Krbové kachle Eurokom - Ambra

Máte niekto skúsenosti s krbovými kachľami EUROKOM - AMBRA? Ďakujem... :)
Odpovedať
1
2
nik nemá?
Odpovedať
Nikto sa nenajde, co by mal niekto skusenost s tymito kachlami?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@lenta001 @1palinko Kupili ste ich? .. Tiez nad nimi uvazujem
Odpovedať
Ano kupili. Su krasne a postacuju len treba kurit tvrdym drevom
Odpovedať
@1palinko super, dakujem. Lebo hladam nieco v tej cenovej kategorii a pri niektorych sa bojim, ci sa nezacne napr. odlupovat farba, alebo nieco podobne.
Odpovedať
ahojte obnovujem temu.. ma niekto kachle eurokom ?
Odpovedať
Ahojte ..nema tu nahodou niekto tieto kachle? volaju sa Eurokom Ingrid (rozdiel medzi ambra by mal byt vraj iba vo farbe) ..alebo ti co sa tomu rozumeju prosim poradte ..ako sa vam pozdavaju ..islo by len o take prikurenie ked sme doma ..inak kurime plynom ..dakujem pisu ze : Liatinové krbové kachle 9 kw, zdvojený plášť a liatinový horný deflektor VÁHA: 90 KG- CELOLIATINOVÉ KACHLE @1palinko ste s nimi stale spokojny? aky priestor vam vyhreju? @mnambodka kupili ste ich nakoniec?
Odpovedať
@maribell podľa výkonu i dom nezateplený 100m2 a zateplený i 300 , no teplo bude len v jednej miestnosti najviac susedné cez dvere
Odpovedať
@duzu dali by sme ich na chodbu (cca 10m2) a vsetky dvere (ovyvacka, izba, kuchyna, kupelna) byvaju otvorene
Odpovedať
@maribell nie nekupila. Vybrala som si nieco uplne ine (vhodnejsie pre moj dom)
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell V chodbičke 10 m2 predsa kachle s výkonom 9 kW nemôžu myť. Veď je to sálavý zdroj tepla. Tá chodbička to je najhoršie riešenie. V izbách zima, v chodbičke hic... Aký máte dom? Zateplený - nezateplený? Starý - nový? 9 kW sa mi zdá byť veľa.
Odpovedať
@leonardom na chodbe sú aj schody na poschodie kde sú izby takže to sa nebojím že tam bude hic..je to starý nezatepleny dom.. Potrebujem aspoň 9 pretože hneď oproti kachliam by boli dvere do kuchyne tak teplo by išlo určite aj tam..veda kachli z jednej strany dvere do obývačky z druhé strany do izby
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom a teplo bude stúpať aj hore po schodoch takže hicu na chodbe sa nebojím.. 10 m som asi prehnala majú určite viac :-D
Odpovedať
@leonardom alebo teda inak :-) čo by ste mo teda odporucili?pozerala som 9 práve pre to aby mi vuhriali aj okolite izby..aj znami majú kachle 9 kw v obývačke a teplo ide do okolitých miestnosti.. Nechcem aby mi to vykurilo len tu chodbu.. Ešte sú tam aj schody takže určite nejaké teplo pojde aj hore.. Na schodoch mame.aj dvere takže da sa to regulovať aby už teplo hore nešlo.. Práve tuto chodbu máme veľmi chladnú aj schody a vrchnú chodbu..tak by som chcela aby nám to vykurilo aj tieto priestory.. 9kw som si počítala na 180m3 cca
Odpovedať
@maribell ak chceš vykúriť celý dom musí sa teplo dostať rovnomerne všade a zo bud vzduchom alebo vodou, no vzduchom z krbu tam je vyššia teplota a robia sa rozvody, kachle sú vhodné na jednu veľkú miestnosť tam bude vždy najteplejšie, dalej sa vzduch dostáva veľmi pomaly-neprúdi, len sála, ak sálaním tak veľkú pec, no tá je nie vhodná do každého, dom sa musí pre ňu navrhnúť takže ak chceš vykúriť celý dom musíš urobiť rozvody, vzduchom len na krátku vzdialenosť, vodou sa použije čerpadlo tak sa dostane teplo ľahko všade a je na tebe do čoho budeš kúriť, kotol, krb ,sporák
Odpovedať
@duzu znami maju kachle a nemajú rozvody a teplo je aj v izbách okolo.. Tak isto majú 9kw..tak potom ako sa ma človek v.tom vyznat
Odpovedať
@duzu @maribell my to máme presne tak ako píšeš, máme 9 koze, nemáme teda žiadne schody hore a dvere všade otvorené-spálna, obyvačka, detská, kupelna kuchyna. Je blbost, že to teplo nejde aj do druhých izieb ak máš pootvárané. Ide. Samozrejme bavíme sa o počasí keď nie je fakt zima. My práve zvažujeme, že dáme ešte silnejšie kachle aby sme mohli dávať vačšie polená.
