Kurenar - Zvolen a okolie?

Zdravim, mam problem vyregulovat podlahove vykurovanie. Ide o novostavbu, 7 okruhov na prizemi, 7 na 1. poschodi a 1 radiator. Rozvadzace su bez cerpadla a termostatov. Prietoky v kazdom okruhu su velmi nizke, pouziva sa len kotlove cerpadlo. Nasiel by sa niekto z okolia ZV, kto by to vedel skontrolovat a navrhnut nejake riesenie, pripadne optimalizaciu celeho systemu?
Odpovedať
A ten co to robil to nevie? Zeby svojpomoc ala navod z internetu?
Odpovedať
a nekúri to alebo čo? regulácia + mala by byť súčasťou a dozvukom montáže
Odpovedať
Tepla voda prudi smerom kde je najmensi odpor. Pokial mate 7 okruhov a to bez cerpadla a termostataov, tak Vam to nebude fungovat pokial nebudu mat vsetky okruhy rovnaky odpor. To znaci ze budete musiet dat spravit hydraulicke vyvazenie. No 7 okruhov + 1 Radiator, a to na dvoch pochodiach sa pokusat prevadzkovat bez cerpadla je naozaj odvaha experimentovania hodneho cloveka. :-D Ci toto vobec navrhoval a robil kurenar co sa v tom vyzna, som velmi na pochybach.;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Obráťte sa na pána Horníka - je zo Zvolena, robil kúrenia aj nám. Už je dôchodca ale práca je perfektná. Pokiaľ budete mať záujem napíšem vám kontakt.
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Je to takto: Nie je to ziadna svojpomoc (!). Robila to firma zo ZV a ja som to bohuzial v takomto stave kupil (dom). Instalacia kurenia nezodpoveda projektu - podlahove kurenie malo byt len na prizemi, zvysok radiatory. Kotol mal byt iny a za kotlom mal byt zmiesavac. Kedze radiator zostal len jeden, zmiesavac sa nerealizoval. Celu instalaciu, ale robila jedna firma a podla nich je to v poriadku - za male prietoky moze podla nich maly vykon kotloveho cerpadla a tym to pre nich skoncilo. Hydraulicky to urcite vyvazene nie je. Nastastie to ako tak funguje, ale urcite to nie je spravene dobre. Preto by som bol rad, keby sa na to niekto pozrie a povie ci je mozne s tym este nieco urobit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@luk4sh - mne robil opravu fajn chlapík , odbornosť na úrovni je na facebooku InstalKLS , mám aj kontakt na neho , ide mi robiť aj chatu , super cena
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@standa82 -mohol by som Vas poprosit o kontakt na p. Hornika zo ZV ohladom kurenia? Dakujem
Odpovedať
@comanch hodis mi kontakt do ip, dakujem
Odpovedať
0903481179
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?