Kotol Protherm turbo a stúpajúci tlak

potrebujem poradit mam kotol protherm turbo cca 8 rokov teraz my zrazu zacal stupat tlak na 2,5 potom sa otvoril asi poistny ventil a vytieklo asi 0,5/1,0l vody.docital som sa ze asi bude prehrdzavena spirala na ohrev vody,oplati sa my investovat este do kotla alebo je lepsia vymena?dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
dobrý deň, maly sme podobný problém ale na inom 12 ročnom turbo kotly .. stále nám stúpal tlak, každý deň nám poistný ventil prepúšťal nejaké množstvo vody..mysleli sme, že je to v tom ventile, tak sme ho vymenili, ale neprešlo to..aj ten nový prepúšťal.. nakoniec ma napadlo, či nie je zlý ventil na vodu, ktorý dopúšťa systém.. dali sme ho vymeniť a odvtedy máme pokoj.. ten prepúšťajúci ventil nám stále dopúšťal systém a tlak stúpal.. skúste sa na to pozrieť, možno to bude niečo podobné...po 8 rokoch je podľa mňa škoda meniť kotol..
Odpovedať
@bedik33 Od toho vytečenia vody je kotol v prevádzke a tlak stúpa? Pred tým ako stúpol tlak - možno aj týždeň-dva-mesiac - sa nedopúšťala voda do systému?
Odpovedať
stalo sa to teraz pryy krat,kurenar my povedal aby som znizil tlak na 1,0 potom zastavil privod vody na ohrev zapol som kurenie a tlak vystupi normalne pri kureni na 1,4 po vypnuti termostatom klesne spat na 1,0 na kureni je to zatial v pohode a s kotlom som nerobil predtym nic.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte ja mam nieco podobne.. Kotol protherm raja 12k. Pri vypnutom kureni je tlak 1,0. Akonahle zakurim uz pri 45 stupnoch to dosiahne tlak 3 a ventil zacne pomalicky prepustat aj vodu vysplechne.. Co to moze byt?
Odpovedať
Keby ste nesanovali ročné 60€ za servisného technika ktory dotlakuje aj expanzomat tak by ste takéto problémy nemali😉😉😉
Odpovedať
Treba pozrieť (nafuknut)expanznu nádrž v kotli je jedna a bývajú aj prídavné záleží na objeme vody ...ale to by som si zavolal technika a tie prehliadky sú presne na to ....treba len nájsť technika ktorý kotol rozoberie , vyčisti a nastaví a nie takého ktorý dá len razitko do papierov že tam bol.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?