Krbová vložka a podlahovka

Ahojte Mám hotovú podlahovku, poter a mám doma aj krbovú teplovodnú vložku. Nemám ešte kotol a hodiny na plyn. Otázka: Môžem to zapojiť( nie ja) a zakúriť v krbe aby sa trochu v dome kurilo, zatiaľ bez kotla?
Odpovedať
@snoophy myslim, ze bez akumulacnej nadoby nemozes taku teplu vodu hnat do podlahovky, niekde sa musi ochladit na pozadovanu teplotu do podlahovky...
Odpovedať
Za vložkou je termostat ktorý sa dá nastaviť na teplotu a keď vo vložke sa dosiahne taká teplota tak pustí čerpadlo a popoženie teplú vodu a. Netreba za každú cenu akunádrž. Je tu nejaký odborník na zapojenie vložky a podlahovky s prípravou na kotol???
Odpovedať
@snoophy OK, teplú vodu nepustí do podlahovky. Ale krb ju bude vo výmenníku ďalej zohrievať. Čo sa stane potom? Vypustíte teplú vodu do kanála? Alebo necháte vybuchnúť?
Odpovedať
Ako to potom majú riešené ľudia čo nemajú akunádrž?
Odpovedať
@snoophy Tí bez aku nádrže majú radiátory.
Odpovedať
@blacksr len radiatory?
Odpovedať
@snoophy Asi nerozumiem otázke.
Odpovedať
A fakt sa to nijako nedá ak je len podlahovka bez tej akunádrže?
Odpovedať
@snoophy Musela by byť pec s inteligentným riadením, aby nevyrábala vodu nad 40°C.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame teplovodny krb, ale mame bojler. mne moj blond rozum vravi, ze to musi fungovat aj bez nejakej aku nadrze. pokial termostat nepusti aby hnal do systemu teplu vodu, tak ju vypusti do kanalizacie bez toho aby sa musela niekde hromadit. :-| nadrz je v podstate len navyse vec, kam ale system nevie ladovat stale horucu vodu. pokial sa prehreje v systeme, tak ju tak ci tak vypusti ci uz je nadrz alebo nie. dufam, ze nepisem ako hotentot.
Odpovedať
@ooo si presne napisala moju myšlienku len som to chcel počuť aj od iného. Za vložkou je termostat na ktorom sa kolečkom nastaví požadovaná teplota a keď ju výmenník dosiahne čerpadlo pustí vodu do systému. A keď je akunádrž tak najprv nahreje tú a až potom púšťa do podlahovky??? Ak áno tak je to to isté ako bez nej len že je tej tčplej vody viacej ako bez akunádrže. Ak najprv vyhreje dom a potom zohrieva akunádrž tak je to o niečom inom. ( určite sa to dá spraviť aj tak ale tie vstupné náklady... :-( Ja ešte nemám kotol a ani hodiny na plyn, ale mám komplet podlahovku a teplovod. vložku a chcem kúriť. Máte niekto schému???
Odpovedať
Profilova fotka
@snoophy pockaj. ja debil. sak mi nemame este zapojeny bojler. :-D :-N ak mas ladomat, tak ten sa ti postara o to, ze vypusti teplu a dozenie studenu vodu, aby system nezovrel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@snoophy ci sa ti najprv zohrieva voda niekde v bojleri alebo ti najprv kuri si vies nastavit. my sme to chceli mat nastavene tak, ze najprv kuri, potom zohrieva ale budeme to mat nakoniec tak, ze prezenie vodu hned aj cez bojler a rovno aj kuri - bojler sa sprava ako keby bol radiator.
Odpovedať
Vypúšťanie vody, ešte k tomu teplej, do kanalizácie je ekonomické?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr a kam inde s nou? pokial mas plny zasobnik a nechces, aby ti zovrel system?
