Ktorú klímu na vykurovanie?

A ktorej firme to dať urobit? Lokalita Trenčín.TS 2,5kW, vykurovať bude cca polovicu domu 40m2.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto zaujima i mna.,
Odpovedať
Profilova fotka
@nororo @jankazb Nie som na toto odborník, ale tento rok si moji rodičia dali namontovať klímu LG. Všetky klímy sa už tuším vyrábajú ako inverter, takže dokážu chladiť aj kúriť a čo je dôležité, dokážu to robiť s plynulým pridávaním výkonu. Staré klímy boli len ON-OFF, teda buď len chladili, alebo nechladili. Teraz keď je nad ránom už chladnejšie, tak si púšťajú aj to kúrenie a sú s tým nadmieru spokojný, lebo to kúri okamžite a ten teplý vzduch sa fúka do miestnosti, takže je to aj rýchlo vykúrené. Montoval im to jeden živnostník, cena od firmy bola neporovnateľne vyššia (rozdiel 500€).
Odpovedať
@nororo aku plochu bude chladit v lete?
Odpovedať
@peto99 asi taku ako vykurovat nie :-D
Odpovedať
@nororo urcite inverter ... ja mam v kazdej miestnosti 4,5 kWh max. vykon klimu... 99% prevadzky ide na prvy stupen vykonu takze nehuci vnutorny ani vonkajsi ventilator a nerusi pri prevadzke. Urcite vykon trochu predimenzovat aby nemusela chodit nikdy na maximalny vykon ... vtedy je ventilator kazdej klimy hlucny ... a hlavne prudenie vzduchu je tiez hlucne ....
Odpovedať
@pmasarik môžeš mi poslať kontakt do ss na toho živnostníka?Ď.
Odpovedať
@doors454 @peto99 presne tak,cca 40m2 :-)
Odpovedať
@mackoke môžeš napísať značku a model klímy?
Odpovedať
@nororo na prizemi mam jednu Midea 12HRDN a na poschodi dve Brilix eleganc. Na poschodi kurim len klimami a na prizemi mam plus elektrokotol a podlahovku. Klimy som kupil z netu a instalaciu mi urobil dochodca chladiar 40€ klima + instalacny material ...
Odpovedať
@nororo mitsubishi seria msz 35, hladaj firmu. Funguju dobre aj lacne klimy, ale ja k nim nemam doveru. Mozno mam zbytocne obavy.
Odpovedať
@peto99 chod na dovolenku do grecka, bulharska ci chorvatska ... 80% klim su neznackove klimatizacie ktore tam idu roky ... Nemyslim si ze ked neznackova klima pojde napr. 7 rokov, ze znackova klima pojde 14 rokov ... :-)))) odhliadnuc od toho ze ked ja vymenim neznackovu klimu po 7 rokoch bude tecnologicky celkom inde ako stara znackova klima :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke ako su na tom tvoje klimy s hlucnostou a spotrebou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankazb tak ako som pisal ... na prvy stupen ich vobec nie je pocut vtedy ma spotrebu cca 0,5 kWh.
Odpovedať
Profilova fotka
2,5 kW je malo pre 40 m2, treba aspoň 3,5 kW pre chladenie, pri vykurovaní je to cca. 3,7 kW. Rozdiel medzi klímami je v spotrebe- dobre majú SCOP cca. 3,9 (A++, spotreba do 1 kW). Rozdiel je aj v schopnosti vykurovania pod -15℃. Niektoré majú špeciálne odmrazovanie a fungujú aj pri -30℃. Je dôležité aký majú výkon pri -10℃ a -15℃. S poklesom teploty výkon klesa. Hlučnosť vnútornej jednotky je od 22 do 38 dB. Údaje z wikipedie: 20 hluboké ticho, bezvětří, akustické studio 30 šepot, velmi tichý byt či velmi tichá ulice 40 tlumený hovor, šum v bytě, tikot budíku 50 klid, tichá pracovna, obracení stránek novin Meral som hluk aplikáciou v mobile. 36 dB ukazovalo keď bolo absolútne ticho. Mám umývačku riadu 41 dB, keby občas nebúchali taniere, neviem či je zapnutá.
Odpovedať
Profilova fotka
@romsel vies poradit konkretny typ? Chcem nieco kvalitnejsie ak uz mam burat v dome ;), ale zas nieco nie mega drahe...
