Krbová vložka od Supra

Mate niekto teplovzdusnu krbovu vlozku Supra Taranis 76D?Je dobra,alebo zla?
Odpovedať
1
2
my mame supru taranis 67D a spokojnost. malo by to byt to iste len tu co sa pytas bude sirsia
Odpovedať
@mima1 mate 5kw?Aku plochu vykurujete?
Odpovedať
@martinjanuskats myslim ze ma 5kw. obyvacko kuchynu mame cca 30m2 ale to neviem teraz isto. ak chces opytam sa vecer
Odpovedať
@mima1 Budem rad ak nezabudnes.My budeme mat obyvacku,kuchynu+jedalen cca 80m2 tak ci nam bude stacit 5kw vlozka.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjanuskats SUPRA = dobré vložky
Odpovedať
@reward som rad,ze mi to pise odbornik.Myslite,ze nam bude stacit 5kw vlozka na cca 80m2?Po celom dome cca140m2 bude este aj podlahove kurenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjanuskats neviem, či som odborník, ale Supru mám celkom rád vďaka parametrom, no treba v nich aj vedieť kúriť, lebo nejeden môj klient sa vydymil ;-) Ťažko posudzovať, či ti bude Taranis stačiť, za ideálnych podmienok áno, ale len plocha mi nestačí...
Odpovedať
@reward co by ste este potrebovali vediet?
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjanuskats objem
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjanuskats nevykaj mi, tu si všetci tykajú ;-) ani plochu, ani objem... požiadavku na tepelnú pohodu miestností
Odpovedať
@reward Tepelnú pohodu miestností? Myslis kolko stupnov tam chcem mat?No vsade bude podlahove kurenie,krbom mozno vzdy kurit nebudeme,ale tak takych 25°C by bolo pekne.Nebudeme mat ziadne prieduchy.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjanuskats Stále si nerozumieme. Ty potrebuješ vykúriť cca 80m2. Lenže ja neviem, či máš NED s kvalitnými oknami a dverami, alebo ti do domu fučí z každého rohu. Preto je potrebný údaj v kW, koľko ich potrebuješ na to, aby bola pohoda... Máš to v projekte kúrenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martinjanuskats my mame napr ytong 30 zateplene 15 eps,okna trojsklo dom celkovo cca do 90 m2 ale napr uplne dozadu do izieb nepride take teplo ako je v obyvacke napr. v obyvke mavame tak 24st. a kurime skoro kazdy den. podlahovka ide minimalne. tuto zimu moc nesla.
Odpovedať
@reward da sa vobec uvazovat o krbe pri bungalowe s obytnou plochou 125m2 s TS-2,7kw a MPT- 18kwh/m2 ? Miestnost kde by mal byt umiestneny krb ma 50m2, a samozrejme rekuperacia.
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 tu by som riešil skôr kachľovú pec...
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 na vykurovanie by som nad tym neuvazoval, ako zaloha a sem tam naladovka, moze byt. Aj ked bude @reward ineho nazoru, kachlovu pec uz vobec nie. Pri domoch ako mas ty, su interne/externe tepelne zisky velka cast zdroja tepla. A su casto nevyspytatelne. Ja mam dom s MPT tiez 18kWh/m2/rok (aj ked s pomocou TC). V noci je zima spusti sa TC a kuri sa. Lenze rano vyjde slniecko, tak sa TC vypne. A barak sa krasne vyhreje slnieckom. Lenze kachlovu pec nevypnes, ta sala aj 12h. Ja mam tiez krb, ale je to naozaj zaloha a naladovka. Cenovo nenavratna zalezitost. Kachlova pec by bola z ekonomickeho hladiska este vacsie sialenstvo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj samozrejme, že budem iného názoru... Otázka znela: dá sa uvažovať? Odpoveď bola dá... ;-) Nikto neriešil financie a návratnosť. Možno @karol333 chce mať v obývačke bezpečný oheň aj napriek tomu, že ho vôbec nepotrebuje. V Rakúsku ho chce mať každý, kto stavia... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@reward na bezpecny ohen nepotrebujem kachlovu pec :), "V Rakúsku ho chce mať každý, kto stavia" neverim, ze poznas vsetkych rakusanov co stavaju :D. Ale tesi ma, ze to najpodstanejsie si nenapadol :), kachlovu pec nevypnes.
