Krbova vlozka vs samotovy krb

chcem sa opytat z pozhladu zivotnost samotneho krbu, vyhrevnost, cena realizacie co je lepsie - samozrejme ze nieco bude pre vlozku nico pre samot -napadlo ma to lebo ked si zoberiem ze vlozky zvyknut hrdzaviet a o 20r budem musiet celu omburovku rozbijat a menit vlozku nieje nic prijemne,k dezto samot ak je kvalitne urobeny by mal vydrzat ovela dlhsie a plus obstaravacia cena je podla mna niekolko nasobne nizsia u samoru ako u kvalitnej vlozky, ktore zacinaju na 1500e (kvalitne) Na samot sa vraj iba daju do predu kovovo sklenene dvierka -aky je vas nazor ma to niekto ?
Odpovedať
Profilova fotka
Cena realizacie? Mas nejaku cenovu hranicu v ktorej by si sa chcel pohybovat? Myslim, ze to ti dost pomoze sa rozhodnut.
Odpovedať
no hranica.. ak bude krbova vlozka v hodnote aj ked 1500e (+ treba ratat cenu obmurovania) vo vacsine parametrov lepsia ako bezny murovany samotovy krb s dvierkami na par stoviak tak radsej posporim ale ak nieje lepisa (co ja neviem posudit zatial) tak preco davat zbytocne za vlozku tolko penazi ? Strop - idealne nech to mam na finis dokoncene do tych 2000e a menej ale hovorim ak mi ma nieco predlzit zivotnost zaraidenia, pripadne ine dolezite pozitivne parametre tak priplatim ( no nie nejake horibilne sumy :) )
Odpovedať
@jolaus100 Máš nejaké údaje o účinnosti takého šamotového krbu a akú máš predstavu o ňom, jedná sa o klasický krb s pridaním dvierok, alebo niečo viac?
Odpovedať
zatial len info zhanam, ale v podsate ak by to mal byt samotovy tak ano s dvierkami v predu nech to nieje otvorene a nad krboum taka kumulacna cast
Odpovedať
@jolaus100 ak to bude šamotový krb bez vložky musí sa urobiť kvalitne s ťahmi,ako pec,a cena je potom i násobne vyššia ako za vložku,ak to bude bez ťahov ,účinnosť je nízka kvalitná liatinová vložka ťa musí prežiť, len sa treba s ňou naučiť zaobchádzať oceľová s výmurovkou ťa prežije tiež ak je kvalitná krb -obostavbu môžeš teplovzdušnú,akumulačnú, alebo teplovzdušnú s akumuláciou, ako drahú je na tebe
Odpovedať
@duzu cize urcite co sa zivornosti tyka liatinova vlozka vydzri povedzme 50r bez najmensieho problemu (ak sa bude k nej pristupovat taka ko sa ma) A cenovy rozdiel bude medzi samotovym krbom a kvalitnou vlozkou iba minimalny ?
Odpovedať
@jolaus100 ak to chceš len na občasné zakúrenie pre relax potom stačí postaviť ohnisko zo šamotiek,ak si trúfneš alebo lacnú vložku, ak chceš ním i vykurovať aspoň ako doplnkový zdroj , pri výpadku hlavného, vtedy je výhodné dať vložku kvalitnejšiu s vyššou účinnosťou do obostavby krbu , alebo len hotové kachle.
Odpovedať
chcem tim prikurovat riadne nie len na efekt, cize asi radsej tu vlozku potom
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 ako citam, tak v tvojom pripade by som urcite zvolila radsej vlozku :) vyjde ta to lacnejsie a hlavne ak chces kurit poriadne a pravidelne tak pre mna osobne je vlozka lepsia volba.
Odpovedať
tak ja som pocul ze samotovy je lacnejsi a vydrzi dlhsie aj ked to musi robit odbornik, no podla toho co citam ma nizsiu ucinost tak neviem asi pojdem do liatinovej vlozky dofam ze to nieco vydrzi.. Mate nejake typi na co davat pozor alebo ci by ma 100% mal mat ? ps mam dymovod 120 a vlozky okolo 7 kw maju 150 s redukciou problem nebude ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 bude a veľký...
Odpovedať
@reward vies mi popisat blizsie co ma caka ? teda urcite musi byt otvor dymovodu na vlozke taky ako v komine ? nejaky typi na vlozku pozeram ze si profik
Odpovedať
Článok sa načítava...
chyba naopak to mam mam na komine dymovod 200 a vlozky maju zhruva okolo 150 tak to je v pohode ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 robil som v minulom roku stavbu s vložkou, kde vývod 150mm a vyvložkovaný komín 120mm. Zákazník z Modrej Strechy, verím, že spokojný, ináč by som sem nemal odvahu chodiť :-) No pred montážou som musel zvážiť aj iné okolnosti, aby to fungovalo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 :-D Bulharský meter??? :-D Tak takto to fungovať bude ;-)
Odpovedať
tak som sa doplietol sam.. ale je to tych 200 supuch - ok mate niekto typ na znacku dobrych liatinovych vloziek ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 SUPRA
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?