Kotol

Profilova fotka
Rada by som sa opýtala na kotol Buderus, vaše skúsenosti a názory, ďakujem.
Odpovedať
1
2
Ktorý konkrétne?
Odpovedať
Profilova fotka
@toti povedz model a bude to jednoduchsie...
Odpovedať
Profilova fotka
nemám model žiadny, potrebujeme kondezačný a nevieme, ktorý výrobca kotlov by bol dobrý....
Odpovedať
@toti Touto problematikou som sa zaoberal posledne 4 tyzdne. Ak mas podlahovku, urcite kondenzacny. Ja som bol 99% rozhodnuty pre zosatvu Buderus Logamax 072 aj so zasobnikom. Nizsky spodny vykon, akoze Nemecka kvalita, pekny dizajn... Ale... Znamy ho ma a nieco mu tam odislo a za suciastku dal vyse 500€. To ma hned preslo. Ci Buderus alebo Junkers alebo iny nemec, drahsie nahradne diely. Po dlhom vahani som sa rohodol pre Attack KT small plus- parametre podobne, montuje sa vo Vrutkach, teda lepsia dostupnost dielov a a lacnesjie nahradne diely, celkovo lacnejsi.....
Odpovedať
Profilova fotka
My mame Viessmann W200 a velka spokojnost. Uplne tichy, graficke rozhranie pre rozne nastavenie - zvladne aj laik. Sused ma Buderus (neviem ktory model), je dost hlucny. Ked chce nieco zmenit napr. Ekv. Krivku musi volat kurenara. Teraz dopojil fotovoltaiku a prepojil s kotlom do vody a ani netusi kolko vlastne usetril... Nic... Mne sa Buderus (ten jeho) nepaci, ale ja som len uzivatel...
Odpovedať
Ahoj, bohužial musím vyvratiť Tvoj názor, osobne som mala kotol Buderus a velmi som bola s ním spokojná. Teraz pre zmenu mám kotol Proterm nič moc. Už bol v oprave cirka 5 krát je nový dvojročný, čo k tomu dodať je to skladačka stále niečo vňom rupne. Co už. Raz to bol poistný ventil, raz celý plošný spoj, výmena vyrovnávajúcej nádržky spolu s membránou, výmena čerpadla, čo ešte na nom nebolo vymenené? Cau.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám teraz Buderus dva mesiace a môžem potvrdiť je veľmi hlučný.Moji rodičia majú imergas neporovnateľne tichší takmer ho nepočuť.
Odpovedať
@antonmesaros môžem rovnako potvrdiť, rodičia majú Logamax 072 a ja Immergas Victrix X12, aj laik rozpozná, že môj je tichší... ale keď zavrieme obaja dvere do technickej miestnosti, už niet rozdielu :-)
Odpovedať
Aku znacku a typ konden. kotla so zasobnikom ? Potrebujem spodny vykon 3kW a menej, max. vykon bude stacit pravdepodobne ktorykolvek.
Odpovedať
Immergas VICTRIX Zeus 26 Ja plánujem niečo malé , na stenu, kondenzačné , z nízkym spodným výkonom , zásobníkom na TUV Snáď to bude dobrá voľba. 8-( Ak má niekto taký kotol bol by som rád za nejaké skúsenosti.
