Kotol na olej

Neviete mi poradiť s kotlom na olej - dodávatelia, prípadne odkaz ak sa tu táto problematika už riešila. ďakujem
Odpovedať
@danielabartakova Ahoj. Normalne rozmyslam, preco vlastne take nieco chces? Na olej je zrejme "petrolej". Teda ja zijem v Irsku a tu je tento sposob vykurovania normalny, ale poviem Ti, ze nikdy v zivote by som to doma nechcel. Je to ta najhorsia moznost vykurovania. To radsej elektriku :)
Odpovedať
Pozri - kotle na olej - mňa zaujímajú skúsenosti s takouto alternatívou napr. Melilla.sk a ďakujem za názor
Odpovedať
Profilova fotka
@danielabartakova chces doma spalovat stary olej, alebo chces vykurovat nejaku prevadzku ? Musis mat ale staly prisun toho sajrajtu. Sledoval som nejaky cas debatu v cechach na tuto temu a mal som z nej pocit, ze to legalne (za normalnych okolnosti) nie je.
Odpovedať
Čítala som , že to používajú i na vykurovanie RD, ale mne ide o prevádzku. Prísun sajrajtu treba, ale nesmie byť považovaný za nebezpečný odpad, treba ho nechať prejsť cez filter pevných častí. Nevieš mi poslať link na tú debatu, ja som nič moc nenašla. Keď kotle predávajú mali by mať certifikáty?
Odpovedať
Profilova fotka
@danielabartakova Chcete spalovat lahky alebo tazky vykurovaci olej?
Odpovedať
Starý motorový olej
Odpovedať
Daj do googlu edigas tusim aj na bazosi mavaju zeklamu. V rakusku a v nemecku bezne vykurovanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
spalovanie motoroveho a stareho oleja je nezakonne do tusim 100kw, moze sa spalovat v peciach nad 100kw. klasicke vykurovanie v domoch sa prevadza kotlom na vykurovaci olej, vykurovaci olej je pomerne drahe palivo, ktore sa ziskava recyklovanim pouzitych olejov, popripade, vedlajsi produk z ropy
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?