Kotol Junkers a problemy s nim

Ahojte. Chcem sa popytat ohladom kotla Junkers. Je tu par diskusii ale to co potrebujem vedet som nenasiel. Mam podlahovku a je to novostavba. Mam 6 rokov kotol kondenzacny ZSBR+zasobnik (tusim 180l). Po nejakom roku sa mi zacal stracat tlak v systeme takze dopustam stale vodu. Bolo u mna xy servisakov a nemam na nich uz nervy...jeden povedal ze je zla expanzna nadoba a druhy ze je ok... (asi si mam tipnut). Ked mi zohrieva TÚV mam to nadstavene na e-cko (55ˇC) ale zohrieva do 85´C- nechapem. A TERAZ: tym padom tlakomer ide na cervene pole a prepustaci ventil na zasobniku zacne prepustat vodu a tym padom mi klesne tlak v systeme a ked nekuri kotol potom tym padom chyba tlak a voda v systeme......Je to tou expanskou??? DAKUJEM za kazdu odpoved
Odpovedať
@vladkounited Áno je to expanznou nádobou,nemáš v nej vzduch.TUV ti ohrieva 85st vykurivacou vodou na teplotu 55st,ak tomu dobre chápem s tvojho prispevku.Každý kotol ohrieva TUV vyššou teplotou pre rýchli ohrev- pre konfort,aby si dlho nečakal na teplú vodu.
Odpovedať
Dik za info.... Len ak kupim novu expanzku a pri ohreve vody na 85ˇC sa vytvori pretlak aby mi neodisla aj ta nova expanzka - stoji tusim 140eur. Niektori to maju nadstavene na cca 65´C- neviem jak sa to nadstavuje....
Odpovedať
@vladkounited nemusiš kupit novú,treba ju len nafúkat,
Odpovedať
jeden servisak ju nafukal a po case sa zacal tlak zase stracat....
Odpovedať
@vladkounited Servisak by ti to mal vsetko nadstavit,vzduch ti moze unikat aj cez ventilček na fúkanie,nech to skontroluje.Nafukat by ti mal vediet aj kurenar.
Odpovedať
Profilova fotka
@vladkounited problém je v expanznej nádobe. Lenže 90% kúrenárov nevedia ako sa tlakuje tak treba nájsť kto to vie.
Odpovedať
diki chlapi za radu
Odpovedať
Profilova fotka
skus dofukat expanznu nadobu. ak sa to bude opakovat, tak bud repas alebo neskor vymena. dofukovanie raz za rok je uplne bezne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?