Kotol Q-Termo

Ma niekdo osobnu skusenost s kotlami Q termo? Zaujal ma konkretne Biosolid Aktiv/ ktory je na pelety a po odmontovani s moznostou spalovat aj drevo, co by som vyuzil na jesen a na jar, kedze mam v zahrade dost drevneho odpadu. Pripadne poradte iny kombinovany kotol v tejto cenovej relacii. Este poprosim nejakeho fundovaneho kurenara o radu ci pri mojom mezateplenom dvojgeneracnom dome o rozmeroch 64 m2 prve podlazie a 64m2 vrchne podlazie a vyske miestnosti 260 cm dat kotol 25kw alebo staci 20. Dakujem za vsetky rady.
Odpovedať
@spiddddy 25kw
Odpovedať
Zdravim. V zhladom k tomu, co chcete spalovat neodporucam tieto kombinacie. Firma kolton ponuka kotle site na mieru. Vam na Vasu rozlohu domu bohate staci 17kW kotol. Je to do 200m2 obytnej plochy ,teda u vas mate 130m2 + bojler 50kW akurat tento 17kW kotol vychadza. Kolton spaluje drevo .uhlie i zmes. Ja som ho objavil nedavno. Zakladam uz 3 kus. Velmi sa mi pozdava.
Odpovedať
Este doplnim informacie o dome a kureni. Na dome su eurookna s trojsklom okrem kupelni wc a spajze a suterenu kde su tecnicke miestnosti. Tuto zimu som kuril elektrokolom o vykone 15 kw na dve spiraly a uhlim do 7 clankovej 30 kw emky. Z dovodu ze chodim do prace na zmeny potrebujem pec s automatickym podavanim paliva. Preto chcem prejst na pelety. Tu kombinaciu na drevo potebujem ako zalozny zdroj kurenia a samozrejme zbavit sa drevneho odpadu zo stromov. Vodu budem ohrievat el. Bojlerom kedze kotolna je dost vzdialena od kupelni. Chcem sa spytat dovod preco neist do kombinacie pelety drevo? Dakujem vam zatial za rady.
Odpovedať
na ten dom Vam bohate bude stacit 20kW. Ako pise @petermu aj 17kW by stacilo. No a za cenu Bisolidu sa da kupit aj nieco ine a velakrat aj lepsie ;-)
Odpovedať
Zdravim, No, riesenie je aj ine. ak nechcete v kotolni stravit vela casu je moznost dokupit akumulacnu nadobu a ponecham Emku. Akumulacku ,,nabijete,, nahrejete tou emkou a pri Vasej rozlohe domu vam bezpecne vydrzi akumulacka nabita aj 30 hodin. Investicia je vo vasom pripade do 2 000 eur. Akumulacka 1m3 za 1500 eur a robota cca 500 eur. Emku mate 30kW tak to mate super lebo rychlo na 1 nalozenie nabijete akumulacku a mozete ist prec z domu. Radiatory / podlahovka a bojler si tahaju teplo z akumulacky kolko si nastavite. Nemusite teda kupovat novy kotol. Ide o to ci mate dost miest v kotolni na akumulacku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?