Krbové kachle s vymennikom

Dobrý deň, dajú sa krbové kachle s výmenníkom napojiť aj bez radiátorov? Proste by išlo teplo len do vzduchu, nie do vody?
Odpovedať
@jaroslav123z Uplne nechapem otazku , no svagrovi krbar co ho staval zakazal spustat krb bez vody. Ake to ma opodsatnenie som sa uz nedozvedel.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaroslav123z ak v nich ešte nebola voda áno, ale skracuje sa životnosť. Ak tam už voda bola, treba aj celé zabezpečenie, radiátory nemusia byť. Ale ochladzovacia slučka bude stále dopúšťať vodu na ochladzovanie.
Odpovedať
@jaroslav123z uf neskoro došlo že je to nie naj nápad, ak sa dá radčej ich vymeniť, používať sa síce dajú no neviem koľko vydržia, sú stavané na výkon do vody , takto budú úplne zmenené tepl. pomery vložka bude prehrievaná, to je ako keby si chcel používať motor bez vody v chladiči, kachle nemá čo zadrieť ale má čo poškodiť.
Odpovedať
Áno, zistil som, že sú pre môj dom prisilné. Nedajú sa použiť. Späť mi ich už nezoberú, zbrklo som ich kúpil, teraz mi stoja na chodbe a neviem čo s nimi...
Odpovedať
Profilova fotka
@jaroslav123z Daj ich na net na predaj (bazár, bazoš,...). Ja som tak kúpil krbovú vložku.
Odpovedať
pozri sa do manualu, ci nemaju odnimatelny vodny vymennik. Niektore sa take vyrabaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu vložka nemá výkon koľko je napísané, ale koľko sa do nej naloží, použiť sa dá, len vymeník sa môže znehodnotiť.
Odpovedať
@jan45 akože nemá? každá môže mať len určitý max výkon , ten je úmerný veľkosti ohniska, daj do veľkej vložky 2 polienka, nezohreje sa toľko aby sa zapálili plyny, účinnosť o ničom akurát na začiernenie skla.takže výkon nebude úmerný množstvu dreva,vložku musí naplniť aspoň do polovice vhodnou skladbou dreva, aby sa poriadne zohriala @rkorba aj keby sa dal odobrať kotol ,celý výkon pôjde do vzduchu a upečie sa tam,z kachlí nemôžeš dať teplo do obostavby či do akumulácie, max do vedľajších miestností cez otvorené dvere
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?