Krbová vložka - aký výkon treba???

Profilova fotka
Dobrý deň, aký výkon teplovzdušnej krbovej vložky je treba na vykurovanie cca 40 m2 (obývačka, jedáleň, kuchyňa), ak máme krb len na občasné zakúrenie (prieduchy neplánujeme) ??? Ďakujem za info.
Odpovedať
@ivusik_pampusik Nechcem mudrovat ale z vlastnej skúsenosti 5kw kachle musim obcas dusit..a to vykurujem vacsi priestor cca 55m2 plus samozrejme aj izby su otvorene a kurenie je citit aj tam...hlavne kurenie viac menej skoro nezpina,akurat kurit v kachliach sa mi moc nechce😀... pokiaľ by som pravidelne kuril v kachliach hlavne kúrenie by dokurovalo minimalne...ale to zalezi aj od zateplenia atd...takze pokiaľ sa da hladat minimálny výkon...teda ak sa bavime o "standardne"zateplenom dome...
Odpovedať
@ivusik_pampusik skus si velkost miestnossti hodit na m3 teda vynasob vyskou. A pri kachliach mas kolko m3 to cca vykuri.
Odpovedať
Profilova fotka
nám hovoril obchodník, že podľa neho nejakých 5 až 6, no len neviem že ako je to už v praxi
Odpovedať
Profilova fotka
@ivusik_pampusik No čím menší.... - pokiaľ je to možné. Ja mám 5 kW krbové kachle a ak neustriehnem, aby dcéra poza môj chrbát neprihodila poleno, raz-dva máme neznesiteľných 27°C v našej kuchyňo-obývačke zhruba Vašej veľkosti. ;-)
Odpovedať
@ivusik_pampusik Aj ta najslabsia ti bude prilis. Usetris si starosti aj kopejky, ked svoju pozornost upriamis skor na kachle. Na trhu existuju aj od 2kW.
Odpovedať
@ivusik_pampusik Nominálny alebo horný môže mať okolo 5-6 kW, ale treba pozerať, aký je minimálny výkon. Hľadajte okolo 3 kW.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?