Odpovedať
@reward V tomto suhlasim s majkoj, ze pri tej salavej peci je velmi tazko uregulovat vykon, ale mna skor zaujimalo ci vobec existuju krbove vlozky s takym malym vykonom do vzduchu, alebo popripade keby bol nom. vykon 5kw -napr.supra, ze ci by tomu pomohla rekuperacka pre odovzdanie tepla do ostatnych miestnosti? Alebo zobrat vodnika kde je nom. 9kw, do vzduchu 2kw a do vody 7kw? Chcem to iba na okamzite zvysenie teploty v dome a na nejaky ten romantikus vecer ;-) , kedze hlavnym zdrojom bude teplovodna podlahovka s elektrickym kotlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ty nepotrebuješ, ale mnohí ano... Chvalabohu trend je stúpajúci hlavne v nemecky hovoriacich krajinách (k rakúskym štatistikám mám veľmi blízko). Nuž a kachľová pec sa síce nedá okamžite vypnúť, no dá sa nadimenzovať tak, aby ani nebolo potrebné vypínať, to si nepleť s prekúrenými krbmi z poľska... Sálanie a postupné uvoľnovanie tepla do priestoru je zároveň aj najzdravší spôsob kúrenia a o tom niet pochýb. A ešte nezávislosť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 to ti kto povedal, že pec sa nedá uregulovať? Ľahšie ako krb z Merkury Marketu... Sú pece aj 2,1 kW. Krbová vložka - vodník s 2kW do vzduchu snáď ani neexistuje, nejaký HOXTER má cca 2,5 aj to s dvojitým sklom...
Odpovedať
Profilova fotka
@reward ako to prosim pekne nadimenzujes, ked u mna nejde kurenie a teplota stupa z 21C na 26C ? :D. V dobrom NED dome je to proste ine. Ked nesvieti slnko treba dokurovat, ked zacne svietit musis prestat. Tak daj statistiku kolko PD ma v rakusku kachlovu pec ?
Odpovedať
@reward K tym nemecky hovoriacim krajinam len tolko, ze pracujem v tirolskych alpach uz cca 18 rokov a trendy sa menia aj tu proste doba ide dopredu. Väčšinou si teraz davaju male piecky na pelety.Ale suhlasim s tebou salave teplo je zdravsie
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj rád chytáš za slovká :-) hovorím všeobecne, neriešim tvoj dom.
Odpovedať
@majkoj taketo teplotne "vykyvy"sa ti prejavia uz zo dna na den , alebo to trva dlhšie? Aku ma potom ten dom akumulacnu schopnost?
Odpovedať
@reward ale mi tu riesime prave NED a nie všeobecne
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 http://www.inspire.sk/krb-a-kachlova-...
Odpovedať
@reward Volako sa stale nechapeme,hore som pisal : ''Chcem to iba na okamzite zvysenie teploty v dome a na nejaky ten romantikus vecer , kedze hlavnym zdrojom bude teplovodna podlahovka s elektrickym kotlom.'' To by bol drahy romantikus za cca 10,000€ :-). Pokial sa mi rozohreje akumulacna pec aj podlahovka nabehne, ni? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 no nepísal si o cene nič, či??? :-) Ja som ti len napísal, že do NED bude lepšia pec ako krb, toť vsjo...
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 to urobi kazdy jeden dom, ktory je koncipovany na slnecne zisky v zime. V zime su okna osvietene priamym slnkom slnkom (v lete nie) . Ako si predstavujes akumulaciu ? Ze sa teplota vzduchu nezmeni, ked na 15m2 okna dopada 300-400W/m2 a dom ma stratu 1-2kW ? Na to aby si niekde nieco akumuloval musis tu energiu tam preniest a to sa da len tym vzduchom (priame ziarenie na steny nebude). A kedze vzduch je zly vodic aj tepelny odpor medzi vzduchom a stenou bude velky. tym padom potrebujes velky rozdiel teplout na to aby si niekde neico akumuloval. Keby to tak nebolo, potom nepotrebujes zaidnu akchlovu pec, pretoze dom ma urcite vacsiu akumulaciu ako ta pec :D Ono to v principe nie je problem, rekuperacia prene baypas a udrzi teplotu kde treba. Ale ked k tomu sala este vnutri aj pec.... @reward lenze, moj dom nie je ziaden special a je skoro vseobecny, takze ziadne chytanie za slovicka ale realita.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?