Kto kúri elektrickým kotlom?

Ahojte, chcem sa opytat, kto kuri elektrickym kotlom? Je to naozaj take drahe v novostavbach ako mi hovoria znami? Chcem si to dat do "maleho" bungalovu 8*14m a v celom dome podlahovka, ale teplovodna. Ď.
Odpovedať
Profilova fotka
vraj to vychádza lacnejšie ako plynové ;-)
Odpovedať
Ahoj tilly, chcem sa spýtať, ak mate elektricke kurenie, riesili ste aj solarne panely? Videla som ze mate B94, tak by ma zaujimalo kolko vas stoja asi naklady na kurenie na tento dom? my zaciname tento typ domu stavat, budeme mat lektricke kurenie v spojeni s podlahovym + krbom. Ako ste vyriesili vy vase kurenie? diky moc za radu:-)))
Odpovedať
kattka...pises, ze podlahove + krbom...krbom myslis ako? Teplovzdusne, alebo len co krb vykuri priestor okolo seba...alebo krb+vymenik na vodu (ci ako sa to vola)? 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
kattka, my ten dom s elektrickým kúrením len staviame a dúfam, že kým budú náklady na kúrenie, domček bude predaný ;-) ten prvý B94 (ten modrý) bol s plynovým kúrením a tiež je už predaný... takže toto elektrické kúrenie tiež len skúšame... :-D a tiež to bude elektrické podlahové a krb tam bude
Odpovedať
Ja som nad plynom ani nerozmýšlal! Určite len el.! No ak porovnáte plyn. a el. kúrenie tak plyn je o niečo lacnejší! Ale máte 20 hod. lacný kW(tzv. nočný) a na ten vám funguje celý dom! Tak potom faktúra za el. s el. kúrením je menšia ako faktúra za plyn+faktúra za el.! a určite budú aj solar na ohrev vody a kachlová pec s prieduchmi!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?