Kotol na drevo verzus drevoplyn

Aký je rozdiel medzi systémom kotol na drevo + akumulačná nádrž a medzi kotlom na drevoplyn tiež s akumulačkou? Potrebujem vykúriť starší dom, teraz je vykurovaný plynom, máme radiátory, veľkosť obytnej plochy cca. 140m2. Stačil by aj kotol na drevo? Poprípade aký silný kotol a akú veľkú akumulačnú nádrž by som potrebovala?
Odpovedať
@silverpoint06 do kotla na drevo plyn musis prikladat len dobre vysusene drevo minimalne 2 rocne, najlepsie siahovica, v kotli na drevo Ti bez problemov zhori hocico.Na druhu stranu kotol na drevoplyn ma vyssiu ucinnost.
Odpovedať
@silverpoint06 @hop377 tiez uvazujeme ci kotol na drevo alebo drevoplyn, akumulacku dame tak ci tak.. skor sme vsak nakloneny kotlu na drevo koli nizsej cene....... niekolkonasobne nizsej :-N
Odpovedať
už ste si vybrali kotol?
Odpovedať
@silverpoint06 este nie.. predtym sa manzel priklanal k liatinovemu ataku myslim.. teraz skor uvazuje nad obycajnym liatinovym zvarencom na objednavku u jedneho pana
Odpovedať
Profilova fotka
pokiaľ riešite kúrenie tak si dajte drevoplyn. pokiaľ si necháte spraviť kvalitný projekt a prepočty tak do kotolne pôjdete tri krát do dňa. pokiaľ si dáte obyčajný kotol tak sa nabeháte každé dve hodiny prikladať.
Odpovedať
@lucka1987 v ziadnom pripade sa nenechajte nahovorit na nejaky ,,zvarenec". kotol na pevne palivo neni ziadna sranda a pokial vam je zivot mily kupte si overenu znacku (napr viadrus) a nie nejaky zvarenec od jedneho pana. druha vec- nezabudat namontovat k nemu dochladzovaciu slucku + dochladzovaci ventil (caleffi a pod). neznamena ,ze pokial usetrite teraz pri kupe kotla par eur , ze mate vyhrate.prave naopak.radsej kupit hned kvalitny osvedceny ako potom lutovat,ze spalite kopec dreva a vyjde vas to nakoniec drahsie ako keby ste mali plynovy kotol.
Odpovedať
http://www.aktuality.sk/clanok/216729...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Zaujímalo by ma, čo ste nakoniec kúpili, a aké sú skúsenosti?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?