Kotol Vaillant 256 + multiMATIC 700

Prosim Vas, rozhodol som sa pre spominany kotol v zostave so zasobnikom vody a termostatom multimatic 700. Jedna sa dvojpodlazny RD, prizemie podlahovka, posch. radiatory, Kurenie bude riesene samostatne- 2x cerpadlova skupina. Moja otazka by bola, ci si zakupit k tej horeuvedenej zostave este jeden rovnaky termostat, proste ci to bude fungovat s 2x termostatom multimatic 700? Lebo v nejakom prospekte Vaillant som si vsimol ze davali jedej termostat multimatic 700 a na druhy okruh dali regulator VR91. dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
fungovat to nebude, 700vka riadi jeden okruh (+maximalne zasobnik). dva okruhy mozes riadit 700+VR91. Vyberat by mal niekto, kto tomu rozumie (na rozdiel od teba), aby ti nezostali veci, ktore potom budes na bazosi predavat.
Odpovedať
@mgx dakujem.nevedeli mi to totiz povedat ani v predajni odkial by som zobral ten kotol, co som bol prekvapeny, kedze maju siet predajni po slovensku.ale zas chapem, su to iba predavaci.. S kurenarom som prebral len to aky kotol zoberiem, regulaciu na druhy okruh sme zatial nerozoberali. Ale asi to bude tak ako vravis, bude to ta 700+VR91.dakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@dent - este sa spytam, aku mas tepelnu stratu domu a aky presne typ kotla chces? Lebo este toto moze byt mensi problem...
Odpovedať
konkretne vaillant 256/5-5 ecotec plus, so zasobnikom 120l. pre4 clennu domacnost snad postacujuce. RD zhruba 40rocny, dvojpodlazny,nepodpivniceny.presnu hodnotu tepelnej straty ti nepoviem-neviem ju. , izol.podlahy 12-13cm,obvod.murivo hr.50cm, skvarobeton,a tehla plna, poschodie 30cm kvader sivy, vymena okien 3sklo,planovane zateplenie obv.stien+plus stropu na posch.
Odpovedať
Profilova fotka
@dent, kolko m3 plynu spalis za rok (ak tam teraz byvas?) pripadne aktualne za den, tvoj region?
Odpovedať
popis blizsie technicke riesenie. Vaillant 256 asi nie je dvojokruhovy alebo? Cerpadlova skupina znamena cerpadla+anuloid+zmiesavac? Jedna sa o dva okruhy, jeden vysokoteplotny, druhy nizkoteplotny. nastavenia vykurovacej vody (kotol/ekvitermika) bude musiet zohladnovat prave tuto vysokoteplotnu vetvu, takze kurit na tuto teplotu. Ked bude poziadavka od oboch vetiev, bude vsetko ok. ked len od nizkoteplotnej, kotol bude cyklovat. zial, problem vetiev s roznymi teplotnymi poziadavkami. ono v zasade to cyklovanie nevadi, kotol to prezije, ale chcem tym povedat, ze to je zbytocne drahe riesenie bez vyznamneho prinosu k vyregulovatelnosti kurenia. Lacnejsie riesenie a dokonca mam pocit, ze nielen investicne, ale aj prevadzkovo, je nedavat cerpadlove skupiny, ale kotol primarne kuri do vysokoteplotnej vetvy a na to napojit nizkoteplotnu vetvu s termostatom a cerpadlom, ktore si bude brat podla potreby. staci jeden termostat, zrejme na nizkoteplotnej vetve a na vysokoteplotnej termostaticke hlavice na radiatoroch.
Odpovedať
@kevy nie, nie je dvojokruhovy.Skupina je tak ako vravis v tom zlozeni.pockam si na stretnutie s kurenarom, potom budem mudrejsi.
Odpovedať
@mgx hodnoty ti povedat neviem, nebyvalo sa tam dlhsiu dobu, par rokov. A predtym tam bolo kurenie pevnym palivom. Region -kosice.
Odpovedať
@dent suhlasim s tym co pise @kevy. ak nemas potrebu cast s radiatormi odstavovat uplne ale vzdy aspon temperovat tak sedi co pise kevy. aj s tymi nedostatkami ak pojdes len jeden nizkoteplotny okruh. pri dvoch samostatnych okruhoch mas prinos akurat to ze su casovo aj teplotne uplne nezavisle, ale to by bola vyhoda skor pre pripad ze by si kuril dve samostatne bytove jednotky. pouvazuj este o tom, cim menej elektronickych regulacnych komponentov je v systeme tym pre teba ako uzivatela lepsie. ak teda niesi vysadeny na uroven regulacie v priestore s odchhylkou do 0.5C.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?