpovedať
Profilova fotka
@genius85 máš vadný termostatický ventil a ten prepúšťa studenú vodu,ktorá Ti ochladzuje vykurovaciu vodu. Zavri ventil pred termost.ventilom.
Odpovedať
@poliacik321 Ako moze toto vobec nieko napisat sa cudujem ! Ty necitas ze kotol ze zohriaty na 90°C ? :-D
Odpovedať
@genius85 Kde mas to cerpadlo ? Inak tato dochladzovacia slucka vobec neni vhodna na system z obehovym cerpadlom !!
Odpovedať
Bol som troche mimo SR, tak píšem až teraz. Fotky nemám nakoľko je to rodičovský dom na východe a ja som dlhodobo na západe SR. Doma sú iba rodičia. rodičia vyskúšali uzatvoriť prívod studenej vody do termostatického ventilu a nepomohlo to vôbec. Nič sa nezmenilo. Obehové čerpadlo mám dole za kotolom a je napojené, tak že ťahá vodu z radiatorov a tlačí ju do kotla.
Odpovedať
No a ako je potom prepojena ta dochladzovacia slucka zo spiatockou? :-) Pred cerpadlom ci za cerpadlom ?
Odpovedať
@genius85 Ak je to na tom trojcestnom ventile, tak závada je určite na tej strane ventilu kde sa privádza spiatočka, takže zavretím ventilu nič nezistíš, pretože ono je to aj tak zavreté. Ja tomu síce moc neverím, ale teoreticky je to možné. Potrubie je určite niekde uzavreté, treba zistiť kde. Napr. zostal visieť uzavretý ventil, zanesený filter. Na takéto veci je dobre mať zabudovaný prietokomer (ja to tiež plánujem).
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 veď čítaj poriadne...po dochladzovaciu slučku je 90st.C a za ňou už teplota slabá. Tak ma napadlo,že problém je v slučke a termostatickom ventile. Proste dopúšťa stále studenú vodu do slučky a ochladzuje ju. Osobne som sa s tým už stretol. Asi toľko.
Odpovedať
Len on tam ma obehove cerpadlo a ak by aj prepustal ten therm.vetil vodu tak by nedokazala slucka schladit tu vodu tak aby na vystupe zo slucky bola voda studena ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?