Kotol na drevo a uhlie. Nevieme si rady.

Dobry den, Potrebujeme poradit hlavne zo skusenosti inych aky kotol je najlepsi a aj vydrzi. Kurit budeme drevom a uhlim. Dom je jednopodlazny, 120 metrov stvorcovych. Je to dom stary 40 cm mury z palenej tehly a dostavane dve miestnosti z porfixu 30 cm. Budeme zateplovat 15 cm polystyrenom. Radiatorov bude 6 plus jeden rebrinovy v kupelni a bojler mame 200 litrovy obojzivelnik. Akumulacnu nadrz mame 800 litrovu, vacsia by sa do pivnice nezmestila. Najprv sme chceli zapajat stary dakon, ale ma uz co to za sebou a bojime sa ci este vydrzi. Tak by sme radsej kupili novy, len nevieme aky. Pomaly na kazdu znacku som citala nevativne skusenosti, na viadrus ich bolo vela a tak isto aj na atack. Uz si neviem rady. Kotol je financne dost narocna polozka, bola by som rada keby vydrzi aspon 10nrokov. Rozpocet mame do 1500 eur. Za kazdu radu budem vdacna :-)
Odpovedať
@macka67 Ja mam kotol viadrus u26 herkules, kurim drevom, 1000l akumulacka, vykurovany priestor zatial 74 m2, podkrovie bude coskoro, podlahovka + radiatory.
Odpovedať
@sp4jo ako dlho ho uz mate? Citala som dost zle recenzie. My sme ho chceli tiez kupit, ale teraz som si uz neni ista nicim :-D
Odpovedať
@macka67 Byvame od februara 2015, takze z dlhodobeho hladiska nejaku recenziu dat nemozem... Cele kurenie mi robil znamy kurenar, a myslim si ze keby mal zle skusenosti tak by ich asi nemontoval... Ale ako sa hovori, kazda macka svoj chvost chvali.
Odpovedať
@macka67 česi sú v tomto oproti nám o kus ďalej a zaujíma ich aj účinnosť a emisie kotla. Vyberal by som si preto kotol z tohto zoznamu: https://svt.sfzp.cz/vyrobky/vyhledat-...
Odpovedať
Profilova fotka
@macka67 Protherm Bobor DLO, alebo Viadrus U26
Odpovedať
My mame liepsnele je cisto na drevo nalozime do polky vecer a este na obed mame radiatory teple vyse sa nestarame len zakurime ziadne behacky.uz ho mame 3 zimu sme uplne spokojny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?