Krb - tanierovy ventil s pohonom

Ahojte, nestretli ste sa niekto s tanierovym ventilom, ktory by bolo mozne otvorit a nasledne uzavriet napr cez vypinac? Chcel by som ho napojit na krb s ventilatorom a myslienka je taka ze by som si bol schopny uzavriet prieduchy v izbach, ktore su dost teple resp. na obdobie ked sa nekuri aby zbytocne neboli pootvarane. Za kazdu radu dakujem. Karol
Odpovedať
caw presne po takomto niečom kukám , len ja to chcem napojiť na izbový termostat v danej miestnosti aby neprekuroval
Odpovedať
@kajin13 chod si kupiť do modelárstva servo motorček a ked si zručný určite to nejako domyslíš .
Odpovedať
@gkrivanek Napojit na termostat by som to ani nepotreboval, stacilo by uzatvorenie a otvorenie na servo. Len nic take som nenasiel. @jdom Zrucnost nechyba :) len som myslel ze ci neexistuje nieco na trhu.
Odpovedať
@kajin13 v modelárskom obchode dostat sero motrček smerovky potom si kúpiť klapku prepojit dokopi a to sa dá urobiť aj na vypínač.
Odpovedať
@jdom ok ak nic nenajdem tak jedine takto :)
Odpovedať
@kajin13 mne by zas vahovovala mriežka so zaluziou na pohon , neverim že také neexistuje
Odpovedať
Profilova fotka
Na modelarske serva to urcite len tak lahko nepojde, teda urcite nie nejakym spinacom. Servo reaguje na signalny povel z prijimaca a na zaklade neho sa nastavi do presne danej polohy. Dalo by sa to ovladat takzvanym servotesterom ktory ma otocny potenciometer s ktorym sa da nastavit poloha serva. Na jeden vystup sa da kludne pripojit aj 5 serv ale musi sa napajacim napatim obyst servotester, cez ten by siel iba signalny vodic a spolocne napajanie so servami. Potrebuje to napatie 5V . k jednotlivym servam je potrebne natiahnut 3 zilovy servokabel ale tiez moze byt problem s dlzkou, moze prichadzat k zaruseniu. Dalej je problem vykon serva, udava sa v kg, na taketo klapky kludne aj 4-5 kg servo kde je cena nie najnizsia.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajin13 - http://www.elektrodesign.sk/web/sk/pr...
Odpovedať
@mgx Toto bola moja prva alternativa, ale ked som precital navod a ak to dobre chapem tak tento sa po 8 minutach sam zavrie ak nedostane signal k otvoreniu. @pksoo dufal som v jednoduchsie riesenie :) skusim pozriet uskalia tohto riesenia, ale fugovat by to mohlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajin13 Je to kopa bastlenia, hlavne pripojit klapku na servo. Ak by si mal odvahu do toho ist, daju sa serva lacne kupit aj v cine : http://hobbyking.com/hobbyking/store/... - staci nejake analogove s tahom aspon 4 kg, oni tieto lacaky su sice nie presne ale na tento ucel stacia . Servo tester napriklad tento : http://hobbyking.com/hobbyking/store/... + nejaky napajaci zdroj 5 V . Cize da sa ale ... na tu cinu sa caka cca 2-4 tyzdne. ;-)
Odpovedať
@kajin13 Ja idem riesit nieco podobne /s tym, ze v kazdej izbe termostat, signal do PLC a PLC bude regulovat klapku, ak bude v krbe zakurene a bude dodavat dostatocne teplo. Ak nie, bude to zapinat obehovku + otvori ventil na okruhu podlahovky, ktory potrebuje dokurit/ Mam vybrane toto: http://www.krby-tuma.sk/product/klapk... a k tomu modelarske servo s tahom 5kg. /kovova prevodovka/ Budem mat 6 ks - kazda izba osve regulovana....
Odpovedať
@megdesign @pksoo diky za linky, uz viem co hladat :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kajin13 Pripadne ak chces len funkciu otvor/zatvor (cize bez PI/PID regulacie), tak by sa dalo pouzit na tu klapku, servo pre centralne zamykanie auta ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?