Krb 19 kw

Profilova fotka
Zdravim Vas.Prave sme napojili krbovu vlozku ktora ma 19kw a napojili sme radioratory len v hornej casti domu, 3 izby + kupelna.Chcem sa Vas opytat ci to nebude strasne silno vytapat.Dom ma rozlohu 140m2.Kamarat ma postrasil ze mam rovno ten krb predat a kupit 5kw :-( vdaka za kazdu radu
Odpovedať
Kurit bude, ako prilozis. Pozor treba dat pri nizsom vykone, ako je nominalny vykon teplovodnej vlozky na nizkoteplotnu kondenzaciu spalin. V tom pripade je zarucena korozia a nasledne znehodnotenie vlozky.
Odpovedať
Profilova fotka
nominalny vykon je 19 kw a vykon do vody je 15kw mam z toho nervy lebo vsetko je pozapajane a v piatok sa idu dat potery...
Odpovedať
Profilova fotka
zavisi, ako dobre/zle mas zatepleny dom. 5kw je podla mna dost malo, mozno na PD :). 15kw do vody mi takto bez cisiel pride celkom OK. Aj ked budes mat potery, vlozku vymenit mozes :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matelko78 zial, kamarat ma pravdu, je to zbytocne vela. Skuste si to pozriet a teoreticky preratat: :: http://www.perfekt-krby.cz/vykon-krbu... :: http://www.krby-kama.cz/3690/vypocet-... :: http://kamna.astranet.cz/shops/3790/d... a uz urcite nie na podlahovku, skuste si to vyhladat cez google, bolo to niekde riesene, nepamatam si to presne, ale malo to problem s teplotou na spiatocke a s dechtovanim. Zivotnost vlozky pri takom pouzivani davali 2-3 roky. Pohladam to. Ale potesim vas, ani kamarat nemal pravdu. 5kW je malo.
Odpovedať
Profilova fotka
@matelko78 nasiel som to, dokonca to bolo riesene tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... prispevok od mgx, je to samozrejme bez zaruky, toto by ste mali hlavne prekonzultovat s krbarom.
Odpovedať
Profilova fotka
Vdaka za odpovede ale mi podlahove kurenie nebudeme mat ved ja som to ani nenapisal ;-)
Odpovedať
@matelko78 Krby sa nenavrhujú podľa objemu ani plochy domu. Podľa tepelnej straty. Tá je aká? Možno 6-7 kW. Ak ste nadštandardne zateplili, je dosť možné, že kamarát má pravdu a 5 kW by stačilo. U teplovodnej vložky je to však iné. Vy máte cez sklo ten malý výkon a do vody veľký. Vysoký výkon do vody nevadí, to je dobre aj vo Vašom prípade, ale: nie priamo do radiátorov. Musíte dať akumulačnú nádobu. Veď ak zakúrite v krbe, tak Vám kúri priamo. Tými 15 kW treba kúriť do vody = do zásoby. Nie tak, aby naraz kúril krb cez sklo a aj cez radiátory.
Odpovedať
Profilova fotka
Dom je postaveny z ytong lambda 375 sirka muru a zateplovat nechceme.Rozmyslame dat aj stvrty radiator do garaze :-| aby to nebolo take predenzimovane
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
nie je pravda ze s krbu sa musi kuruit do akumulacnej nadoby http://mijori.sk/index.php?option=com...
Odpovedať
Profilova fotka
@matelko78 takýto výkon len v prípade napojenia na akumulačnú nádobu. Pri priamom pripojení na vykurovacie telesá do 3 izieb pri príkone 15 kW....dúfam že máte termostatickú vychladzovaciu armatúru lebo sa bude otvárať dosť často a sústava sa bude rýchlo prehrievať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?