Odpovedať
@leilak1 no to si zabil planujes nieco male na stenu a pises zeusa co je velky ako autobus!😆 ale je dobry hlavne tichy
Odpovedať
@danifedor ja mam Baxi Luna Platinum 1.12 + ext zasobnik..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek Na to , že má zabudovaný zásobník vody 45 litrový si myslím že je malý. Páči sa mi aj jeho hĺbka. Prietokový ohrev nie je až tak ekonomický. dobrá cena okolo 1500eur snáď bude aj spoľahlivý. Výška 843 mm Šírka 580 mm Hĺbka 380 mm
Odpovedať
@leilak1 to jasne to s prietokovym ani nemozes porovnat. Par som ich namontoval 5 rocna zaruka a cena pod 1500 eur. Mozem odporucit
Odpovedať
Profilova fotka
my mame kotol Viessman rozmyslali sme aj nad TC ktore sme chceli napojit na solar ale nakoniec sme dali kotol a zatial spokojnost cez zimu nezamrzneme :) a mame aj firmu ktora nam ho servisuje moj muz je vkuse prec tak ked sa nieco pokazi mam sa na koho obratit :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa dlho rozhodoval ake dat kurenie a nakoniec som to nechal na firmu, hlavne som hladal firmu ktora by mi to aj pravidelne servisovala a dala mi zaruky
Odpovedať
@dudos A co ti tam nahodili? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@toti my sme dali http://www.junkers.sk/produkty/plynov..., zatiaľ spokojnosť
Odpovedať
@topvideo Spokojnost, ale aby sa ti nestalo to co znamemu. Pred Vianocami sa im pokazila suciatka, a servisak, ze to sa nemohla pokazit prave ta suciastka. a znamy , ze pokazila. Tak samozrejme, ze sa pokazila a nemci nerobili do 10.1.2014 a nemal nahradnu suciastku. :-D Takze cele sviatky v mraze :-D
Odpovedať
Profilova fotka
A o kotle značky WOLF ste už počuli? Je to kotol špičkovej kvality, zabudnite na protherm. Prečo každý obchodník a servisák ponúka protherm? Za odmenu letná dovolenka na Tenerife a pre servisákov super zárobok na opravách.
Odpovedať
@stelagas hmmm dat opravit 2x Protherm je lacnejsie ako jedenkrat Wolf. Tak mozno aj preto ho ma vacsina.
Odpovedať
Buderus Logamax 072 a Junkers Cerapursmart su identicke kotly. Buderus patrí pod Junkers preto pouziva horsí vymennik od Junkersu. Junkers Cerapurcomfort má lepši vymennik. Ale je drahši. Alebo sa potom pozri po inej značke.
Odpovedať
Profilova fotka
hentie znacky nepoznam pozriem si ich ale mne sa paci Viessman a pozeram aj Aristin
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ok beriem, ale na Wolf opravíš raz za 3 roky a protherm 3x za rok a tiez nemá lacné opravy ked odíde automatika. Mám zákazníka, ktorý má wolfa už 4 rok, pravidelny servis, ziadna porucha, spotreba na plyne mu isla rapidne dole, kondenz spustil do nadrze zachodu, takze zadarmo voda na splachovanie. Nehovorim, ze je dokonalý, kazdy kotol sa pokazi ale moj otec, ktory uz ma 40 rocnu prax a servisoval uz nejeden kotol alebo horak tak sam potvrdil, ze zatial najlepsi kotol, lepsi uz je len kotol weishaupt, ale je velmi drahy a na slovensku neznamy.
Odpovedať
Profilova fotka
kazdy jeden ci je to kotol ci je to bojler ci cerpadlo vsetko potrebuje servis a pravidelnu reviziu pokial sa na to clovek kasle tak je jasne ze sa to pokazi.
Odpovedať
ale kazdy rok revizka-cistenie 150E od autorizovaneho servisu. @stelagas
Odpovedať
Profilova fotka
tiez som za servis a revizie radsej dam za zeriviu 150€ ako neviem kolko zase za novy kotol a niektore firmi poskytuju predlzenu zaruku tak ze ak sa poserie kotol das to reklamovat
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ale taku istu cenu mas aj viessmanna. A podla mna raz rocne si dat skontrolovat kotol a spravit revíziu pred sezonou je lepsie ako sa zobudit do zimy a rychlo zhanat servisaka.
Odpovedať
@vutkos @stelagas ja nevravim ze netreba robit revizie kazdy rok, ale o cene tej revizie. A Viessmanna tu spravia revizku za 30e.
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi na servisakovy ako sa s nim dohodnes. 30 eur normalna cena,
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?