Krb s prieduchmi v byte

Zdravim Prosim vas, ma niekto skusenosti s kurenim cez krb s prieduchmi v byte?
Odpovedať
A ako poriesis komin? A to chces drevo nosit vytahom?
Odpovedať
@majki555 to je mala, betonova-tehlova bytovka s kominami bez vytahu. Prv vykurovana vlastmou kotolnou na tuhe palivo a teraz si kazdy riesi svoje kurenie. P.S.: su bytovky aj na dedine, nie len v meste na sidliskach ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@izam my sme tiez taka bytovka, krb mame a nepouzivame, takisto sused. Je to moc maly priestor- nerovnomerne teplo, my mame aj poschodie spojene a tam sa nedalo ani spat od tepla. Sused urobil a tiez nepouziva. Druhy sused ma a ten kuri a je tam asi 40 stupnov..kurime radiatormi teraz
Odpovedať
Máte prekúrený priestor,lebo máte nesprávne nadimenzovaný spotrebič a nesprávne kúrenie/teplovzduch/.
Odpovedať
Profilova fotka
@izam mám ale sálavú pec ,je na rozhraní dvoch izieb čiže som si byt prispôsobil k takémuto vykurovaniu ...
Odpovedať
https://reality.etrend.sk/byvanie/ake... http://www.zsaun.sk/prosim-vasco-je-p... http://www.porada.sk/t177751-krb-na-d... Precitaj si uvedene linky,dozvies sa, ze na stavbu krbu v byte budes potrebovat rozne povolenia... Kurenie krbom sa povazuje za doplnkove, nie hlavne kurenie.Porozmyslaj radsej nad inym, praktickejsim hlavnym zdrojom tepla. A ak tuzis po krbe,skor by som to riesila nejakou mensou krbovou pieckou, kde si obcas prikuris kvoli romantike, ci uspore.Ta je vhodnejsia do bytu,ako stavat krb s prieduchmi.
Odpovedať
@izam Nez zacnes nad takym niecim rozmyslat oslov statika. Taka obluda nie je lahka a je dost mozne ze ti to statik neodobri.
Odpovedať
Dobrý deň.Kúpil som byt ktorý má starú kachlovú pec.Chcel by som ju vymeniť za nejakú krbovu vložku.Samozrejme vyčistiť komin kominarovi.Potrebujem nejaké povolenia alebo sa to berie ako rekonštrukcia?V byte je ešte jeden komin a tam by som chcel plynový kondenzacny kotol na kúrenie a ohrev vody.momentálne tam sú gamatky a el bojler.Potrebujem nejaké povolenia?nakoľko mám vlastné kurenie takže sa nepotrebujem odpajat od ústredného.Ďakujem za rady a prajem pekný den
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?