Krb Kobok, už 2x nám prasklo sklo na dvierkach je to vôbec možné ?

Profilova fotka
Dobrý deň rada by som sa podela so skúsenosťou. Asi 1 rok od užívania nám na krbe zn. Kobok prasklo sklo na dvierkach, ktoré sa otvárajú vyťahovaním dohora aj na bok. Majstri prišli a opravili, vymenili prasknuté sklo a prilepili ho k druhému. Zaplatili sme za opravu 90,- eu, nakoľko nám povedali, že na sklo sa záruka nevzťahuje..?! Pri najbližšom zakúrení čo bolo asi cca týždeň od opravy sme počuli z krbu veľmi divné prasknutie, na prvý pohľad sme nič nezistili, až pri ďalšom zakúrení sme si všimli dosť veľkú prasklinu v zlepenom spoji skiel širokú cca 2 mm a dlhú cca 2 cm. Nakoľko bolo tesne pred Vianocami, užívali sme krb naďalej, dnes má už prasklina cca 15 cm a siaha až po železný rám dvierok. Od prvej opravy ubehli cca 3 mesiace. Máme nárok na reklamáciu a bezplatné vymenenie a opravu skla, prípadne na reklamáciu celého krbu, nakoľko máme podozrenie, že bolo použité nekvalitné sklo, alebo je voľným okom neviditeľne skrivený rám. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Záleží ako sa k tomu oni postavia. Podľa reklamačnych pravidiel máš vadu reklamovať okamžite ako ju zaregistrujes. Ale obávam sa ze to , že 2x prasklo svedčí o nekvalite skla resp. dvierok. Jednoducho to nemá čo pukať . Neexistuje. Aj keby ste to rozkúrili ako na Titanicu. A to že sa záruka na sklo nevzťahuje sa mi nezdá. Mam podozrenie že s tebou s prepáčením chcú vy.ebať. ]-(
Odpovedať
V žiadnom prípade nelepiť!!!!!!! Sklo musí byť na voľno, aby mohlo dilatovať. Prichytuje sa to iba plieškom priskrutkovaným o rám. Aaaach tí dnešní majstri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?