Krbová vložka BRUNNER alebo HOXTER- skúsenosti od majitelov.

Profilova fotka
Dobrý den, chcela by som sa opýtať ak tu niekto má uvedené krbové vložky na vlastné skúsenosti, poznatky. Uvažujeme aj nad týmito značkami, mali by byť top na trhu. Chcela by som vediet ako je to so zadymovaním skla pri správnom kúrení suchým drevom, a ako často musíte prikladať a ako často čistit od popola pri pravidelnom kúrení. Chceme teplovodnu rohovú vložku s otváraním dohora. dakujem za postrehy
Odpovedať
Profilova fotka
Dufam, ze si oboznamena s cenovymi relaciami od danych firiem.Ak na to mate, tak nevahajte, urcite nebudete sklamani.
Odpovedať
Profilova fotka
@jenda8 samozrejme s cenami som oboznamena ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mikella ahoj, mam hoxter, ale zatial nekurim, "ukazkovo"... palim smrekove drevo sice suche, ale nieje to dub/ku, co je energeticky "hustejsie" a teda lepsie... sklo sa tak po 2-3 tyzdnoch kazdodenneho zakurovania zaspini, hlavne v rohu (mame do L) niekedy viac niekedy menej, ale cistenie zvladaju aj moje 6 rocne deti , za 10minut to popolom vycistim a je ako nove .. predpokladam ze cim menej budem palit zvysky zo strechy :) a viac original palivoveho dreva, ze sa interval cistenia predlzi. popolu je zas vraj podstatne menej s buku/dubu ako zo smreku, ja tie 4 lopatky vyhodim kazdy vecer pred rozkurenim, ale da sa aj 2 dni prihadzovat drevo a potom vycistit naraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikella Jedna, či druhá značka v rámci Európy určite top, obzvlášť v teplovodnom prevedení. V tomto roku z 36 realizácií 20 Hoxter, 3 Brunner...
Odpovedať
@mikella ... mame Brunnera. je v akumulacnej obostavbe. Neprikladame na jedno zakurenie mame tak 12hodin teplo to nam staci. Sklo pretierame 1x rocne po sezone od prachu. Max spokojnost. Co by som zmenil? Obostavba by ostala akumulacna ale namiesto prstencov by som dal , vodnika tiez od Brunnera.
Odpovedať
Ja by som rad vedel ci tie drahe znackove krbove vlozky menej dymia ako tie standartne vlozky? Ked som pozeral finske mastencove krby ci pece tak tie maju vysoku teplotu spalovania a nedymia tak.samozrejme pri suchom dreve.
Odpovedať
@originalx ak je vložka nainštalovaná správne s dymovodom do komína s dobrým ťahom nedymí do miestnosti žiadna vložka,takže to nie je len o cene, všeobecne ak má vložka veľké sklené dvierka otvárané do strany a dva deflektory -prepážky pre priamy odťah spalín vtedy pri nízkom tlaku von, môže zadymiť do miestnosti. niektoré preto majú systém pri otváraní dvierok sa zdvihnú i prepážky. obmedziť zadymenie do miestnosti , alebo menšie dvierka, vložka je hlbšia ako širšia, alebo dvierka so zdvihom zdvihnúť len menej ,to je ale už iná cenová kategoria a otvárať len ked je drevo prehorené , ked už nejdú plamene pece majú menšie dvierka a vysokú teplotu spaľovania má i vložka, stačí ak ide do nej horúci vzduch
Odpovedať
@duzu ja som nepisal o dyme do miesnosti, ale von cez komin. Ked idem po ulici a vidim ako strasne dymia ti co maju krby tak sa to neda dychat.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx a choď sa pozrieť do ktorejkoľvek dediny pod Alpami v susednom Rakúsku. V každom dome je pec, či kozub a z komínov len vlniaci sa horúci vzduch. Čím to asi bude? :-|
Odpovedať
@reward aj v alpach im ide dym z komina.ide mi o to aby to nebol taky tazky smradlavy dym.preto chcem vediet ci tam je velky rozdiel v tych vlozkach.nepotrebujem zadymovat okolie.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx no, je ten dym akýsi iný... ;-) Na "čistú" prevádzku kozubu sú potrebné tri veci: - kvalitné ohnisko - kvalitné palivo - kvalitnú obsluhu
Odpovedať
@reward co znamena kvalitne ohnisko? Tie dalsie dve veci budem mat.este aj dobry komin treba. ☺
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@originalx ohnisko s nízkymi hodnotami emisií, dobrou tesnosťou, bezroštovým spaľovaním atď...
Odpovedať
@reward Ahoj ,dym je rovnaký ale tam si nik nedovolí spaľovať hoci čo, pretože si vážia svoje zdravie a teda aj životné prostredie. Preto sa ti vidí že aj dym je iný.
Odpovedať
Profilova fotka
@jdom a hlavne tam neusporiadavaju majstrovstva sveta v tom kto to udusi na dlhsiu dobu :)
Odpovedať
@majkoj jasné, niekto si myslí že ked priškrtí klapku prívodu vzduchu tak mu to bude dlho horieť . Nakoniec zistí že to má celé zadechtované a životnosť takehoto telesa je skrátena možno aj o polovicu ak nie viac
Odpovedať
@originalx k tomu kvalitnému ohnisku, krbová vložka musí spaľovať plyny, ktoré vznikajú horením a to môže len vtedy ak sa v nej vytvorí dostatočne vysoká teplota, tá sa vytvorí vtedy ak ide na spaľovanie horúci vzduch, vidieť to vo vložke ked sa zapaľujú plyny , vtedy vložka nedymí,v komíne nie je vidieť dym, plamene sú jasnočervené, žlté , modré, na začiatku je dobré mať teplomer spalín ,ktoré idú z vložky do komína pri teplote nad 130 st na teplomery sa zapaľujú plyny,(vo vložke je teplota od 500-700) st max teplota spalín by nemala prekročiť 250st, vtedy sa znižuje účinnosť, veľa tepla sa stratí v komíne, kvalitná vložka , nie je automaticky tá najdrahšia, ale tá v ktorej sa správne kúri. nie ako v udiarni studeným dymom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@1palo1 @reward tak dnes dorazila, tak sme zvedavi co to bude za zázrak
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@portianko dobrý deň, chcela by som sa opýtať o pár rokoch od používania krb.blozky Hoxter ako ste s ňou spokojný? Koľko dreva páli, stále špiní sklo...ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kristinapd aj teraz mi v nej horí 🙂 ... Ja to nepoužívam ako primárny zdroj tepla, ale ako naladovku a na zutulnenie dlhých večerov. Tu v vacsinou len víkendy alebo tak 2-3x do týždňa ... Sklo sa zašpini ak dám mokrejsie drevo alebo ak tam decká pália nejaké kartóny. Ale ak dávam len dobre buk/dub suché drevo tak sklo ostáva čisté. .... Inak vyčistenie popolom a navlhcenou papierovou utierkou je otázka 2 minút ... Ja som totálne spokojný, hlavne žiadne známky zadymenie v dome, to otváranie dohora ozaj dobre funguje, že dym pri otvorení vyťahuje do komína a nie do izby. Určite odporúčam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?