Ktorá firma urobí perfektne podlahové kúrenie ???

Profilova fotka
Zdravíme vás strecháči , poprosili by sme vás o doporučenie firmy ,ktorá vám urobila kúrenie . Chceli by sme komplet dodávku od kotla ,cez podlahové kúrenie na prízemí a radiátorové kúrenie na poschodí . Jedná sa nám len o osobné skúsenosti . (Určite neberieme do úvahy človeka ,ktorý doporučí firmu ,ale pritom nemá ani vyplnený profil ,či má zadaný len jeden príspevok-ten doporučujúci.) Sme zo Zlatých Moraviec ,ale pokiaľ je kvalitná firma ,radšej priplatíme aj dopravu . Sme už z hľadania zúfalí ,prosím poraďte . Veľká vďaka za každý príspevok .
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@opall zdravim to iste potrebujem aj ja...
Odpovedať
Profilova fotka
Mám pocit, že na slovensku je moderné mať podlahové kúrenie len na prízemí a na poschodí len radiátory. PREČO?????? Prečo si neužívať komfort podlahovky aj v izbách. Do každej izby termostat, nastaviť teplotu akú požadujem a automatika už vie čo má robiť. Takto som to namontoval svojmu švagrovi, spotreba plynu minimálna a v izbách teplota akú chce.
Odpovedať
Mam dobru skusennost z p. Ryzek Peter. Ma firmu v Senici a je aj zastupcom firmy Attack. Mame od neho namontovany plynovy kondenzacny kotol , potom nam upravoval radiatory a potrubia a po mesiaci sme si nechali spravit drevoplynovy kotol z akumulacnou nadrzou a aj 300L byvalentny boiler. Ak mas otazku, napis mi , ak si das mail, mozem ti to nafotit, teda ak ti nevadi neporiadok co som narobil pri vypratavani pivnic. Snazim sa spravit viac veci naraz a preto to tak vypada ;o) A niesom p. Ryzekovi ziadna rodina, mam aj faktury , bol jediny kto nam pred porodom pomohol, lebo nam odisiel kotol.
Odpovedať
tiež by som doporucoval podlahovku v celom dome a dat zonovu regulaciu na regulovanie kazdej miestnosti,nekombinoval by som to koli tepelnemu spadu-podlahovka mensi tepelny spad .Samozrejem dat kondenzacny kotol.Som kurenar,nieco o tom viem.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi predsa dáme podlahové všade ,ale poprosím vás píšte firmy s ktorými máte aké skúsenosti . Či už dobré ,alebo zlé . Máme niekoľko recenzií ,ale čím viac ľudí prispeje ,tým budeme mať lepší prehľad . A myslím ,že pomôžete viacerým ,nielen nám. Ďakujeme :)
Odpovedať
@stelagas ja som to doma riesil podla podlahy na poschodí, kedze mam otvorene schodisko a izby prevazne otvorene, podlahovka na prizemi mi to v pohode vykuri aj poschodie, na poschodi v izbach plavajuca podlaha, cize zem nie je chladna, a izby mi v pohode dokuria termohlavice na radiatoroch, ktore minimum dokuruju pri teplotach vonku nizsich ako -5. pritom mam vykurovaciu krivku nastavenu na 0,7 podlaha nie je prehriata a vnutri mam prijemnych 22 stupnov a vlhkost vzduchu idealnu okolo 50 % , takze som spokojny ako som si to navrhol a aj spravil :)
Odpovedať
podlahove kurenie robim aj ja,len by som upozornil,je dobre si dat vypracovat projekt a rozhodnut co vsetko chcem s kotlom robit,aka ma byt regulacia,hlavne kolko chcem investovat,ake materialy mi ponuknu atd. Ale hlavne dat si spravit projekt,kde Vam vyrata tepelne straty ,navrhne dlzky hadov a hlavne navrhne prietoky a nadimenzuje potrubia , umiestnenie rozdelovacov,aby sa Vam nestalo,ze vrch kuri lepsie ako spodok,vyrata vykon kotla,cerpadlovej skupiny atd
Odpovedať
Profilova fotka
Nam robil Thermopol Galanta. Spokojnost.
Odpovedať
Ahojte nám robil kúrenie pán Medviď z Veľkého Grobu spokojný c cenou aj s robotou .Všetko pekne vysvetlil aky materiál dá naozaj veľmi dobra spolupráca
Odpovedať
Ahojte.Vy ste na "nasej" ulici momentalne posledny,my sme prvy.Zastavte sa ,mozno poradime....
Odpovedať
Profilova fotka
Môžem odporučiť pána Juritku z TO.Veľmi slušné ceny.Kvalitná a rýchla práca.max spokojnosť. :-)
Odpovedať
nieco s mojej prace podlahovka
Odpovedať
Článok sa načítava...
