Kupa noveho kotla na plyn

Riesim otazku aky kupit kotol. Momentalne mam plynovy kotol (je to podobny kotol ako bol PKM, ale je to robeni kotol). Kotol uz pomaly vypoveda, preto uvazujem o novom. BTW odchadza mi aj bojler (bojler je tiez na plyn (mozno by sa to dalo skombinovat aj s kotlom (neviem))). Kedze sa velmi do tychto veci velmi nevyznam, chcem sa opytat ake su dnes riesenia (kludne mi stacia aj linky na prestudovanie). Chcem to do rodinneho domu 5 izbovy + otvorena spodok kuchyna, jedalen + miesnost s TV. Radiatory su hlinikove nizkoobjemove + medene trubky (stupacky). Toto by som si chcel nechat (nie je to nove, ale AL + Cu je v pohode). Je lepsie pouzit kotol na plyn zvlast a bojler tiez zvlast, alebo existuje aj nejaky kombinovany system na ohrev vody v kotly (neviem pytam sa). Ake kotly by ste doporucili. Idealne by bolo ak by mal kotol aj nejake senzory, prip. nejake IO piny na ktore by sa dali zavesit smart senzory a tak by sa dala poriesit regulacia, alebo remote control. Predpokladam, ze su aj kotly s pripojenim do LAN siete a ovladanie na dialku, ale cenovo to bude niekde inde ako konvencne kotle. Ovladanie a regulacia by sa dala poriesit aj externe cez nejaky banana, alebo raspberry. Vopred dakujem za cenne rady
Odpovedať
@virnik27 ale noooo vitodens 100W ma len na vymennik 10! rocnu zaruku. Bez problemov doziju 15 rokov.
Odpovedať
@gusto0 a naše prothermy 20rokov,PKM - ký 30rokov..
Odpovedať
@daralbajda neporovnavaj protherm s buderusom a viessmanom
Odpovedať
@virnik27 immergas nie je zly par som ich namontoval na zaciatku svojej ery. Problem je ten ze vy porovnavate znacku so znackou co je absolutna chujovina. Zabudate na kategorie. Porovnavate znacku skoda so znackou BMW Na obycajne kurenie staci hoc co no na stavby ake robim v poslednych rokoch by tie regulacie prothermu stacili akurat do garaze to je proste sproste. Preto hovorim ze porovnavate neporovnatelne. Vies vyhodit 8 rocny kotol ale preco? Ze bol napusteny trebars studnicnou vodou , ze napatie v sieti roky lietalo to uz nikto nezmieni. Mojou pracou je aj zistovanie pricin poruchy nasledne ten faktor odstranim a az potom opravim zariadenie. Je to nadlho a na dlhe debaty , ale urcite nie na tomto fore plnych amaterov.
Odpovedať
@gkrivanek Ved to,ze o tie terajsie kotly sa treba sterat jak o male decko.Tam nevhodna voda,tam zas kolisanie napatia a dalsich sto dovodov,preco neuznat zaruku.Pritom napriklad vyhovorky na kolisanie sietoveho napatia su uplne smiesne,pretoze pri co len trocha slusnom kotli musi jeho stabilizovany zdroj bez problemov spracovat napatie v rozsahu 150-250V.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?