Odpovedať
Profilova fotka
teoreticky by sa ti nikdy nemalo stat, ze bude musiet zasiahnut ladomat a vypustit vodu, lebo predsa nakladas do krbu len pokial ti nieje teplo. ked ti teplo bude, tak uz tam nebudes prikurovat a tym padom nema ako zovriet system...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj snoophy Mohol by som sa ťa opytať kolko ťa vyšla teplovodna vložka,podlahovka a cely system čo maš k tomu bez plynoveho kotla a aku plochu domu maš? môžeš aj ip poslať dakujem :-)
Odpovedať
@ooo No ale zásobník sa dimenzuje práve na to, aby pojal teplo z krbu. Kanalizácia je až ako krajnosť. Vy tu ale kanalizáciu beriete ako štandard. Nie Vy osobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr nikto tu neberie kanalizaciu ako standard, ale ako poistku. potrebujes mat nejak vyriesene, ze ak by nedajboze zovrel system, aby tu horucu vodu vypustil zo systemu...
Odpovedať
@ooo No áno, ale ak chce niekto ohrievať priamo vodu do podlahovky bez AN, tak tú kanalizáciu berie ako štandard. Takto som to myslela.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ani nie. lebo ak nie je ten co bude nakladat do krbu debil, lebo sa urcite najdu ludia, a nebude schvalne ladovat do krbu, ked uz je system uzavrety - lebo je prekureny (vtedy ked uz cloveku musi byt na skapatie od tepla), tak ladomat netreba. pokial je odber tepla, tak system nezovre. my sme teraz bez zasobnika, takze len kurime a zatial nam system nic nevypustil.
Odpovedať
och len to prosím vás nerobte podlahovku priamo na teplovodný systám prečo? no voda v systéme v krbe musí mať i na spiatočke oveľa vyššiu teplotu asi 70 st aby vložka nedechtovala a do podlahovky ide tak 30. preto ak to niekto chce musí mať nutne aku nádrž,bez nádrže len do radiátorov aj to je problém regulovať, potom v krbe môžeš kúriť len občas a nie ked chceš pre pohodu.Dá sa spraviť všetko ,no krb má byť hlavne pre relax a pomôže hlavnému systému, ale nie trvalo. to cez obývačku chodiť ako do kotolne?Oveľa praktickejšie je potom mať splynovaciu pec na drevo a krb len max teplovzduch aj to len bez ventilátorov,predstav si čo sa stane ked elektrina vypadne,vložka sa alebo zbortí alebo musí mať dalšie komponenty, náhradný zdroj alebo chladenie vodou
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu my osobne mame vsetko toto zabezpecene. vsetky "co ak" sme podchytili. nepomozeme si jedine ak by sa tie vsetky "co ak" stali naraz - proti tomu to uz nevieme zabezpecit. ;-) kazdy jeden spravne spraveny a zapojeny krb od uplne jednoduchych az po taketo zlozitejsie sa daju spravit tak, aby sa tam kurilo kvoli pohode kazdy den.
Odpovedať
Napíšte niekto kto má podlahovku a používa teplovodnú krbovú vložku. Nemienim ju používať dennodenne....
Odpovedať
@snoophy - naco potom mas - budes mat tu teplovodnu krbovu vlozku? nie je to prehnana investicia do kurenia?
Odpovedať
Na prechodné obdobie a sviatky... a aby som viužil teplo do celého domu a nie len v obyvačke. Možno ma to chytí a pofrčí často. A prehnanná investícia to nieje... Nieje veľký rozdiel oproti teplovzdušnej a teplovodnej.
Odpovedať
@snoophy myslim, ze ked to chces premysliet, tak aby to fungovalo tak ako ma, isto do toho investujes viac ako do obycajnej teplovzdusnej vlozky, ta je fakt len na tie vikendy a sviatky ako pises. Mame teplovodnu vlozku, ktorou kurime v podlahovke, ide to cez 800l aku nadrz...este to nemame vsetko odskusane ako dlho vydrzi nadrz nabita lebo este nebyvame..ale ked sme tam cez den a kurime cca 6 hodin nadrz sa nabije a kludne vydrzi do druheho dna...este nemame kopec veci dostelovanych...ale chceme v krbe kurit ked sa bude dat, lebo je to super...aj teraz si len tak sadneme ku krbu a oddychujeme :-) odkedy ho mame tak tam kurime ked sa da :-) nas to chytilo a myslim, ze ta investicia za to stoji.
Odpovedať
@macka23 - macka- prezrad nam cenu toho vasho podlahoveho kurenia - krbova vlozka - typ znacka,. znacka a typ aku nadrze, kde ste kupovali zalozny zdroj apod...a cena ostatnych veci co ide k tomu.. bud tu alebo IP...dakujeme
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?