Odpoveď na príspevok od patrox5:
@robbs je to jeden z faktorov. potom ta to prekva… @patrox5 to milujem ked ludia takto kupia a potom nechapu 😃😃 by som chcel vidiet tvoj vyzor alebo tvoju reakciu 😁Odpoveď na príspevok od kubistar:
chcem sa spytat, ci davate izoloacnu dosku priamo… @kubistar dával som medzeru ako na tom ilustračnom obrázku (niekoľko vertikálnych pásov z izolačnej dosky) + nepodceňoval som predpísané vzdialenosti od izolačných dosiek..Odpoveď na príspevok od ifik5:
@duzu mas pravdu, je rozdiel v tej ucinnosti. A n… @ifik5 tak pardon, bol som v tom ze ked uz si idem nieco zaobstarat do domu, to je jedno co, tak si predtym nieco o tom "nastudujem" 😅 alebo sa pytam pred a aj pocas montaze. my mame krb sice uz dlhsie, ale teraz je ten zakon o tych nizkoenergetickych domoch ze proste iny dom ti neskolauduju..ale to som chcel - fakt som si myslel ze do takeho domu krb proste nemozes dat.Odpoveď na príspevok od matlies:
@ifik5 tak pardon, bol som v tom ze ked uz si ide… @matlies a preco si si to myslel? Akoze v dnesnej dobe ja si myslim ze aj bez toho zakona sa kazdy snazi postavit dom tak aby mal co najnizsie naklady 😅Odpoveď na príspevok od ifik5:
@matlies a preco si si to myslel? Akoze v dnesnej… @ifik5 akurát čo sú najnižšie náklady?pro forma stačí ak máš piecku na drevo, aj tým sa dá vykúriť aspoň menší dom a máš i TUV, najnižšie náklady sú žiadne, akurát v našich podmienkach nesplniteľné na celoročné bývanie, bol som nedávno na dovolenke na juhu , žiadne kúrenie a mimo sezony tam chodia nemeckí penzistiOdpoveď na príspevok od ifik5:
@matlies a preco si si to myslel? Akoze v dnesnej… @ifik5 neviem ake informacie alebo znalosti mas respektive kedy ste zacali zhanat krb ci riesit tuto otazku, no kedysi bol krb v pasivnom dome asi iba nesplnenym snom 😅 v podstate najvacsi unik tepla bol kedysi prave cez komin ktory znizoval ucinnost rekuperacie a tak dom nedokazal splnit tie parametre. @duzu a mensi dom je co? 😅 jasne ze treba sa zase pozerat aj na vykon tej vlozky, no v dnesnej dobe to zas az taky problem nie je..Odpoveď na príspevok od robbs:
@ifik5 neviem ake informacie alebo znalosti mas r… @robbs v pasíve stačí vykurovanie s elektrických spotrebičov a denným bývaním aspoň v teplejších miestachOdpoveď na príspevok od jakabu:
@patrox5 to milujem ked ludia takto kupia a potom… @jakabu no neviem ci by si chcel 😄 ale akoze mna uz asi nic neprekvapi, ono mozes hovorit kolko len chces a aj tak je to v niektorych pripadoch ako keby si hrach o stenu hadzal..jasne ved volba je na kazdom len nech sa potom ludia necuduju.. @robbs v dnesnej dobe ale uz mas tie kominove systemy niekde uplne inde a tak isto uz aj tie krbove vlozky s nizky vykonom maju to spalovanie efektivnejsie.Odpoveď na príspevok od ifik5:
@matlies a preco si si to myslel? Akoze v dnesnej… @ifik5 presne tak ako ti chalani vyssie napisali. kedysi sa o tom mohlo len snivat. dnes uz ti popredni vyrobcovia krbovych vloziek ci kachli maju v ponuke rozne specialne a zaujimave modely prave pre tieto nizkoenergeticke domy. no aj tak si myslim ze v dnesnej dobe je to proste taka automatika.Odpoveď na príspevok od matlies:
@ifik5 presne tak ako ti chalani vyssie napisali.… @matlies v takých domoch tak imidžovka, preto sa to prednostne robí, na kúrenie je tam podlahovka ktorá zabezpečí všade požadovanú teplotu v časeOdpoveď na príspevok od robbs:
@ifik5 neviem ake informacie alebo znalosti mas r… @robbs @matlies hej tak krb bol teda kedysi skor nieco co sa v pasivnych domoch povazovalo za luxus alebo dokonca za problem (?). takze dneska sa to uz trosku zmenilo a tie technologie sa posunuli, no myslim si ze stale ked chces usetrit musis najst rovnovahu medzi tym co je ekologicke a zaroven aj ekonomicke. @duzu piecka na drevo je super, ale pri celorocnom byvani to chce asi iny postup. no a co sa tyka tych dochodcovskych zimnych dovoleniek - to je zase kapitola sama o sebe 😂Odpoveď na príspevok od ifik5:
@robbs @matlies hej tak krb bol teda kedysi skor … @ifik5 co som pocul tak do tychto nizkoenergetickych domov su najvhodnejsie krbove vlozky ktorych sklo je co mozno najmensie, ideal dvojsklo co umoznuje odvod iba toho salaveho tepla. ale asi take gro je pozerat na to ze clovek kupuje fakt certifikovany produkt, ktory je vhodny a nastaveny na vykurovanie v takomto dome.Odpoveď na príspevok od jakabu:
