Krbova vlozka Spartherm Varia2LH-4S

Ahojte, co hovorite na krbovu vlozku Spartherm Varia2LH-4S? Kvalita vs. cena. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 zopár som ich zrealizoval, Spartherm je vyššia trieda, nemecká kvalita úmerná cene. No v posledných rokoch viac preferujem bezroštové vložky. (vyššia teplota spaľovania = čistejšia prevádzka, čistejšie sklo, menej popola, dlhší interval prikladania.)
Odpovedať
@reward dakujem a spatherm nie je bezrostova vlozka?
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 nie, nie je. Majú rošt a na môj vkus dosť malý vnútorný popolník. Čiže nie moc vhodné na nepretržité kúrenie.
Odpovedať
@reward dakujem za odpoved.a keby si mas vybrat medzi tymto Spathermom s rostom a Romotop Angel R/L 2gL66.51.44.01 bez rostu,tak co je lepsia volba.Podla mojho prieskumu tu na MS,je spatherm kvalitnejsia znacka,no zase je s tym rostom, neplanujem kurit nepretrzite,mam podlahovku.Bude to skor doplnkove kurenie v zime a zena sa boji zadymeneho skla.diky
Odpovedať
@reward mám síce s roštom no ak sa zavrie vzduch pod rošt po rozhorení,potom už vložku neochladzuje,ak je plný poplník i lepšie izoluje, ide len horúci vzduch cez plášť vložky a do vložky vstupuje cez otvory v stene oproti sklu a správa sa ako bezroštová, horí len z vrchu
Odpovedať
@marecek1402 sklo sa zadymí len vtedy ak je nedokonalé spaľovanie, horenie sa dusí malým množstvom vzduchu ako pri udení vzniká CO a naviac pri mokrom dreve vzniká decht pripečie ho na sklo, lebo je najchladnejšie, nakladaj vložku opačne to j. od spodu hrubé drevo i 20x15x40 cm, na to daľšiu vrstvu, menej hrubé a navrch na rozhorenie a zapaľuje sa z vrchu pepom alebo krbovými zápalkami, takto postupne prehára, horí len vrchná vrstva, spodnejšie sa sušia,nezapáli sa naraz všetko drevo,musí spaľovať pri vysokej teplote, aby sa zapálili plyny,vidieť to pri horení, v komíne nie je vidieť dym, vtedy sa sklo ani vložka isto nezačierni, jedno naloženie horí a vydrží i 10 hod, zakúrim poobede a do rána je teplo,je to len o skladbe a uložení dreva, to sa naučíš postupne mne to trvalo prvú sezonu, na daľšiu si pripravíš správne vysušené a pripravené rozmery tak veľa šťastia.
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek1402 ak by som si mal vybrať ja, určite Spartherm, no mne rošt prekáža z vyššie spomenutých dôvodov, preto u mňa jednoznačne Hoxter. Cena podobná Sparthermu, kvalita podobná Brunneru. Práve bezroštové horenie pri vyššej teplote znamená čistejšie sklo. Ďakujem aj môjmu hovorcovi za užitočné rady :-) Ja len dodám, že prevádzka s plným popolníkom na 99% zapríčiní zdeformovanie, či prasknutie roštu. Vložky s roštom sa nesmú prevádzkovať s plným popolníkom!
Odpovedať
@marecek1402 bezroštové spaľovanie je dobré len pre zvýšenú účinnosť, no ak to nemáš ako hlavný zdroj , ale len pre relax ,kedy sa ti to vráti? naviac ja som nechcel bezroštové pre nemožnosť ľahkého vyberania popola, pri rošte sa prepadne do popolníka, ja ani ten nemusím vyberať v obývačke, mám vo vložke pod popolníkom kruhový otvor, tam mám lievik a popol vyberám z pivnice, tak sa nezhromažduje pod roštom, ale až v pivnici do zásobníka a priestor pod roštom je čistý, aj ked je popolník pod roštom, ten je nižší ako priestor a sype sa prebytočný popol otvorom von , nie je všade plno až po rošt ak rošt nie je musí sa popol vyberať priamo z ohniska a pri každej manipulácii vzniká zbytočne bordel,preto i nakladám vložku len 1x rošt sa môže puknúť alebo deformovať ak sa veľmi roztiahne a nemá miesto vo vložke, ak je i za studena tesný, alebo ak tam padne klinec z dreva a rošt sa zaprie a prehne, reward ich vie stavať ,radí to na čom najviac zarobí,ale neviem či ich všetke prevádzkuje, ja som sa naučil ten svoj
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu mám za sebou okolo 900 stavieb, ty koľko???
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu a ešte jednu otázku mám: vložku Spartherm Varia 2Lh-4S, ktorá je predmetom tejto témy, si už videl ináč, ako na obrázku??? Ak áno, budem šťastný, keď ju zadávateľovi témy naprojektuješ, dodáš, so źarukou obstaviaš a on ťa tu verejne pochváli. Potom sa ti pokloním. Ak to nedokážeš, si len internetový táraj :)
Odpovedať
@reward ved som písal že ty ich staviaš ja len prevádzkujem tú svoju , ty ich koľko prevádzkuješ s tých čo si postavil? takže netáraj a poriadne čítaj.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu každú jednu zakúrim, o každej mám info, ako funguje, ak nerunguje mám info okamžire. Ja nie som predavač, o svoje deti sa starám.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@marecek1402 Ahoj, keď preskočíme všetky tie odborné debaty vyššie, ja pridám ženský názor ak môžem - rozhodla som sa presne pre túto vložku, na ktorú sa pýtaš, lebo mi to vyšlo najlepšie v pomere cena:kvalita. Okrem toho v 21. storočí existujú vysávače na popol, takže ten komplikovaný spôsob s vyťahovaním popolníka neviem kde v pivnici ... no. Krb mám iba ako náladovku, nie hlavný zdroj tepla, som veľmi spokojná. Za mňa áno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?