Kotol do domu 240 m2

Dobrý deň.Nasiel tuto stránku a zaujalo má rady na kotle.Potrebujem poradiť pri výbere kotla do domu má plastové okna nieje však zateplený čo uvažujem.Dom bude slúžiť na komerčne účely kancelárie a pod. Uvažujem nad kotlom ktorý bude mat nízke mesačne náklady a nízku poruchovosť.Dakujem za info.
Odpovedať
@ferinobn viessmann vitodens 200w 26 kw. So spotrebou budete nadmieru spokojny.
Odpovedať
Nieje viessmann zbytočne drahý kotol? Teraz mi vravel jeden majster že radšej lacnejší a častejšie manit nezdá sa mi to?
Odpovedať
@ferinobn kotol nebude mat ziadne naklady kotol bude len kurit. naklady budete mat vzdy vy a neviem co vsetko zahrnate v uctovnictve do strany naklady. pre vasu predstavu pri akych nakladoch zacnete urcite su naklady na spotrebu plynu a tie budu urcite take aby pokryli tepelnu stratu vasich priestorov. potom vam mozno investicne naklady nebudu pripadat "drahe". Pri "spravne" zvolenom kotli mozte rocne pripisat na stranu prevadzkovych nakladov aj 15-20% navyse ani o tom nebudete vediet. volit kotol s kvalitnou regulaciou ( ekvitermicky regulator s adaptaciou na vnutornu teplotu priestoru), sirokym rozsahom modulacie, najnizsou teplotou vykurovacej vody pod 30C a dostupnym kvalitnym servisom. ostatne nerieste. ak sa vam podari optimalizovat spomenute zadanie napiste potom pre ktory vyrobok ste sa rozhodli a preco. dakujem.
Odpovedať
Je drahy dajte lacny urcite bude aj lepsi. Opytajte sa majstra nech Vam povie aky je rozdiel medzi drahym viessmanom a lacnym kotlom. Sa stavim ze nebude vediet.
Odpovedať
@ferinobn my sme kupili Atag do domu ale k nemu mame aj bojler ale ty chces asi spolu .A ani neni niaky drahy.Bojler mame na 80l asi postaci casom uvidim .
Odpovedať
my sme nedávno dával protherm gepard condens 25 mko + vnútorný termostatk termolin rc a zatiaľ spokojnosť. Vykurujeme s tým objekt 300 m2 nezateplený iba vymenené okná. Momentálne máme tam strop 18 kw a stačí to. Spotreba aj s výhrevom vody teraz okolo 8 - 11 kubíkov denne. Izbová teplota 22 stupňov čo je na komerčné účely postačujúca..
Odpovedať
@mattyrv vykuri to bars aky 15 rocny kotol za 150 Eur z bazosu. Otazka je akou efektivitou!.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek - presne, nech si tam da staru Destilu (mam tie kotle rad) :) @ferinobn - rozdiel medzi tymi dvoma kotlami je poriadny. Jeden je cisty low-cost, vymenik z plechu, vysoky nizky vykon (6kw), minimalne moznosti riadenia a modularity. Idealny pre niekoho, kto ma male naroky a malo penazi. Samozrejme, zvysok doplati na zvysenej spotrebe plynu. Druhy je ina pesnicka, nizky spodny vykon (2kw), modularita, flexibilne riadenie. Viac zon bez problemov. Stoji vsak viac. Ide o teba, ci chces na zaciatku zaplatit malo a potom platit plyn a servis, lebo pri protherme s jeho plechovym vymenikom a nasim spinavym plynom spokojnost servisaka zarucena.:). Ty zaplatis malo a pravidelne platis na udrzbe/vymene dielov. Ano, moze byt aj lacny a dobry kotol, ale bud sa rychlo preda alebo vyrobca s ohladom na prezitie nahradi nejakym samoserom :).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?