Krbové kachle ako doplnok k elektrickej podlahovke

Profilova fotka
Chcem si inštalovať krbovú pec, ktorá bude v obývačko-kuchyni ako doplnkový tepelný zdroj. V nemenovanej predajni (.......field) je teraz akcia na krbové kachle AZUL od českého výrobcu Haas + sohn. Tvrdia, že cena pred akciou bola 1.130 €, teraz "iba" 555 €. Máte niekto tieto resp. podobné krbové kachle od Haas + sohn....? Je táto cena naozaj akciová, alebo je to klasický marketingový bluf a nikdy nemali hodnotu nad 700 €...? Na čo si mám dať pozor pri kúpe....? http://www.mountfield.sk/krbove-kachl... Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
co som pozeral obdobne dizajny, s obdobnym vykonom, tak sa zacinali ceny na 900 € a vyssie
Odpovedať
ja si myslim, ze to je klasicky marketingovy tah ;-)
Odpovedať
V zivote 1130 nestali. Je to tah na zakaznika poznam tu firmu az moooc dobre. Ale ako kachle znacka su dobre!
Odpovedať
Profilova fotka
za toto by som 500€ nedal.Z popisu sa nedá nič konkrétne určiť.Vyzerajú to byť obyčajné. plecháče z vnútra obložené šamotom.Budete vykurovať exteriér miesto interiéru.Za 800€ kúpite celoliatinové super kachle Jotul F8.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom podstatnú časť ceny tam tvorí kamenný obklad, cena nie je zlá.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Tou firmou máš na mysli Mountfield....? :-D Veď preto som sem napísal, že čo si o tom myslíte.....(?) V OKey sú reklamy na každom spotrebiči, že zľavy až o 61%.... Ale daná chladnička, či práčka, na ktorej je výrazný plagát -61%! - je lacnejšia akurát o 10 - 20 €.... :-D Tých 61 % asi dali na sáčky do vysávačov (z potopenej lode)... Lebo 1 mi je divné: NIKTO v Česku a ani na Slovensku tento model krbovej piecky okrem Mountfiedu neponúka! Sú to len podobné modely v hodnote od cca 700 do 1000 €, ale sú za tým aj rôzne výkony a rôzne stupne obloženia kameňom. Zato však nemajú "terciálne" horenie, čo je spravidla súčasť výbavy modelov nad 700 €. Ako keby si boli dali u výrobcu poskladať model len pre seba - ktorý asi fakt nikdy nikde nestál ani 900 €. Ale ak by som mal istotu, že sú fakt "akciové" - ako keď Planeo vydotuje nejakých 500 práčiek - tak ju hneď beriem, lebo zlé určite nie sú a dizajnovo by mi sadli, lebo nábytok bude svetlé drevo... Tak čo ščúl.....(?)
Odpovedať
Ak chces porovnavat cenu,porovnavaj obdobne oblozenie,tj. v tomto pripade pieskovec. To je dolezity ukazovatel pri kazdych kachliach. A potom KW. Kachce odporucam kupovat u odbornikov, v specializovanych predajniach,tie vedia zabezpecit aj neskor servis.
Odpovedať
@leonardom skoda peniazkov....toto nikdy nebude doplnk.zdroj.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 - hej, to si myslím aj ja, že ten kameň (čoby akumulačná a estetická nadstavba) tam hovorí do ceny (hodnoty) produktu... je ho tam požehnane. Bol som si ich okuknúť... @antonmesaros - keď ja nechcem liatinové, lebo ja to nepotrebujem ako stály, ale len príležitostný (ad hoc) zdroj...
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 - tiež pravda, ale taký Tuma si priráža vždy aj 15- 20%... 8-)
Odpovedať
@majki555 to pieskovec nieje....ale lacna umelina....za ten peniaz by kupil len original pieskovec a nie cele kachle...na pieskovec staci vziat smirgel do ruky ;-)
Odpovedať
@leonardom ved tuma nie je jediny predajca,trochu pogoogli podla modelu,alebo pohladaj vo svojom okolo u mensich predajcov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ked sa pozries na stranku haas+sohn tak tam maju viacere modely exkluzivne pre mounfield, tento tvoj tam nie je; ale bude to podobny pripad. a u jednotlivych modelov maju aj odporucanu cenu, najvyssia je tusim ca 1300 ale to vyzera nejake moc komplikovane (na mna ;-) )
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom @majki555 asi myslela odborníkov nie samozvaných, ale skutočných :) Stačí pozrieť do výpisu z OR ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tie ceny v mountfielde momentalne akciove su aj ked 1/3 ako pisu nie su :), ja som kupil frezu na sneh :)
Odpovedať
@rikaskcz ak by bolo mozne mozes mi len tak dat tip na to ako sa vyraba umely pieskovec? beriem ta ako odbornika, cize rad by som vedel ako je to s pieskovcom.