@robo28w da sa to robit aj bez system.dosky, vyjde to lacnejsie a kurenie je o nieco efektivnejsie ;-)
Odpovedať
@rasto7764 ja viem,zaleží na zakaznikovi,robime aj tacker system,aj na karisiet atd, Paci sa mi tacker system s doskou viessman,je to lacnejsie ako system doska.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my ideme na jar stavat montovany dom z panelov fermacel (firma) no a oni nam odporucili el. konvertori, ale my zvazujeme dat do komplet domu keramicku dlazbu a podlahove kurenie, len sa nevieme rozhodnut ake.. ci el. rohoze alebo taketo ohrievane vodou. obytna plocha je 86m, planujeme aj fotovoltaiku kedze mame juzny pozemok a oblast je jedna z najviac slnecnymi dnami v roku.. kazdy nam radi nieco ine a nevieme sa preto rozhodnut.. kujeeem 8-)
Odpovedať
@robo28w akú si dal reguláciu?
Odpovedať
@gkrivanek regulacia bola vitotrol 200-ekvitermika
Odpovedať
@robo28w. Na koľko si nastavil ekvitermiku
Odpovedať
@gkrivanek krivku si nepamatam,robil to revizny technik.Preco sa pytas?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek krivku si nastavis neskor sam, niekomu vyhovuje mat chladnejsie v dome a niekomu teplejsie. Ja som znamemu dal do kazdej izby termostat, krivku na 0,9 termostaty ma viacmenej na 22 stupnov, v spalni 19 stupnov, dom neprekuruje, v izbach tepelna pohoda a spotreba minimalna. Ked zakuri kozubom, termostat v obyvacke vypne kurenie a dalsie izby idu na svoje termostaty. Posielam nejake fotky mojej prace. Je to robene u znameho, ma tam podlahovku, podlahove konvektory - minilab, v kotolni hydraulické zmiešavanie a na rozdelovaci listu so servopohonmy na regulovanie teploty. Väčšia investicia ale efektivita a hopodarnost.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@robo28w Na tvojej fotke je prerušená systémová doska rozvodným potrubím, takisto chýba k stene, kde je doložená iba EPS. Toto býva príčinou prasknutých poterov a to aj v prípade použitia kari sietí. Kúrenári väčšinou riešia iba svoje rozvody, málokedy dodávajú podlahu kompletnú s potermi, doriešenými dilatáciami a povrchovými úpravami... Kompletný systém podlahového vykurovania bez dilatácií v poteri do 40 m2, s hrúbkou poteru 32 mm v systémovej doske a teplotou vody na vstupe 30°C ponúka http://www.najizolacie.sk/index.php?m...
Odpovedať
@43jarko inak sme to vyriesit nevedeli,nebolo kade natiahnut rozvod do rozdelovaca.
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko Mne povedali chlapi ktorí robia potery aby som dilatacie medzi izbami a v obyvacke vyhodil lebo potom nevedia rovnako zaliat poter a oni dilatacie neskor dodaju.
Odpovedať
@43jarko Prerušenie systémovej dosky nemusí byť príčinou praskania poteru, veď pri tacker systéme sú polystyrénové dosky len prekryté fóliou proti zatekaniu poteru medzi dosky. Možno bolo vhodné prekryť rozvodné potrubie fóliou a tú potom prichytiť pod trubky podlahového kúrenia, aby zatečený betón nevytvoril tepelný most. Do poteru je nutné pridať plastifikátor, ktorý vytlačí s poteru vzduchové bubliny ktoré oslabujú poter a znižujú akumulačnú schopnosť poteru, tiež sa do poteru pridávajú polypropylénové vlákna na spevnenie. Ako píše robo28w, je potrebné dať si vypracovať projekt na podlahové kúrenie, každý dom má svoje špecifiká, a aj každý zákazník ma svoje predstavy o komforte, čo musí projektant v projekte zohľadníť. Robím kúrenára už 30 rokov, a stále sa stretávam s tím, že zákazník očakáva odomňa kompletný návrh kúrenia s tepelnými stratami aj predpokladanou spotrebou energie, Na to majú projektanti svoje programy kde si to vypočítajú presne. Ďalej ako píše stelagas, keď podlahovku tak do celého domu.
Odpovedať
aj u nas to robia poterari.Tiez nechceli aby sme to robili my,lebo oni davaju zaruku za poter
Odpovedať
@robo28w @stelagas Teda chlapi, od vas by som v ziadnom pripade kurenie nebral. To je priam ukazka ako zle investovat peniaze. Chapem, ze to tu na baby urobi dobry dojem, lebo cim sa veci viac prekomplikuju, o to lepsi pocit ma zakaznik, ze kupil nadstandard. Ale pre mna to presne ten priklad ako dobre kurenie nema vyzerat. Nehovoriac o tych odflaknutych detailoch ...
Odpovedať
@pivec @pivec k tomu nazoru len tolko,spravit podlahovku si mozes aj sam,foto prace bolo v stadiu realizovania,nie dokoncenia,snazim sa tu ludom len poradit,nikomu nekazem,aby som im to robil. Podlahovka sa da spravit aj bez projektu,ale potom to nadstavenie a to nehovorim o - preco mi kuri vrch viacej ako spodok atd. Myslim ze ak chcu mat vymakane kurenie-tak nech nesetri na projektoch,ale potom o com by sme tu pisali.
Odpovedať
@pivec čo Je pre teba prekomplikovane kúrenie?. Servopohony a termostat v každe izbe? Zmiešavac? Systémová doska? Povedz čo? Pretože týmto spôsobom je najlepšie riešitelna regulácia a spotreba plynu!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?