Ktoru klimatizaciu ? neviem sa rozhodnut

Ktorú klimatizáciu si mam vybrať 1/ Panasonic KIT-UE9-QKE http://klimatizacie.heureka.sk/panaso... 2/ Daikin FTXV25AV1B + RXV25AV1B http://klimatizacie.heureka.sk/daikin... Ktorá je lepšia z hľadiska ,spoľahlivosti a dostupnosti náhradných dielov ? Ďakujem
Odpovedať
Daikin, jednoznačne Panasonic je o x tried inde ako Daikin a nikdy ani nebude dosahovať kvalitu. Náhradné diely daikin, bez problémov aj keď sa mi už síce stalo že sme čakali na jeden plech vyše pol roka ]-( ale inač je to v pohode len je tam cena za ne trošku vyššia,. Odporučil by som ti ešte pozrieť iných japoncov, Toshibu, prípadne Mitsubishi, toshiba veľmi dobré ceny aj dielov. Ps. ten panasonic za 540 je predražený jak šlak ;-)
Odpovedať
Ako keď už kvalitu tak Daikin ale nie z malajzie ale z Ciech. Cenovo je to niekde inde ale za kvalitu sa plati. Ked hladate nieco kvalitne a spolahlive nehladajte klimatizáciu za 550 euro. Tieto modely su uplny zaklad a zase klimatizáciu si nekupujete na 2 roky. Ale tiez by som odporucil Toshibu a Mitsubishi. Ale s tou spolahlivostou je to o tom na aký kus natrafite. Ja som sa stretol uz aj s novym Daikinom co mu nefungoval ovladac. Stat sa moze vsetko. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
palo18 vysvetli preco Panasonic je o x tried inde ako Daikin? A preco nikde v domacich klimach nebude dosahovat jeho kvalitu? Predavam obe znacky viac ako 5 rokov a chcem vediet ako si na to prisiel?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som zvolil DAIKIN najma kvoli tomu, ze ma extra tichy vonkajsi kompresor a aj vnutorne jednotky patria medzi najtichsie na trhu. Plus ma presvedcil argument predajcu, ze v pripade akejkolvek poruchy aj po zaruke pridu s nahradnym dielom ku mne a nemusim platit stovky EUR za demontaz klimy a potom opatovnu montaz... Kamarat si kupil Whirpool, ak sa mu pokazi bude ju musiet doniest do servisu... cize vypustenie, demontaz, reklamacia a potom spat montaz a napustenie... cca 400-500 EUR... tak ak sa mu co i len jedne krat pokazi... uz "zarobil" :)
Odpovedať
jednoznacne daikin :-) my sme mali v kancelarii daikin ta klima isla 15 rokov bez akehokolvek servisu - v zime kurila a v lete chladila. to je stroj :-D :-D
Odpovedať
my mame toshibu, pri servise plati vymena kus za kus aj s montazou a demontazou, pred tym sme mali whirlpool, neda sa porovnat... daikin sa mi zdala prilis draha
Odpovedať
vovo, ked si kupite klimu v ktoromkolvek obchode a montovat si ju budete sam alebo ,,cez kamaratov,, a tak vseliak tak samozrejme ze ked sa pokazi tak ju musite zaniest opravit tam odkial ste si ju doniesli, ale neverim tomu ze ked si kupite klimu ked aj whirpool - ku v akejkolvek predajni, firme, zivnostnika alebo ja neviem kde spolu aj s montazou ze v pripade ze sa vam pokazi a zavolate montaznej firme ze mate poruchu, aby vam ju kazal niekto doniest do predajne. To sa Stane len vtedy ked si kupite len zariadenie , a montaz si budeet robit kadejako ani si nechcem predstavit ako ,,odborne,,. Klimatizacia je vyhradene technicke zariadenie tak ako aj napr. plyn. kotol a pod. na spustenie a montaž je nutne odbornika a potrebne vybavenie, pokial sa nejedna o samoinstalačnu klimu . Za 10 rokov praxe ked mi niekto zavolal ze mu nejde klimatizacia nikdy som mu ju nekazal doniest ku mne, to su veci ktore sa opravuju u zakaznika, ci uz v zaruke /koli platnosti nutna odborna montaz + razitko v zarucaku/ alebo po zaruke, peta_petruska - v pripade poruchy na vasej klime toschiba vam vymenia kus za kus ako co ? celu klimu? ci suciastku na ktorej je porucha?
Odpovedať
Profilova fotka
Panasonic sú kvalitné klimatizácie. Dajú sa zohnať náhradné diely aj na 12r stroje bez problemov. Samozrejme Daikin je daikin. Daikin radu FTXV je v rovnakej kategórie ako Panasonic radu UE. Tam je jedno ktorú si vyberiete.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, Chcel by som trosku ozivit tuto diskusiu ohladom znacky klimatizacii. Ako hodnotite s odstupom casu kvalitu a spolahlivost Panasonic klimatizacii ? Stojim pred rozhodnutim ci ist ,alebo neist do drahsej klimy Daikin,alebo ostat pri Panasonicu. Ten cenovy rozdiel je cca 400e+ pri Daikine. Je Daikin ozaj tak podstatne lepsi ?
Odpovedať
jediznačne daikin :-D
Odpovedať
mitsu
Odpovedať
Profilova fotka
sestra ma doma daikin a je spokojna, rozmyslam ze aj ja si ju potom dam ked bude dom postaveny
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ano, daikin je obľubený na Slovensku (inde nie je to tak), okrem toho na daikin, toshibu, samsung a pod. sú veľmi dobré marže :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?