Odpovedať
@leonardom Asi to bude model vyrabany specialne pre Mountfield. Alternativny model (vykon aj dizajn) od rovnakeho vyrobcu je Madeira: http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=H... Alternativa (vykonnejsia) slovenskeho vyrobcu je napriklad: http://kachle.heureka.sk/thorma-alvesta/ Cize ta cena povodna je zrejme prestrelena, ale ta akciova je celkom vyhodna podla mna.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj - čiže podľa Teba vie Mountfield skutočne robiť akciu tak, že fakt zníži cenu...?
Odpovedať
Profilova fotka
@cache - medzi nami tá Madeira Rainbow sa mi ľúbi ešte viac.... - ale začína od 722... 8-) Zato má aj terciálne spaľovanie... Ale že ide o skutočný pieskovec,tak je na 99%. Videl som to naživo...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ale ano, len to treba vystihnut a davat pozor. Moja freza stala 430e namiesto 1200e. Rovnaka v AT a DE stala okolo 1000e. Podobna od inej ako takej znacky okolo 600-800e. Oni maju tie "akcie" cely rok na to si treba dat pozor, lebo oni udavaju doporucenu cenu vyrobcu, oproto bezne cene inde to rozdiel nie je. Ale teraz maju slusny vypredaj. Ale treba hodnotit od vyrobku k vyrobku.
Odpovedať
@stano4000 nikdy som sa o umelinu nezaujimal a ani nemienim....viem vsak ze prirodny kamen sa da opracovavat brusit a nezmenit prirodzenu farebnost na kachliach sa nemoze lesknut musia byt otvorene pory...ked nan kvapnem vodu musi sa vstrebat ...to je pieskoves
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz - už som si zaťukal na "kameň", ktorý bol v skutočnosti smaltovaným plechom v imitácii kameňa či dreva... Ale toto fakt vyzerá na originál VYLEŠTENÝ kameň. Bol som v predajni - a sám som bol prekvapený....
Odpovedať
@leonardom este to moze byt aj farbeny lesteny beton :-)
Odpovedať
@leonardom kamen na kachliach musi mat otv.pory inak je len na okrasu bez ucinku aky ma mat...
Odpovedať
Profilova fotka
...a ja už len dodám, že žiadny kameň v akumulačnej schopnosti nenahradí keramiku ;-) (viem , že sa chytia niektorí, takže mastenec alebo speckstein môže) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@cache Tak dnes som ich kúpil. Teším sa. Sú pekné... Vyzerá to, že je to naozaj pieskovec... 8-)
Odpovedať
Ak to je pieskovec....palec hore... |-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahoj, možem sa opytat ako si spokojny s tvojimi kachlami azul? Rozmyslam nad kupou... dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@leonardom Dnes som ich objednal aj ja, nakolko su naozaj pekne. Inak su to kachle znacky HAAS+SOHN, ktore vyrabaju vyliucne pre Mountfield. Ale je zaujimave ze presne tento model len pod inym menom distribuuje HAAS+SOHN v Nemecku kde naozaj sa cena pohybuje okolo 1 000 €. Navyse 7 rocna zaruka tak hadam nieco vydrzia na prilezitostne prikurovanie .... @stefan3 Kupil si ich a ako si spokojny?
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu Noooo... kúrime, prikurujeme. Som maximálne spokojný. Jedine sa musím učiť kúriť iba 1 polienkom, lebo ak priložím viac, tak teplota raz-dva vyskakuje na 25-26°C, čo mi už nevyhovuje... :-) @rikaskcz Môj zlatý kuvik, čo mi tu kuvikal, že to nebude fungovať... :-D Kúria skvele - problém je kúriť pomenej... A obklad je PIESKOVEC, nie umelina, ako si tu "radil". Ja som ich nepotreboval na vykurovanie telocvične, ale ako náladovku resp. záložný zdroj do nízkoenergetického domu. @stefan3 SPOKOJNÝ. Bola to dobrá kúpa. Nie veľké, decentné, estetické, komfortné.... Spália málo dreva, majú externý prívod vzduchu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?