Krb pri podlahovom kureni?

Kurenie: voda zohrievana elektrinou. A otazka: oplati sa krb? Ak ano, aky? najprostejsie riesenie je pre efekt, tj, nech tam nieco niekedy obcas nejako hori. tj, odhadujem ze toto bude tak do 1000 Eur, pre efekt pri "romantike" dalsie riesenia su rozne, no kedze by bola podlahovka, zrejme by som nepoterboval taky, aby mi fukal teplo do izieb, jedine ze by to ohrievalo vodu v podlahe, ale je to vobec mozne nech je to aj srpavne odregulovane? inak, ak by vypadol prud na 2 dni, alebo hoci aj len 1 vecer, bolo by prijemne ohriat su TUV lenze taketo komplikovane riesenia vyjdu uz v radovo vyssej stvorcifernej sumy, alebo nie? zas nepotrebujem palac, ktory luxusne prezije aj atomovu vojnu, a keby nesiel prud, 2 dni, mozem mat po ruke 30L hrniec na zavaranie a ohriat vodu na dvore a doniest ju do vane, teoreticky je to stale luxus (ktory v mnohych bytoch nie je pri vypadku) takze zeby bolo najlepsie riesnie, pre pocit romantiky, pocit luxusu a kmfortu nejaky krb pohanany na tekute palivo, pripadne dreveny krb co najjdenoduchsieho charakteru? PS: krb som sa len raz snazil zapalit na dovolenke na chate, ale kedze som to nechcel pokazit, nechal som to rasdej tak :) Vdaka za nazor :)
Odpovedať
:-D :-D :-D :-D :-D najprostejsie riesenie je pre efekt, tj, nech tam nieco niekedy obcas nejako hori. tj, odhadujem ze toto bude tak do 1000 Eur, pre efekt pri "romantike" no za tie peniaze uvidíš vložku z merkury marketu a čierne sklo :-p kupit kvalitnu teplovzdušnú krbovú vložku a hotovo cena krbu okolo 2500 EUR
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 ak chces robit krb do 1000E, tak sa na to vykasli.... za tu cenu dobru vlozku + pracu a materialy neporiesis... ( len praca normalneho krbu s kvalitnym bezpecnym materialom je tak do 2000E s obstavbou a nejakym kamenom) Jedine, ak chces naozaj zakurit len 3x za zimu, mat po 1 kureni cierne sklo a krb ti postavi neviem kto s neviem akou zarukou bezpecnosti ( toto by som nepodcenovala, je to ohen v dome, izolacie, technologia avsetko treba poznat )... MOzno by ti stacili krbove kachle, napr. kanadske krbove kachle..... vyborna salavost tepla pri nizkej spotrebe dreva. Mame podlahovku a mame aj krb, radi kurime, teraz su mierne zimy, tak nie kazdy den.. ale je to prijemne a aj romanticke, ale hlavne prijemne.. A ano, je to vyborny alternativny zdroj tepla v dnesnej dobe, kedy clovek nikdy nevie, co sa kde zomelie... Keby si chcel vodu do podlahovky, potrebujes krb s vymennikom a to je ina veda a aj cena... takze hlavne si rozmysli , co chces, na co to chces, co od toho ocakavas, ake mas tepelne straty domu priblizne a potom OSLOV ODBORNIKA, ktory ti pomoze so spravnym vyberom vlozky pre vase potreby. P.S. a veru, aj kurit v krbe treba vediet .. regulacia, zakurenie, otvaranie zatvaranie komina - kedy , ako , preco.. ale to by ti mal krbat pri odovzdani diela vysvetlit a ked ti nieco este bude nejasne, su to o tom temy. staci pohladať.
Odpovedať
Profilova fotka
@ice8 krb za 1000€ ? Taký viem postaviť, no nikdy to neurobím ;-) Nechcem byť v krimi, chcem kľudne spávať, chcem sa pozrieť tebe , ale aj sebe do očí... Odporúčam monitor s horiacim ohňom :-)
Odpovedať
oprava, myslel som biokrb, ale to nie je krb, takze vlastne ano, za tisic nie, to by bolo tak 3 tisic.. za normalny krb ako sa patri.. minimalne :D
Odpovedať
Krb a romantika http://www.hej.sk/biokozub-tristar-df...
Odpovedať
ha, to je dobre :D @leilak1
Odpovedať
Profilova fotka
@reward co hovoris na toto?komin a vedla hajzlova rura z horneho poschodia,ako izolacia kus tehly nalepeny purkou...lokacia: Bernolakovo... (tzv :lacno a ,,dobre,,)
Odpovedať
Profilova fotka
@kranex tuším ešte aj PUR pena :-D Nuž dokonalosť :-D Tento človek bude mať romantiku pri krbe zaručenú...(pokiaľ je zaťažený na fekál) Môžem kradnúť foto?
Odpovedať
Profilova fotka
Keď len pre efekt tak kúp elektricky krb na bioolej ...krb robí atmosféru ale hlavne ma kurit dom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kranex koksoooooo .. tak toto je lahodka priam.. kutyil .s.r.o. pane Bože..
Odpovedať
Profilova fotka
@reward jasne ,free copyright,to ked ti bude niekdo hovorit:hm,ste dost drahy,ja mam lacnejsieho ..z hornakov..
Odpovedať
@reward monitor aspon 3kW? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
no ale hento je taka kreativita, ze toho cloveka skoda v stavebnictve :)
Odpovedať
@ice8 krb je predovšetkým romantika, niekedy boli len otvorené, zavreté sú len pre bezpečnosť, no na trvalé kúrenie pevným palivom sú najúčinnejšie kotle na drevoplyn, len ten nie je na žiadnu romantiku, ako záložné kúrenie pri výpadku prúdu je najlepšia alternatíva elektrocentrála, je za zlomkovú cenu krbu.a za cenu krbu môžeš lepšie zaizolovať a ušetríš na kúrení ešte viac ako s krbom
Odpovedať
ako som tu uz niekde spominal.. mame skladacku haas and Sohn.. Pinus 2... velka spokojnost..za tie peniaze..inak máme podlahovku..
Odpovedať
Ja mam vyhliadnutu tuto vlozku a cele dokopy /vlozka, komin, obmurovka,/ ma to vide do 1900€. Este nato nejakych 600€ teplovzdusne rozvody... http://www.oravakrb.sk/krb-maja-12kw-...
Odpovedať
@megdesign liatina je dobrá voľba, pri správnom zaobchádzaní ťa prežije, teplovzduch zváž, ak máš menšie vzdialenosti bez ventilátora, priprav si externý vzduch, či už do vložky, alebo do obostavby ,vtedy sa vymieňa vzduch v priestore.
Odpovedať
@megdesign ak ti môžem poradiť chod do tejto vložky ale s výsuvnými dvierkami nehrozí zadymenie pri otvorení dvierok
Odpovedať
@gkrivanek zadymenie hrozí vtedy ,ked sa otvára pri horení, idú ešte plamene.treba otvárať až po dohorení ked je len pahreba výsuv je dobrý na to že sa môže otvárať kedykoľvek,stačí otvoriť len trochu,hlavne pri veľkých dvierkach, neunikne veľa tepla, ale načo otvárať pokiaľ horí a cena je úplne inde.
Odpovedať
@duzu poznam rozdiel Rodicia maju klasicke dvierka ja vysuvne za tie plus prachy to stoji
Odpovedať
Ak chces mat uzitok, daj si postavit kachlovu pec ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?