Kotol na tuhe palivo BOTO

Profilova fotka
AHOJTE, mozte nam poradit ,ake mate nazory a skusenosti s kotlom boto na tuhe palivo,ak ho niekto ma ? dost nad nim uvazujeme.. dakujem za kazdu odpoved
Odpovedať
@morandia mame ho na chate v pohode no chyba akumulacna nadrz. Do vyvoja sa vlozili nemale peniaze , zvara sa roboticky. Nove splynovacie maju LCD display s roznym nastavenim vykurovacej sustavy.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek dakujem za odpoved, cize je ok.Akumulacnu nadrz chceme kupit, to nevadi..
Odpovedať
@morandia Už by som sa zameral na také kotle (na polenové drevo), čo majú možnosť prenosu údajov displeja do obývacieho priestoru.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 ano ,je to super,ale su strasne drahe:/
Odpovedať
Mam Boto enviro M25. Namontovany ho mam cca mesiac, takze skusenosti zatial minimalne. Ale drevo v nom hori:-) Mam k nemu 1000L aku nadrz so 100L bojlerom a 1x vymennik (na solar). Cez zmiesavac je to napojene na podlahove kurenie. Kebyze mam dlhsi komin tak by som siel do splynovacieho kotla. Ja mam komin 6,7m fi180mm
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@quako2 my mame dlhy komin 7,5m...podlahove kurenie nechceme, a akumulacnu nadrz chceme tiez, 500-vka by stacila na nas dom si myslime:-)
Odpovedať
@morandia ako ste usudili ze by vam stacila 500vka nadrz ??? ake mate alebo budete mat straty domu???
Odpovedať
Profilova fotka
@doors454 mame info ,ze 1000 je na taky dom moc...
Odpovedať
@morandia moc??? zaujimave ...ja mam 1000 a keby mam dat kde dalsiu tak ju dam ...a to mam celkom slusne zatepleny dom
Odpovedať
@morandia tak máte velmi zlé info , akumulacka sa navrhuje najma podla výkonu kotla ! 500 L akumulacka stačí akurat tak na 8 -10KW krb:)
Odpovedať
Profilova fotka
@doors454 Tak my si zatial este len zistujeme :D UVIDIME CO Z TOHO NAKONIEC BUDE..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@doors454 ALE JE TO UZ OBROVSKE ,TO UZ DO TAKEHO DOMCEKA ANI NEMAS KDE VTREPAT
Odpovedať
@morandia Pri 500L akumulacke budete musiet kurit min. 2x denne. Jedine, ze by ste mali tepelne straty pod 3kW, co pochybujem.. 1000L ma asi 1m priemer, 500vka 85cm. To si ani nevsimnete..
Odpovedať
Moja 1000-ka ma priemer 890mm a vysku cca 2.2m. Treba si uvedomit ze akumulacka je "baterka", ked bude mala budes ju musiet casto nabijat. Vo vasom pripade by bola akumulacka skor "vyrovnovacka spiciek". Skuste prehodnotit ci nebude lepsie podlahove kurenie - lepsie vyuzitie potencialu akum. nadrze. Ked do podlahovky pustite 30-35 st. vodu dokaze vam priestor vyhriat, ale ked tu 30-35 st. vodu pustite do radiatorov tak tym priestor nevykurite.
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 podlahovky ee...my sme verni radiatorom, bola som u znamej co maju podlahovky a kym sa im to zohrialo ,tak to trvalo, neviem si to predstavit pri malych detoch ...co male dieta mame...radiatory nenahradi ziadna podlahovka,moj osobny nazor, a mas izbu zohriatu za par minutiek...
Odpovedať
@morandia Uff cele zle to robite. Mala nadrz, este k tomu radiatory.. Predstav si, ze nabijes tu nadrz z 20°C na 75°C. Radiatory mas dimenzovane na teplotny spad 55/40 (to som akoze velky optimista), cize na spiatocke mas 40°C vodu. Tu by ale podlahovka dokazala este vyuzit, kym radiator ju uz vlastne vracia spat. To robi vlastne z 500L nadrze polovicnu, chapes? A to este nespominam vyssi spad, napriklad 75/65, tam ti je uz akumulacka takmer zbytocna. Nehovorim, ze to nemoze fungovat, ale preco by som mal kurit do kotla 2-3x denne, ked mozem raz :-) PS: Nechapem, ako kuri ta tvoja znama. Ta caka, kym dom vychladne a potom ide kurit? Lebo ked mas nastavenu teplotu na termostate, rychlost nabehu ta nemusi vobec tankovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado no ,uvidime,ale podlahovku urcite nie..
Odpovedať
@matorado To ako myslíš kúriť do kotla 2-3x denne. Kúrim 1x 6 hod., popri tom nabijem AN 1000 l na 85 st. C a zásobník TUV 150l. Druhý deň čerpám teplo z AN, ovšem pri súčasnom počasí. V zime kúrim každý deň 6-7 hod, potom čerpám teplo z AN.
Odpovedať
Akym kotlom (akym vykonom) nabijas nadrz 6h ? Pytam sa,aby som to vedel porovnat.
Odpovedať
@quako2 Nádrž nabíjam 4 - 5 hod. kotlom Vigas 24
Odpovedať
@morandia by som Vás zobral do poriadneho domu s poriadnou podlahoukou a verte tomu že by ste radiatori nechceli ani vidieť.))
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Ja nechcem vidieť podlahovku.Nenormálne dlhý nábeh kým to vôbec začne človek ciťiť.
Odpovedať
@mesarosanton kurnik mas pravdu je to neznesitelne a mame na stole 20 reklamacii a ziadaju vymontovat trubky a namontovat kraaasne 2 metrove biele panely ktore robia hurikan v miestnosti 😆
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton prid to porozpravat mojej, za 40 min je tepla :)
Odpovedať
@majkoj Ahoj. Anton Špelec ostrostřelec dneska ( nebo trvale ???? ) není ve formě. Ale určitě se stavebnictvím ( budiž mu země lehká ) živí. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech to je presne to co ma tak desi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek o tom dooooost pochybujem..
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton spravna rec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?