Kúpeľňový infražiarič

Ahojte, máte niekto v kúpeľni infražiarič. Rozmýšľame, že by sme si to dali namiesto elektrického radiátoru. Napríklad infražiariče Tisan. Prosím, ak máte niekto skúsenosti sem s nimi ;-)
Odpovedať
Mame starsi typ,ale bola to dobra volba. Staci zapnut chvilu pred sprchovanim a cela kupelka je fajn teplucka. Je to prakticke
Odpovedať
len z hotelov v zahraničí, celkom dobrý nápad, mne sa to páčilo, Ja uvažujem nad infrapanelom, ale ten nemá taký prudký nábeh, lebo jeho výkon je podstatne nižší.
Odpovedať
Hmm, no ja mam uplne opacne skusenosti. Ked fotrovci vymenili byt s babkou, sli sme do vacsieho, tak otec postavil murovane jadro. Kedze bola v tom byte kupelna umiestnena v strede obklopena izbami, tak sa v nej nenachadzal ziaden radiator a ani nikde pobliz nesli trubky kurenia. Len odtahovy ventilator. Otec sa rozhodol, ze tam namontuje taky klasicky ETA infraziaric, vyzeral presne ako na tejto fotke: http://img.topky.sk/mojdom/big/64633.... Po case sme vsak prisli na to, ze to nahrievanie takymto ziaricom trvalo velmi dlho (desiatky minut) a ze sa ta mala kupelna vyhreje rychlejsie od teplej vody, ktorou sa clovek sprchuje, ci sa v nej kupe. Ono kedze sa v izbach kurilo, tak v tej kupelni nikdy nebola zima, len je tam "iba" izbova teplota a nie trocha vyssia ako je v kupelniach zvykom. Takze sme ten ziaric nakoniec vobec nepouzivali a casom ho otec pri jednom z malovani odmontoval, hmozdinky a elektrokrabicu zasadroval a nieje po nom uz ani pamiatka. Takze v kupelni nieje ziadne vykurovacie teleso. Skutocne, ak je kupelna mensich rozmerov, staci sa naucit maximalne pouzivat zupan a ziadne prikurovanie netreba. Ta kupelna ma odhadom 4m2 a ked si clovek napusti vanu do polovice, tak z nej ma v priebehu par minut doslova saunu.. :)
Odpovedať
@cache akurat,ze nie kazdy sa denne kupe,nie kazdy si pusta horucu vodu,aby tzv prikuroval,atd...ak je v byte dieta,infraziaric je napr. v bytovke idealna volba,nakuri sa rychlo na cas, na ktory potrebujes,rychlo aj ochladne, v jesennych a jarnych chladnych mesiacoch toclovek oceni,pouzivam ho roky aj som menila a som spokojna
Odpovedať
Infraziaric je dobra volba, vyhrieva prakticky okamzite, ohrieva predmety naokolo-steny, priamo telo cloveka , nie vzduch. Mame terasovy-uplne super v chladnych nociach ked sedavame vonku.
Odpovedať
No my sme na to natrafili len náhodou...ani by nás to nenapadlo, ale pozdáva sa nám to :) tak asi ho do kúpelky nakoniec dáme. @maria123 môžem sa spýtať aký typ ohrievača máte? Prípadne ak sa tu nájde ešte niekto, kto má v kúpeľni infražiarič, tak prosím napíšte aký typ - druh infražiariča ;-)
Odpovedať
@cache No my budeme mať kúpeľňu trošku väčšiu a keďže som straaašne zimomravá, tak som rada, že sme našli takéto niečo a dúfam, že to fakt bude účinné a bude fakt teplo v kúpeľni :)
Odpovedať
Tiež som mal infražiarič vo väčšej kúpeľni, ale nedokázal ju vyhriať . Tak som kúpil teplovzdušný ventilátor a ten príjemne vyhreje kúpeľku v priebehu pol minútky. Vyskúšaj to ;-)
Odpovedať
@misiacik_ @fidzi1 vykur. teleso a jeho výkon sa kupuje podľa tep. straty miestnosti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja tiez riesim v novostavbe na prechodne obdobie nejaky infraziaric do kupelne. Treba tam nieco efektivne co rychlo zohreje vzduch v kupeni a nie nieco co treba 2 hodinu dopredu zapinat. je toho kopa ale vsetko take nepekne. rebrikovy radiator vacsiu kupelnu (myslim spirala v nom) ma problen vyhriat. tak ak nieco slusne najdete dajte vediet. doma mame nieco taketo http://www.eliz.sk/sk/produkty/vykuro... je to rychle a efektivne za 10 min je v kuepni teplo no dizajnovo onicom.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan675 a co tak skleneny infra panel ? http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
aj nad tym som rozmyslal mate s tym neikto skusenost? mam dost velku kupelnu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj ako rychlo to zvykne vyhriat kupelnu ? nie je to moc teple , ono skor kvoli detom, resp ci to neni nachylne na rozbitie. lebo uvazujeme o stropnom kureni/chladeni a toto by nam vyriesilo problem s rebrikovym radiatorom.
Odpovedať
Profilova fotka
@m168 zavysi od velkosti kupelne a vykonu. Vyraba sa to vo viacerych vykonoch ja mam len 300W. Chvilku trva kym sa to nahreje a potom je pred tym teplo :). Teple to je, ale ruka sa na tom udrzat da. Co sa tyka rozbitia neviem, je to kalene sklo, takze nieco vydrzi, ale zase ak to trafis spravne mas milion kuskov :)
Odpovedať
@majkoj vyzera to gut, dokonca kukam ze to maju aj vo verzii zrkadlo, co by bola docela dobra alternativa, lebo tam je mensia sanca to rozbit a bude to aspon dva v jednom a nemusim riesit kam strci rebrikovy radiator. aj ked samozrejme bude to horsie s odkladanim uterakov, lebo na zrkadle by to bola haluz :D a kupelka je zatial planovana 1.8*3m teda 5,4m2 .. co by slo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
skuste pozriet firmu http://www.prodesigne-solamagic.sk/ka... su to profesionalneohrievace nemeckej firmy dizajnovo aspon pre mna velmi pekne a to teplo co to vyzaruje neda asi ani jeden spominany ohrievac. Ja mam ten zapusteny do stropu. Su ale cenovo na inej urovni
Odpovedať
@m168 mam kupelnu trosku vacsiu cca. 2*4m mame na stene 850w a napojene na termostat takze to vykuruje priebezne ako si nastavis casovac a teplotu. Riesil som to dodatocne ale ak stavias len da sa to super zabudovat teda ten termostat.ak to chces mat na strome mysl ze musis mat 3m strop.kupelna je teraz pekne temperovana nemusim zapinat podlahovku len do kupelne.
Odpovedať
@majkoj mozem sa opytat?... ako casto zapinate ten skleneny panel? pouzivate ho v medziobdobi alebo aj pocas vykorovacej sezony? ... rozhodujem sa medzi infraohrievacom a nim .. netusim, ako casto to budem vyuzivat a ci tie peniaze, o co je ten skleneny panel drahsi, stoja za to ... a aj mi ten ohrievac vychadza umiestnit vedla vane .. takze trochu rizikove miesto ...dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka velmi malo, len malokedy sa stane, ze je v kupelke chladno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?