Krbová kachle do domu.

Profilova fotka
Dobrý deň, mamina vyberá do domu-novostavby krbové kachle s pecou, ale nemá o tom ani poňatia a stavbyvedúci ani kúrenári tiež nevedeli o tom nič povedať. Mama si po dlho pátraní na nete vybrala tieto, len nevie, ktoré by bolo najvhodnejšie pre doplnkové kúrenie. Vedeli by ste jej poradiť? Ďakuje Vám veľmi pekne :-D http://www.krbove-kachle-krby.sk/kach... http://www.krbove-kachle-krby.sk/kach... http://www.krbove-kachle-krby.sk/kach... http://www.krbove-kachle-krby.sk/kach... http://www.krbove-kachle-krby.sk/kach... http://www.krbove-kachle-krby.sk/kach...
Odpovedať
1
2
@ladynaamah neviem kde chceš využívať tie kachle, či v kuchyni alebo v obývacej miestnosti? A ako to vlastne chceš využívať?
Odpovedať
Profilova fotka
@ladynaamah my máme ROMOTOP EVORA 01 keramika - maximálna spokojnost + ext. prívod vzduchu
Odpovedať
Profilova fotka
@jdom pojde to do obyvacky, inak je v dome podlahove kurenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stofo take by sa pacili mne ale mama trva na piecke, aby si tam vedela jablka susit a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
@ladynaamah aha no to neivem potom :) kto vyberá ty? alebo mama? :)
Odpovedať
@ladynaamah no do obyvky si daj pekné s keramikou aj na tých sa dajú sušiť jabľčka ,toto je kachlová piecka Hein a je super.
Odpovedať
Profilova fotka
@stofo vybera mama, ja mam krb. Ale kedze ona vie akurat tak pozriet daco na webe a poslat mail tak sa jej snazim pomoct nazormi z diskusii. Dostala som odporucanie na 3. Moznost- salzburg..
Odpovedať
Profilova fotka
@ladynaamah OK inak neviem či si kukla aj pece z mastenca su super len cena asi bude bruttal
Odpovedať
Profilova fotka
@jdom ja jej to stale hovorim, nech to aj vyzera ked jej tam krb nevyde.
Odpovedať
Profilova fotka
@stofo z tej ceny asi nezaspim, polovica strechy tolko stála :-D
Odpovedať
@ladynaamah ma tam málo miesta?
Odpovedať
Profilova fotka
@jdom nejakych 20 m2 ale otvoreny priestor, aby to slo do celej spodnej casti domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ladynaamah tak to jej tieto kachle určite vykúria a sú aj elegantné , keramika sa dá vybrať vo viacerých oddtienoch myslím že výkon je okolo 7 kw a to ti na 20qm úplne stačí aj s jabľčkami.
Odpovedať
Profilova fotka
@jdom urcite jej ukazem vsetke diskusie, lebo sa uz stavbyveduci pyta co si vybrala a ona ani šajnu... :)
Odpovedať
@ladynaamah jasnačka veď kachle nie su na jednu sezonu , u kachlí je možnosť zapojenia dymovodu zo zadu alebo z vrchu. Pri variante napojenia zo zadu sa potom dodatočne lepí presné napájanie do komína ak s tým stavebník nerátal.
Odpovedať
@ladynaamah
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@jdom potom je asi lepsie zapojenie zvrchu a nasledne napojenie na komin.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladynaamah Aj ja som vyberal kachle skôr "pocitovo". Buď sa páčia, alebo nie. Tak sa mamine ani nečudujem... Je to vec cítenia, vkusu... Na čo si ale dať pozor: Aby mali čím nižší výkon!!! Lebo v tom výbere, čo si tu hodila, sú aj také s výkonom 26 kW. To je brutál! 8-( Do obývačky - ako doplnkové - treba max 5 kW. Viem, o čom hovorím. Buď by musela stále otvárať okná, aby znížila teplotu v miestnosti, alebo by musela "dusiť" oheň a vtedy kachle dechtujú, čo je nem dobre pre kachle a takisto komín. A žiadne "výmenníky" (ako sú aj vo výbere). Nech klikne napr. sem: https://www.mall.sk/krbove-kachle/?gc...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom dostali sme typ na tie tretie- salzburg,ze by jej tam sli a aj sa jej najviac pacia. Ďakujem za tipy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ladynaamah Hej, hej, páčili... Ale výkon 7 - 10 kW...? Do obývačky v zateplenej novostavbe? Tie moje Azuly http://www.mountfield.sk/krbove-kachl... majú výkon 3 - 6,4 kW a ak sa pomýlime a prihodíme viac, ideme sa uvariť... 8-( Pozerajte aj VÝKON. Aby bol max. do 5 kW... Radím.... ;-)
Odpovedať
@leonardom tiež na to kukám, že 7-10 ale potom som pozrela na stránke výrobcu, tam majú Salzburg III a má rozsah 3,5-10 kW čo je už lepšie
Odpovedať
Profilova fotka
Podrobnejsie preskumam tie salzburgy. Takze vykon najlepsie tak do 7 kW a zaoojenie zvrchu...poviem jej nech pozrie este inde ked uz vie na co pozerat... :)
Odpovedať
@ladynaamah Skus pozrieť Romotop Cotopaxi-majú sklennu poličku na sušenie ovocia ako stvorené. Mame ich doma. Spokojnosť.
Odpovedať
@ladynaamah Nezabudnite na to, aby mali externy privod vzduchu. Je to velmi dolezite.
Odpovedať
@ladynaamah dolezita otazka je na vykurovany priestor....je mozne ze KVALITNE kachle dokazu nahradit primarne kurenie..no na posudenie je potrebne poznat detail...
Odpovedať
Profilova fotka
@trustrk nestaci mikrovetranie ak je meter od kachli okno?
Odpovedať
Profilova fotka
@rikaskcz mamina to chce len ako sekundarne, ked je ta !oznost a keby nahodou zlyhala podlahovka
Odpovedať
@ladynaamah ano nie je dobre sa spoliehat na jeden zdroj tepla...dalej su teda podstatne parametre...objem miestnosti ktore sa maju vykurovat (m3)napr. tepelne straty domu aby sa vybral adekv.vykon spotrebica.
Odpovedať
@ladynaamah Mikrovetranie nestačí. Kachle budú nasávať vzduch z intriéru a spalovať ho. Nie je zložité urobiť externý prívod vzduchu ak je v blizkosti obvodová stena domu. Keď chcete investovať 1000€ do kachlí, tak sa oplatí to mať spravené naozaj dobre. To znamená s externým prívodom vzduchu. Pekný deň prajem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?