Kotvenie vodovodných trubiek cez izoláciu?

Mili strechaci, kazdy na mna hovori inou recou :-D a samozrejme, kazdy si haji to svoje. Mne vsak nejako zdravy rozum napriek vsetkemu vravi, ze ukotvenie vodovodnych trubiek cez ipu asi nie je to prave orechove. Mate to niekto takto? /trubky nie su len polozene, ale su kotvene a tym padom je narusena ipa/. Dakujem.
Odpovedať
@katuska78 bežne sa to takto robí
Odpovedať
@gkrivanek ale kotvit cez ipu? Naco tam je potom izolacia, ked je poprepichovana?
Odpovedať
@katuska78 ta izolacia je tam aby nevlhli steny, pripadne podlaha a pod. Nie je tam ale ziadny tlak vody tazke v podstate zabranuje len vzlinaniu, cez toto nema v podstate ako vlhkost ist hore. Neviem ale naco to kotvili aj tak na to ide polystyren, vsak ta rura nebude levitovat vo vzduchu. Keby dakto riesil protiradonovu a pod tam by to mohol byt problem. Osobne sa mi to moc nepaci z principu ale myslim ze to vobec nevadi,
Odpovedať
teda, ja mam z toho dost zmiesane pocity..mat poprepichovanu ipu kade-tade :-(
Odpovedať
@katuska78 Nekotvili sme a uz vobec sme to netahali takto "debilne" a zbytocne nezvysovali metraz, ktoru musi voda prekonat a tym padom aj straty. Vsetko na vodu sme tahali co najviac priamociaro aby boli potrubia co najkratsie. Ved nakoniec je to aj tak skryte v EPS. Navyse mame aj protiradonovu izolaciu a prederavenie by teda nebolo moc dobre.
Odpovedať
@danculd no keby mi to tahal kade-tade krivo, to by mi asi vadilo.
Odpovedať
@katuska78 Vadilo v com? Ze by ti napriklad tepla voda dotiekla o par sekund skor do umyvadla alebo vane? Ono sa to nezda ale par takychto ohybov a mas o dva, tri metre viac potrubia len tak to hvizdne. Rozvody vody maju byt v prvom rade co najviac funkcne, na krasu sa pri tom moc nehladi. Nakoniec sa to aj tak zaleje do podlahy a navzdy zmizne z oci. Takto zaplatis viac za material, robotu a este to bude fungovat menej efektivne, a to sa vyplati :-S.
Odpovedať
@katuska78 Rozvody sa tahaju tak,aby to aj nejako vyzeralo a samozrejme co najkratšou vzdialenostou a s čo najmenšim počtom spojov.Takže zase nie krížom-krážom ,len aby sme ušetrili meter rúrky.Stavba domu nie je investicia na desat rokov.Čo sa týka kotvenia,bežne sa to takto robi,uchyt je tesný a niekedy ho máte problém aj zatĺcť do podlahy.Určite by som sa nebál,že Vám stade pojde voda.Mam to doma aj takto aj ja a robi sa to bežne.
Odpovedať
@danculd cely dom je spraveny tak, aby noli co najkratsie siete. Iba tato jedna studena voda ide cez izbu do garaze.
Odpovedať
@danculd protiradonova? To co zas za vymysel?
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska78 urcite sa to tak bezne nerobi a ani nevidim dovod to kotvit kedzue na to poje eps a poter.. ja by som to nedovolil u seba. nech si kazdy prepichuje svoju izolaciu... :-D a ta zlta folia je co? ozdoba? ci bonus?
Odpovedať
@fugas20 To sa pytas zo srandy alebo ta prebrali z 20 rocnej hybernacie? http://www.asb.sk/stavebnictvo/konstr...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 @danculd osobne si myslim, ze protiradonova izolacia je zbytocnost..ale proti gustu ziaden disputat..
Odpovedať
@richard71 fólia nie je bonus,ale bežne sa dáva medzi polystyrén a ipu.Vies navrhnúť nejaký iný systém kotvenia rúr?
Odpovedať
@gkrivanek @sysell @danculd @robo28w @fugas20 @richard71 Dakujem vsetkym, ktori prisprli do diskusie.
Odpovedať
@katuska78 My sme nič nekotvili ,veď je to na zemi a ak sa trošku pohráte s izoláciou a vyrežete ju tak pekne dosadne na to potrubie. Na to pôjde poter. Na podlahovú izoláciu dajte najlacnejšiu parozábranu a potom na vrch poter.
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w a preco by som ich mal kotvit? vies mi povedat nejaky rozumny dovod?
Odpovedať
@richard71 pretože sa rúra vlní najmä keď je to z plasthliniku.! Jednoznačne kto s tým už robil vie že to bez korenia neide.
Odpovedať
Len obycajny zdravy rozum mi stale vravi, ze oredsa hydroizolacia ak ma byt funkcna, nemoze byt derava...fakt som z toho na nervy..
Odpovedať
@gkrivanek veru, bez korenia ani dobry gulas neurobis :)
Odpovedať
@gashtaan :) kotvenie to malo byt
Odpovedať
@gkrivanek No neviem, mame rozvody z pex-al-pex, nekotvili sme a nic sa nevlnilo. Na koniec sa to aj tak zabalilo do EPS, ktory sme podsunuli aj pod rozvody a tym padom su izolovane este viac ako len tou penou a uplne na zaver poter, takze zmizlo z oci, zmizlo z mysle :-)
Odpovedať
Volakedy sa to takto naozaj robilo, potom vsak vyhral zdravy rozum a prestala sa davat folia na ipu a taktiez rozvod vody sa takto uz nerobi, ale zarezava sa do prvej vrstvy izolacie, ktora sa nasledne prekryje druhou vrstvou.
Odpovedať
Ako vidim, sto ludi sto chuti..ale zdravy rozum mi stale hovori, ze ipa by ako reseto byt nemala..
Odpovedať
@katuska78 Nemala by byt derava, kolko tych dier v dome mas?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@danculd @stowasser @gashtaan @richard71 @blackomt v tomto prípade tie kotvy, šróby by sa mali s niečím pretrieť, utesniť. Aký produkt by bol najvhodnejší?? Butylový tmel?? Diky
Odpovedať
My lepime tmelom príchytky na Ipu. Také príchytky ako sa dávajú na sietovinou, majú také nôžky na spodku, určite neprepichujeme IPU.. Lepime to asfaltový tmelom
Odpovedať
@ekino13 už máte tie rozvody hotové? Akou hrúbkou idete izolovat podlahu?
Odpovedať
aj u nás to prichytávali cez Ipu. Stretli sme sa aj s pozitívnym aj s negatívnym názorom. Už to tak máme ;-)
Odpovedať
@daralbajda to je super nápad, no pre mňa už neskoro @stowasser áno, rozvody už sú hotové. Dávam 17 cm eps. Tie kotvy som úplne zakryl tmelom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?