Krbova vlozka - ocel vs liatina ?

zdravim, neviem sa rozhodnut a kazdy hovori ine.. Co je v mojom pripade lepsie ? podmienky prevadzka: -novostavba, -plocha celeho domu 105m2 (2,6m vyska) bungalov -mozno pojdem do vzduchoveho vykurovania, zatial iba akumulacna stena -krbova vlozka bude na dokurovanie v style: v zime kazdy den alebo skoro kazdy den.. (to znamena cez vikend v kuse cez tyzden na male pauzi) v lete iba na efekt cas od casu (ak nebudu tropicke horucavy :D ) Viem ze ocelove hrdzaveju, liatinvoe praskaju--ale vsetky negativa zavisi od istych podmienok.. Zatial som rozhodnuty pre ROMOTOP Dynamic 2G 66.50.01 s vykonom od 4,5 do 12 kw http://www.romotop.sk/krbove-vlozky-d... -len neviem ako s tym materialom vlozky aby som to zmenil kym je cas Diky
Odpovedať
prečo vykurovanie krbom denne?nebude to dobre fungovať pre nemožnosť regulácie teploty, max výkon sa musí stanoviť aspoň na -15, ak bude +5 už je problém ho vôbec používať. krb je viac pre relax a ako záloha pri výpadku elektriny, no najhoršia možnosť pre trvalé vykurovanie na pohodovú teplotu.ak už kúriť trvale drevom tak kotol +AN.
Odpovedať
@duzu s tym mam dlhodobu skusenost.. nechcem to tu rozpisovat zbytocne a problem v tom nevidim..prave naopak - toto neriesme
Odpovedať
@fotox3 Ja by som bral jedine liatinu. K oceli moc doveru nemam :) V tej cene napr http://www.krby-tuma.sk/product/chaze...
Odpovedať
Profilova fotka
@fotox3 ocelova je vhodna vsade tam kde potrebuje rychlo "vypeckovat" napr. chata cez vikend.. lepsie znasa vykyvy teplot.. inak liatina...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som vyberal podľa vlastností vložky, ktoré som potreboval pre NED. Ja mám LA NORDICA Focolare 70 oblá 9 kW : - vonkajší prívod vzduchu, - vzduchotesná, - nie veľký výkon (ja mám LA NORDICA Focolare 70 oblá 9 kW), - dlhá doba dohorenia, - oplach skla (sekundárne, moja aj terciálne spaľovanie), - liatinová (nepraskne, keď dodržuješ pokyny pre prevádzku danej vložky). Normálne stála 1400,-EUR - ja ju mám z inzerátu za 700,-EUR (dokúpil som deflektor za 40,-EUR) - vyčistil som ju a je ako nová. Dokonca sa dajú na meniť aj liatinové dielce samostatne - keby dačo. Urobil som obstavbu, do ktorej som poukladal magnezitové tehly zo starých elektrických akumulačných kachiel. Prieduchy mám aj v obstavbe a mám aj vyvedené prieduchy do vyššieho podlažia. Zatiaľ bez núteného obehu (nie je ťahový ventilátor) - ale aj tak to funguje perfektne.
Odpovedať
Profilova fotka
@fotox3 každý materiál má plusy aj mínusy, kvalita, ako taká, je oveľa dôležitejšia. Známka kvality je pre mňa tesnosť, kvalita spaľovania, čistota horenia, interval prikladania, komfort obsluhy, samozrejme dobrý servis a záruka. Dvojité spaľovanie, či externý vzduch je dnes už snáď samozrejmosť. Pre mňa, ako kachliara sú dôležité aj také detaily ako, nastaviteľné nohy, otočná kupola či možnosť výmeny ložísk výsuvu bez demontáže kozubu. Viac ma berú oceľové kvôli dizajnu a tesnosti, liatina, predávaná na SK je väčšinou zmontovaná v Poľsku a vyrobená v Číne. Česť výnimkám! Liatina nepraskne, pokiaľ jej neurobíš tepelný šok. Oceľ nezhrdzavie, pokiaľ nekondenzuje komín alebo prívod vzduchu.
Odpovedať
OK takze je to jasnepojdem do liatiny.. en romotop dynamic je kombinacia liitina a nejaka vmakana ocel tak dufam ze bude dobry.. Inak rada SUPRA vs ROMOTOP ?? Co poviete - hlavne tesnost a zivotnost. Pre romotop hraju plus tie akumulacne bocne a kominobe komponenty a ich pohodova instalacia..
Odpovedať
@reward mohol by si mi prosim poradit nejaku stranku na tie vysuv bez demontaze krbu cena nehra rolu diky
Odpovedať
Profilova fotka
@kavar Brunner.eu Hoxter.eu
Odpovedať
@reward diky moc uz studujem
Odpovedať
Profilova fotka
prepac, ten romotop Dynamic ma vykon 10-12kw, ziadne 4kw. Pri dnesnom zateplenom dome zomries (od tepla) :). Skus radsej pozriet nieco s mensim vykonom (Nordica Insert 70-ocel+samot), Focolare 70-liatina alebo Spartherm/Brunner/Hoxter.
Odpovedať
@mgx ma regulovany vykon 12kw je max (vyrobca udava 4,5-12kw) -jasne ze pozeram po slabsich tam je ale aj maly otvor a to mi vadi.. Chcem vacsi krb preto mi bolo povedane ze mam pozerat po tych co maju regulaciu vykonu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@fotox3 - ja ti len pisem, ze tych minimalnych 4kw je nedosiahnutelnych - je to papierovy udaj. Veril by som udaju 8-12kw.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?