@ifik5 co som pocul tak do tychto nizkoenergetick… @jakabu tak ked uz vyberam do domu krb tak na cely zivot - to mas ako manzelku 😃Odpoveď na príspevok od robbs:
@jakabu tak ked uz vyberam do domu krb tak na cel… @robbs Ako manželku?... Hm,... po čase s tým krbom prestaneš byť spokojný! 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@robbs Ako manželku?... Hm,... po čase s tým krb… @petersd dopredu nikto nevie čo sa ako vydarí a môžeš mať i milenku, stačí pozrieť na nejakú zoznamku je ich tam kopa čo chce len milenca, či opačne, nemá každý rovnaký apetítOdpoveď na príspevok od duzu:
@petersd dopredu nikto nevie čo sa ako vydarí a … @duzu Neviem ako to je na Zoznámke, ani raz som tam nebol... Ty to tam poznáš ? 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Neviem ako to je na Zoznámke, ani raz som … @petersd nehľadal som to zámerne, mal som email na azete,preto že dávali zdarma najväčšiu kapacitu bola na to reklama a o chvíľu kopa ponúk, tá staránka je asi najviac len pretoOdpoveď na príspevok od patrox5:
@duzu @petersd sa to tu trosku zvrhlo asi inym sm… @patrox5 ako vieš že i ona, nikomu do hlavy nevidíš ako teraz v parlamente vraj len muž a žena, akoby nemali čo iné riešiťOdpoveď na príspevok od duzu:
@patrox5 ako vieš že i ona, nikomu do hlavy nevid… @duzu a ty mas zenu? lebo neviem ako ty, ale asi kazdy ma nejake preferencie ktore vyzaduje ci z teda od svojej buducej celozivotnej manzelky partnerky alebo teda od krbu 😅 tak aby nemusel v buducnosti lutovat svoje rozhodnutie predsa 😅Odpoveď na príspevok od patrox5:
@duzu a ty mas zenu? lebo neviem ako ty, ale asi … @patrox5 chcieť je malý pán, najväčší je musíš,ale to je u každého len raz naposledyOdpoveď na príspevok od duzu:
@patrox5 chcieť je malý pán, najväčší je musíš,al… @duzu ano chciet je pekna vlastnost a mat je este krajsia, ale ved stale mas moznost vyberu a volby - v kazdej veci si myslim 😅 @patrox5 my sme tiez na zaciatku vyberali a zvazovali, ono v takych tych hobby obchodoch ti moc neporadia ze ci ti to bude stacit a ako to mas robit apod. To je celkom risk ist takymto smerom.Odpoveď na príspevok od matlies:
@duzu ano chciet je pekna vlastnost a mat je este… @matlies máš i tu kopu takých kachliarov,krbárov , kúrenárov čo si tu platia PRO , daj si poradiť od nich ale pred tým kopu čítaj, čo všetko na trhu jesto a čo je kde najvýhodnejšieOdpoveď na príspevok od petersd:
@robbs Ako manželku?... Hm,... po čase s tým krb… @petersd čo ak máš skvelú manželku a 33 rokov staviaš krby bez reklamácií?😀Odpoveď na príspevok od duzu:
@petersd dopredu nikto nevie čo sa ako vydarí a … @duzu tak to si ty na tej zoznamke 🤣Odpoveď na príspevok od reward:
@duzu tak to si ty na tej zoznamke 🤣 @reward a čo by som tam robil? nedávno som registroval ako si sa pochytil s Deltako , mal si ho pozvať na prezentáciuOdpoveď na príspevok od duzu:
@matlies máš i tu kopu takých kachliarov,krbárov … @duzu ale nie kazdy je ochotny reagovat a to uz potom svedci o niecom..kym som sa ja dopracoval k tomu nasmu krbu tiez to nebolo med lizat 😆Odpoveď na príspevok od petersd:
@robbs Ako manželku?... Hm,... po čase s tým krb… @petersd preco by mal prestat byt clovek po case s krbom spokojny? nerozumiem. ved preto si ho do domu davam aby mi robil radost dlhe roky. @matlies to je uz ich vizitka 😉 akoze si sa nevedel rozhodnut ci si mal aj nejake komplikacie?Odpoveď na príspevok od petersd:
@robbs Ako manželku?... Hm,... po čase s tým krb… @petersd nerozumiem ani ja ze preco alebo ako to bolo myslene teraz. Asi nemame rovnaky styl humoru alebo co 😅 @ifik5 boze vies kolko roznych komplikacii som sa ja obaval ked zena zahlasila ze chceme aj krb do domu? 😅 vykon, privod vzduchu alebo ci to bude v pohode s kominom 🙈 ono to zas nie je len tak.Odpoveď na príspevok od robbs:
@petersd nerozumiem ani ja ze preco alebo ako to … @robbs a tak to maju asi vsetci, no len potom su ludia ktori sa o to zaujimaju a riesia to a potom je tu skupina ludi, ktori sa na to kaslu, kupia barsjaky krb a vybavene (teda aspon si to oni myslia).