Kotol na chalupu

Máme takúto situáciu: Objekt je rekreačná chalupa. Vykurovanie je riešené ústredným kúrením. Kotol je asi 40 - ročný plechový a kúri sa v ňom odpadovým drevom. Objekt sa využíva cca od apríla do novembra. Z tohto dôvodu je vo vykurovacom systéme čistá nemrznúca zmes na báze glykolu. Otázka: Potrebujeme vymeniť kotol (už je naozaj na odpis 🙂 ). Viete mi niekto poradiť aký kotol by sme mali inštalovať? Drevo, drevoplyn, pelety? Značka?
Odpovedať
podla dostupneho paliva
Odpovedať
Kupte si modratherm popozerajte si tipy My mame modtratherm zeus 25-1 vykurujeme s nim 200m2 drevom rozkurime a potom kurime hned.uhlim
Odpovedať
z mojej skusenosti mozem odporucit Atmos. cesky vyrobca kotlov, takze dobra dostupnost, ci uz kotlov alebo aj nahradnych dielov. co sa tyka toho, cim vykurovat, tak to by som bral do uvahy aj dostupnost, ako sa uz pisalo. my sme zvolili pelety a keby mam vyberat zase, tak ich vyberiem. ale tak tebe moze viacej vyhovovat napriklad drevo, ak sa vies za dobru cenu k nemu dostat. aj take aj take kotle maju a aj kombinovane, keby si uvazoval napriklad aj nad touto moznostou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?