Odpovedať
Mne sa pozdáva napr.táto Daikin Emura FTXG20-LS/RXG20L. http://www.topklima.sk/eshop/?352,en_... Dá sa kúpiť za cca 1400€, keď zagoolite.
Odpovedať
@nororo nie zla volba .... ale ta cena je riadna ... Napisem moju skusenost z kurenia v zime: Midea 12HRDN (cena 450€) za zimu spotrebovala 560kWh ( denne isla 3-6 hodin podla potreby) co je vo VSE v tarife DD6 necelych 60€ ... ani neviem ci je v triede A alebo B .... klima v triede A+++ spotrebuje o kolko menej? 10%? 20%? .... to je zanedbatelna uspora pri vysokej vztupnej investicii
Odpovedať
@nororo Co som tu mal majstrov a obchodnikov s klimami, vsetci mali Daikin Professional alebo Emura. To je mercedes medzi klimami.
Odpovedať
@nororo to je nizky vykon, aj ked je to dizajnovo velky luxus. Daikin je isto kvalita, ale u nas masivne investuje reklamy, aby mohla byt cena vysoka na taky vykon.
Odpovedať
@matorado nooo neviem. Aku si vlastne objednal?
Odpovedať
@mackoke to si klimou len prikuroval alebo kuril si len klimou? To je dolezita info uz ked si stanovil sumu, co si nou prekuril..
Odpovedať
Pred letom som dal namontovat: Daikin Professional FTXS35 a ani som netusil ako dobre som urobil v case extremnych horucav. Teraz na vecer s klimou prikurujem,mam 6mes. syna. Rychlost vykurenia miestnosti sa s radiatormi ani peletovymi kachlami co mam neda ani porovnat. Odporucam nieco kvalitnejsie: Daikin,LG,Mitsubishi,Toshiba atd.
Odpovedať
@peto99 Kazdy hovori, ze Daikin je najdrahsi. Ja som vobec nemal ten pocit. Ked si zoradis len tie klimy, ktore ta parametrami zaujimaju, drahsie ako Daikin podla mna vyjde aj Mitsu alebo Toshiba. Aj lacnejsie znacky, napriklad Korejci, lahko dobehnu Japoncov, ked chces cokolvek len nie najnizsiu triedu.. A uplne ma dostalo napriklad Gree, kde potrebujes najvyssiu radu, ked sa chces dostat hlucnostou k 22dB a ta je teda potom vyrazne drahsia ako Japonec. Objednal som 2x Comfort II. http://www.webklima.sk/daikin-produkt...
Odpovedať
@lubomird prikuroval ...... klima prizemie 560kWh + 2000kWh elektrokotol s podlahovkou + klima detska 150kWh + klima spalna 120kWh spolu 2830kWh ... poschodovy dom 120m2
Odpovedať
@matorado vyzera to byt dobry vyber. Mna ucili, ze vonkajsia jednotka ma byt velka. Ale mozno to nie je take dolezite 8-)
Odpovedať
@peto99 Je to kompromis. Parametre stacia, ale je to starsia rada, cize je skareda.. :-|
Odpovedať
@matorado tu ju maju o dost lacnejsie a aj montaz maju o 120€ lacnejsie http://www.al-klima.sk/www-al-klima-s...
Odpovedať
Profilova fotka
@pmasarik mozes prosim poslat kontakt na zivnostnika? On ti aj poradil klimu a zhanal ostatny material?
Odpovedať
@mackoke Mam cenu za jeden split 661€ bez dane. Je to "Home comfort expert" cena. Pod tu sa nedostanes nikde, to je proste politika Daikinu. V neposlednom rade hra rolu aj cena rocneho servisu, ktora sa pohybuje od 40-80€ za jednotku a rok, co neni zrovna zanedbatelne. Ci myslis, ze z Kosic by to bolo lacnejsie? Montaz sa dojednava individualne. U mna to bude ako tretia klima, lebo to je komplikovane.
Odpovedať
čo som ja čítala,že toto leto extrém horúčavy,že to bol slabý odvar čo nás čaká v budúcnosti?!či sa to to splní ani srnky netušia?prosím vás čo je vlastne lepšie rekuperácia,alebo klíma?ako čítam klímou sa dá chladiť aj kúriť je detto rekuperácia?dík.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?