Krbové kachle a odizolovanie steny

Dobry den, kupili sme liatinove kachle s vykonom 12 KW, ktore budu zozadu vzdialene cca 15 cm od steny. Je potrebne odizolovat tuto stenu superizolom / silcou, ak ide o stenu hr. 380 murovanu z dierovanych tehal?
Odpovedať
12 KW je dost vela, urcite odizolovat
Odpovedať
Profilova fotka
@dsolnicka ak budete kúriť dožerava, tak hrozí ohnednutie maľovky, ak normálne, tak netreba.
Odpovedať
V návode máte napísane kolko cm treba od steny,,,normalne sa dáva minimalne 20cm,, ,občas bývaju dvierka na čistenie v spodku komína,tak aby ste sa tam dostali,,,nemáme izolované nič a po roku kurenia je stena normálna
Odpovedať
Profilova fotka
Netreba .Mám liatinové kachle 7 cm od steny.Len musíte rátať s tým ,že sa môže poškodiť omietka ,alebo maľovka.Ja som omietal nanovo s vedomím že tam budú blízko kachle.Omietka bez problémov vydržala tri vykurovacie sezóny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
a co obklad na stene a krbove kachle.chceme dat na stenu tehlovy obklad,cca 10cm budu kachle,treba ten obklad lepit niecim specialnym??
Odpovedať
@dsolnicka drž sa podľa návodu s tým nepokazíš nič, ale bežne sa kachle davajú tých 20 cm od steny.
Odpovedať
@pepe16 nalep to flexi lepom ,výrobca udáva hraničné teploty okolo 90 stupnov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nechapem preco sem davate otazky a pritom si neprecitate navod. Kazdy normalny vyrobca udava vzdialenost od prilahlych konstrukcii ci uz su z materialu horlaveho alebo nie. Alebo ste si kupili kachle niekde pod rukou a nemate k tomu doklady?? Navyse spotrebic na pevne palivo by mala zapajat odborne sposobila osoba. T.J. kominar alebo kachliar. Plyn v dome ci elektricke rozvody si robite tiez sami svojpomocne? Citajte statistiku poziarovosti a potom si urobte usudok.
Odpovedať
@ivannestranny ja zas nechapem naco sa potrebujes vystavit k 3 roky starej teme, len aby si vyplul zasadnu mudrost :-p
Odpovedať
mas pravdu @zita19
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?