Odpovedať
ja snívam o jotulkách :-( ale momentálne nehrozia. V auguste sme robili novu strechu a teraz zateplujeme a ideme dávat fasádu takže tak. Mne tie kachle čo si sem dala pripadajú až podozrivo lacné /ale sú krásne/. My teda máme tiež polské Koza, ale stáli necelých 500€. Akože slúžia nám tretí rok čo sme tu ale ako hovorím, vedela by som si predstavit aj lepšie.
Odpovedať
@mateson :-) to ste ma potesili ..len je zaujimave ako sa nazory rozchadzaju :-) a potom aby si clovek vybral :-N ..my mame chodbu velmi studenu..ked sedime v obyvacke a mame otvorene dvere na chodbu tak taha velka zima odtial ..tak by bolo super keby ide odtial teplo :-) ..preto zvazujeme kachle ..vsetci co kachle maju tak mi ich odporucuju ze to pekne prechadza aj do okolitych miestnosti a tu mi kazdy pise ze treba nejake rozvody .. =-) .. @mateson tak kto by o jotulkach nesnival ale bohuzial momentalne je to pre nas ako kupit si novy mercedes ..mame vela inych veci kde musia ist penize na dome ..preto hladame nejake lacne aj ked iba na par rokov a potom snad sa dockame aj niecoho kvalitnejsieho |-|
Odpovedať
s tým mercedesom sme na tom podobne :-| My to ani nemáme takú klasicku chodbu, máme verandu s ktorej sa ide do tejto izby. A z tejto izby idú dvere všade, okrem jednej /je to záložná detská, dcéra už má svoju domácnosť/. Ak máte v tej chodbe možnost mať tie kachle /myslím , že tam máte komín/dobrý/ tak ja by som do toho určite šla.
Odpovedať
@maribell my keď sme kupovali ten dom, tak ja som strašne chcela mať kachle v obývačke. Jeden známy nám vtedy povedal, že aby sme to nerobili, že v obyvke bude strašný hic a inde zima, že nech to dáme do tej stredovej izby. A mal pravdu na100%.
Odpovedať
@leonardom a prečo by nemohli byť? Ak sú v tej chodbe stále otvorené dvere do dalších izieb tak sa má to teplo kam tlačit. Ja poznám tolko ludí, čo to tak má a žiadne rozvody nemajú.
Odpovedať
@maribell bola si u známych a zistila si rozdieli teplôt?vždy bude najteplejšie kde je zdroj a najchladnejšie v najvzdialenejšom mieste
Odpovedať
Mi mame kachle romotop v obyvacke a predsravte si ze nam vykuria cely dom len musime nakladat s rozumom aby sme nemali v obyvacke saunu.v obyvacke mavam okolo 27 a v izbach 24.a potom to mame este tak riesene ze na kazdom radiatore mame digitalne termohlavice ktore sluzia ako termostat takze ak sa v jednej izbe ochladi hlavica pusti kotol a dokury:)
Odpovedať
Profilova fotka
@mateson & @maribell Pre mňa za mňa si to myslite aj naďalej, to, čo tu tvrdíte a dajte si 1 kachle na celý dom. Len si zodpovedzte na 1 otázku: Ak je to tak, ako tvrdíte, prečo milióny domov na svete majú radiátory v každej izbe...? Pýtali ste sa na názor. Ja som ho v diskusii vyjadril na základe toho, že v roku 1986 som zrekonštruoval drevenicu, v ktorej sme mali niekoľko lokálnych zdrojov kúrenia: krb (obývačka), sporák (kuchyňa), radiátor od sporáka (predná izba) a radiátor od kozuba (v spálni v podkroví). Kúril som - mám 30-ročnú skúsenosť. To, čo Vy tu tvrdíte, NEFUNGUJE. 8-( Pekný večer.
Odpovedať
Stare domy (50 a viac rokov) mali kachle v kazdej izbe (hlavne ked hovorime o velkostiach izieb ako sa stavali za starych cias). Ak hovorime o takom niecom tak s 9kw nepochodis. Taketo kachle ako tu niekto pastol fotku sa davaju na atmosferu a nie na vykurenie domu. Tie stare kachle boli ovela, ovela vacsie a kurilo sa v nich uhlim.
Odpovedať
@leonardom tak 1 kachle na celý dom by som si nedala.Máme plyn. Ja som už vyššie napísala, že toto máme na jeseň a jar. Ak je fakt zima, tak to samozrejme nestačí.
Odpovedať
@leonardom aj my máme radiátor v každej izbe. My o koze a ty o voze. Nemáme to ako jediný zdroj tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
@mateson O.K. To je dobre, že máte všade radiátory. Ale prečo sa potom domnievaš, že v prechodnom období Vám to bude fungovať - tá piecka v chodbičke - ako zdroj na temperovanie interiéru v celom dome....(?) Opakujem: v chodbičke bude hic (30°), v izbách sotva 20°. Ak vôbec.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom mozno je to len o ich vnimani a tych 5-6 C navyse proste nevnimaju ako rozdiel :). Moje baby boli hrdlo tak som im ponukol zapalit v krbe, v obyvacke bolo 26C a inde 22 aj ked boli vsade pootvarane dvere. Podotykam, ze tych 22C tam bolo aj pred zapalenim krbu :).
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?